GF 285/280/260 GTX - technologie, obecné dotazy atd.

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GF 285/280/260 GTX - technologie, obecné dotazy atd.

Příspěvek od Krteq »

Mrtvola píše:Mám otázku na kterou asi nemáte odpověd. Vejde se GTX260 do case Gigabyte Aurora 3D? Koukal jsem na rozměry a vychází to opravdu akorát. Ale radši bych to měl ověřené. Děkuji. HD4870 se mě tam i s napájecími kabely vešle taktak.
Ano, vejde.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Díky Krtqu. Jenom chci ještě pro jistotu říci že mám na mysli původní Auroru 3D, ne tu novou verzi 570. Pokud i tak je vše ok, tak odpovídat nemusíš(dnes trochu lituji, že jsem nepřihodil 600,. na právě novou verzi, ale v Té době jsem to nevěděl, no co). Díky.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
wolf359
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolf359 »

Jo vejde se do původní Aurory. Mám v ní GTX 280. Po chvilce laborování jsem jí tam dostal, ale musel jsem vyndat zvukovku a RAMky. A taky jsem musel uštípnout ty pacičky, co jsou na tom nesmyslu na zamknutí záslepek.
spree
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spree »

Ahoj, ma tu niekto ASUS GTX260 s 55nm jadrom? Ak ano, mohol by mi opisat PN, co ma napisany na krabici? dik
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Přesun postů.

Pro Smoulu a Sobo - recenze patří do threadu recenze atd. pls.
Goldnoob team proud member!
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Varimathras »

Dnes při hraní mi zamrzl systém s 260 GTX, po restartu už počítač nenaběhl, jen černá a modrá obrazovka s pruhy, viz fotky. Může to být kartou? Dík.
http://img204.imageshack.us/gal.php?g=p1060570.jpg
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jop, ta karta je na reklamaci.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

2GB verze GTX 285 i od Point of View
Osobně bych si tu kartu nekoupil kvůli tomu hybridovy na chladiči.V tom Point of View mají asi nějaký nafetovaný designéry,vypadá to hrůzně,takový psychonaut.Brrr.Skoro se vám dostane do mysli.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

OT: Ten obrázek je fakt hrozný. Já si hezké krabice i vystavuji (ROG Asus), ale tohle bych radši schoval. To není snad ani pro puberťáky....hnus. Zlatý Matrix či Toxic.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GTX260 a LCDTV přes HDMI

Příspěvek od Kynio »

Zdravím. Už sem pročetl tolik fór že už jsem z toho blbej. Mám telku LE37B650, koupil jsem redukci z DVI na HDMI a 10m HDMI kabel. Jako hlavní monitor mám Samsung 2032BW s rozlišením 1680x1050. Televiza má fullhad 1080p. Problém je ten že jediný co mi jde nastavit je 1920x1080i při nějakcýh 24hz jenže obraz v HD je proste trhanej, není to plynulý. Ostatní nastavení veškerý mi to prostě nebere a telka dycky napíše že není signál, pak se mi třeba ukáže na monitoru plocha bez ikonek a na TV černo nebo obraceně. Už prostě nevím co mám zkusit nebo jak to zapojit. Nezná někdo návod jak přesně se to dá zapojit? předem moc dík..potřebuju to nějak zprovoznit

Edit: tak sem zkusil telku přiblížit k pc a napojit jen metrovej kabel hdmi a funguje to bez problému...to mi teda řekněte na co vyráběj 10m káble když to přes nějk nefunguje?? mám tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Polocz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polocz »

Jelikož jsem se odpovědi v sekci chlazení nedočkal, tak to píšu sem do obecných dotazů :), doufám že to nebude vadit. Měl bych dotaz, zda by chladič Accelero Xtreme GTX280 šel namontovat na TUTO grafickou kartu od firmy Zotac? Nevím totiž, jestli je to karta už s novým PCB, nebo jedna z prvních 55nm karet na starém PCB. Za odpověď budu velice rád, děkuji :)
Obrázek
Aros
Začátečník
Začátečník

Re: GTX260 a LCDTV přes HDMI

Příspěvek od Aros »

Kynio píše:Zdravím. Už sem pročetl tolik fór že už jsem z toho blbej. Mám telku LE37B650, koupil jsem redukci z DVI na HDMI a 10m HDMI kabel. Jako hlavní monitor mám Samsung 2032BW s rozlišením 1680x1050. Televiza má fullhad 1080p. Problém je ten že jediný co mi jde nastavit je 1920x1080i při nějakcýh 24hz jenže obraz v HD je proste trhanej, není to plynulý. Ostatní nastavení veškerý mi to prostě nebere a telka dycky napíše že není signál, pak se mi třeba ukáže na monitoru plocha bez ikonek a na TV černo nebo obraceně. Už prostě nevím co mám zkusit nebo jak to zapojit. Nezná někdo návod jak přesně se to dá zapojit? předem moc dík..potřebuju to nějak zprovoznit

Edit: tak sem zkusil telku přiblížit k pc a napojit jen metrovej kabel hdmi a funguje to bez problému...to mi teda řekněte na co vyráběj 10m káble když to přes nějk nefunguje?? mám tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
No to je zatraceně divné... Přece jen je to digitální signál a ani analog by nemohl způsobovat trhání!!! Jen zhoršenou kvalitu. Spíš bych to vyděl na nějaký poškozený pin na tom konektoru. Já teda přesně nevím, jak DVI/HDMI funguje, ale možné by to bylo, při té paralerizaci... Prostě že nedostaneš kompletní data, protože ti řekněme ten časový multiplexing(prosím mě nebijte, nevím jak to doopravdy funguje) vynechává jeden či dva kanály... Ale délkou by to vážně být nemělo nehledě na kvalitu. Leda by to mělo opravdu hodně vysokou chybovost tak, že to způsobuje příliš velkou chybovost, no možná ano...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
lubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubik »

Aky je rozdiel?

ASUS ENGTX285 TOP/HTDI/1GD3, 2xDVI, HDTV, HDMI
a
ASUS ENGTX285 TOP/HTDP/1GD3, 2xDVI, HDTV, HDMI

Co je to HTDI a HTDP?
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Koupil jsem si GTX 260 a mám klasickej 1.0 PCI-E. Grafiku strčím do modrého slotu (16x) a v GPU-Z a tak mi to napíše

Bus Interface: PCI-E 16x @8. Proč jede jenom na 8? nebo to tak má být když mám starej slot s novou grafikou?
Obrázek
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

a v inom slote pise kolko?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

O akú ide MB ?
.
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

I když jsem to dal do druhýho modrého stejně to píše 8x. Jde o ASUS Striker Extreme. Ve hrách mi zatím jede dobře. Uvidím zítra.
Obrázek
jean
Nováček
Nováček

Příspěvek od jean »

Polocz píše:Jelikož jsem se odpovědi v sekci chlazení nedočkal, tak to píšu sem do obecných dotazů :), doufám že to nebude vadit. Měl bych dotaz, zda by chladič Accelero Xtreme GTX280 šel namontovat na TUTO grafickou kartu od firmy Zotac? Nevím totiž, jestli je to karta už s novým PCB, nebo jedna z prvních 55nm karet na starém PCB. Za odpověď budu velice rád, děkuji :)

zdarek, ja mam gainward a taky se to na to primo nedela...
podle stranek vyrobce to je na novy a stary layout, tak jsem to vzal, mam Gainward GTX260 SP216 GS. myslel jsem si, ze to bude, nebylo.

ale poradil jsem si, nepasoval tam 1 pasivni chladic, co se sroubuje, tak jsem si koupil prilepovaci chladice a nalepil to tam, kde to ma byt a zatim to vse jede jak ma.
ohledne samotneho grafickeho chipu, tak na ten ti to dosedne dobre vzdy.

pasovalo by to i na ty pameti, nebyt tam takovy stribrny zebrak ovalny, asi krystal
CASE: Thermaltake VE7000BWS Soprano DX CPU: AMD Phenom II 940 BE MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 RAM: DDR800+ 4*1GB CL4 A-data HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATAII VGA: Gainward GTX260 Golden Sample 896MB DVD-RW: Sony NEC Optiarc AD-7173S PSU: Corsair TX650 LCD: SAMSUNG 22" OS: WINDOWS VISTA HOME Premium 64bit
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

MSI Nvidia 285

Příspěvek od MaximusCZECH »

Ahoj,

jsem čerstvý vlastník této karty a chtěl bych se zeptat na pár věcí. Odpovědi budou jistě stručné a mi by hodně pomohly. Takže zde jsou otázky (doufám, že bude někdo tak hodný a odepíše mi):
1) Mám monitor Samsung T220, který má jet v maximálně 75 Hz, ale při maximálním rozlišení jede pouze na 60 Hz. Je to normální?
2) Četl jsem, že grafická karta Nvidia 285 umí snížit výkon (spotřebu) při běžném používání čti nepaření. Musím to dělat ručně nebo to jde automaticky? Musím nainstalovat případně nějakou utlitu, která by toto hlídala?
3) Karta je od počátku docela hlučná, dají se snížit nějak otáčky těch dvou větráků na kartě - jedná se přímo o kartu MSI Super pine
4) Při instalaci windows vista mi visty zkontrolovali pc a dali mi index 1, po doinstalování pár základních programů (zvukovka, monitor, základní deska) se mi toto skore změnilo na 5,9 a neudělám s tím nic. Chci si pustit AERO, ale diky tomuto nemůžu. Nemá s tím někdo zkušenosti? Systém je nový, bez zbytečných programů. Stávájící hw: E8500, 3 GB ram ddr II 800+, nvidia 285 OC.
Moc děkuji za odpověď.
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 7. srp 2009, 22:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučení
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“