Flash disk - záchrana dat?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
tomygo
Začátečník
Začátečník

Flash disk - záchrana dat?

Příspěvek od tomygo »

Nevím, co se mi stalo s flash diskem, ale při pokusu o otevření mi napíše, že disk není naformátován a zda ho chci zformátovat... Bohužel na něm mám dost důležitá data (konkrrétně se jedná o soubory *.doc). Samozřejmě jsem to neformátoval a po přečtění zdejšího fóra si sehnal od známého program GetDataBack from FAT. Našel mi spoustu věcí - nějaký MP3 a další soubory - jak ale praví zákon schválnosti nenašel snad pouze to jediný, co právě životně potřebuji...

Najde sice tu složku, ale přes ikonku tý složky zobrazí červené kolečko s otazníkem a složku zobrazí jako prázdnou... :sad: Znamená to, že zrovna data z týhle složky jsou navždy fuč? Nebo byste mi doporučili ještě nějaký jiný program?

Mám Windows XP a ten USB disk je naformátován jako FAT. Díky za případnou pomoc...
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Flash disk - záchrana dat?

Příspěvek od arxeiss »

můžeš zkusit jěště tyto, nevím jestli to umí z flash, ale za zkoušku to stojí. Pak napiš
Easy Recover 6 Profesional
Recuva (je FREE)
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
tomygo
Začátečník
Začátečník

Re: Flash disk - záchrana dat?

Příspěvek od tomygo »

Zkusil jsem oba.
Recuva vůbec nebyla tu flashku scjopná proskenovat - přitom jinou, která je v pohodě, proskenuje a najde třeba nějaká data, která jsem smazal (ale na to co potřebuji, nepoužitelné)...
Easy Recover 6 mi nakonec trochu pomohl - sice jsem nezachránil úplně všechno, ale pouze něco... Navíc většina z těch wordovských dokumentů hodila při otvírání chybu, takže jsem je musel ještě opravit, což naštěstí zvládá taky tento prográmek - sice to rozhází formátování dokumentu, ale lepší než nic...

Sice se teda napodařilo vše, ale aspoň za tu část jsem rád. Takže díky
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“