Zdravím,
pokaždé, když do usb v PC (win XP) zasunu novou flashku, chce to po mě instalovat ovladače. Musím odkliknout pár potvrzení a pak je hardware nalezen. Jak jednou flashku nainstaluji, při příštím zasunutí je již rovnou nalezena. Flashky měním několikrát denně a proto mě toto instalování dost zdržuje.
Chci se zeptat, zda neexistuje nějaký univerzální ovladač nebo prostě něco, čím bych se zbavil tohoto procesu instalování nového hardware? Pokaždé to totiž instaluje to damé, do složky system32 ovladač usb mass storage device.
Předem děkuji za odpověď.
Univerzální ovladač USB flash disků pro Win XP
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Gudboj
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Univerzální ovladač USB flash disků pro Win XP
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
- zombux
- Odborník PCT

Re: Univerzální ovladač USB flash disků pro Win XP
odpověď je jednoduchá - jsou poškozené USB ovladače ve windows. zrovna dneska jsem podobný problém řešil v počítači zákazníka - pomohlo nahrazení složky Windows\INF obsahem z jiného počítače s podobnou konfigurací, tak se to chytlo, pak přehození zpátky a pro jistotu rozdílové doplnění. něco se prostě podělá v těch INFech a pak to nechce korektně používat mass storage. počítám že ty tohle udělat asi nemůžeš... pak by reinstalace měla být nejrychlejší řešení.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Gudboj
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale v adresáři INF mám přes 1500 souborů, nevíš přesně kterej z nich by mohl mít na starost ty USB flashky?
PC s podobnou konfigurací bych možná i našel, ale docela se bojim přepisovat 1500 souborů... Reinstal windows beru až jako poslední možnost!
PC s podobnou konfigurací bych možná i našel, ale docela se bojim přepisovat 1500 souborů... Reinstal windows beru až jako poslední možnost!
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
- zombux
- Odborník PCT

1. Delete following file: windows\inf\infcache.1
2. Go to windows\inf folder and see if you have read/write permissions for following files:
usbstor.inf
usbstor.pnf
If not, open security settings for above files and add your username for read/write access.
3. Open registry editor and:
Delete following keys:
HKLM\System\CurrentControlSet\Enum\USB\ <read all keys and delete all those saying USB Mass Storage Driver>
Add following key:
HKLM\Local_Machine\CurrentControlSet\Services\Usb
Add a new DWoRD Value and name it "DisableSelectiveSuspend". Give it value 1
4. Make sure you have USBSTOR.SYS file in your windows\system32\drivers folder (It wasn't there in my case). Just Google using Usbstor.sys and you will find the file to download. Save it at above location.
After doing above steps, restart your PC. Now Windows should recognize your mass storage and should do an autoplay.
- zombux
- Odborník PCT

tak, zrovna jsem tady zkoušel další problémový počítač, a smazání infcache pomohlo 
- Gudboj
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mě smazání infcache nepomohlo, ani ten anglickej návod nevyšel (možná proto, že mi nešlo smazat některý části registrů) ale vyřešil jsem to podle tvojí první rady - přehráním INF adresáře!
Děkuju
Děkuju