LG M227WD a PC přes HDMI

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
SpacakCZ
Nováček
Nováček

LG M227WD a PC přes HDMI

Příspěvek od SpacakCZ »

Prosím o radu možná už se někdo s tímhle problémem setkal. Mám nový monitor LG M227WD a když sem se pokoušel připojit ho přes HDMI k mojí HD4870 tak při nativním rozlišení obraz při přihlašovací obrazovce vypadne úplně, a přes VGA obraz bliká (probíhají bílé pruhy odshora dolů). Když sem HDMI nastavil na 1680x1050 tak monitor zobrazuje některé body s takovým jako by šumem, u VGA se nic nezměnilo. Monitorem to není, VGA na mém notebooku HP6735s funguje bez problému a na kamarádově MSI přes HDMI také. HDMI kabel je obyčejná HAMA 1,5m dnes koupená za 250 Kč v elektru a VGA byl v balení. Opravdu už nevím co si s tím počít tak prosím o radu a předem děkuju

edit: na čisté instalaci WinXP 32-bit s ovladači 9.4 už jede 1680x1050 přes HDMI stabilně jak má ale 1920x1080 ani náhodou :(. Jako pracovní systém ale používám Vistu x64 (drivery 9.4)

edit 2: reinstall ovladačů na vistě nepomohl
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Re: LG M227WD a PC přes HDMI

Příspěvek od Radeon9550 »

no tak to bych taky chprtel vedet,mam stejny problem kdyz propojim svuj PC pres HDMI na LCD 32 Samsung,obraz je takovy neostry,a jsou tam ty sumy jak ty pises.....a s tema bilyma pasama,zkus pc zapojit na jinou zasuvku,u me tohle pomohlo...mozna spatna faze v zasuvce
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
SpacakCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od SpacakCZ »

mám to v plánu hned jak se dostanu domů ale trochu mě to štve protože já bych chtěl mít připojené jak PC tak notebook zároveň a jenom na ovladači měnit výstupy ale vga vstup má monitor jenom jeden :( takže ještě zkusím DVI případně S-video.
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

No prave,me to tez hrozne stve ze to nefunguje jak ma,prave proto jsem kupoval kartu s hdmi a je mi to na nic....jedine pres redukci DVI-HDMI to vyzkouset....
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
SpacakCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od SpacakCZ »

No já to právě přes tu redukci mám. Nakonec to asi vyřeším tak že koupím od kamaráda druhou redukci HDMI - DVI a připojím to na DVI port monitoru (když už sem vyhodil peníze za HDMI kabel ať mi i k něčemu je :D). Jinak tohle není ojedinělý problém: http://www.avforums.com/forums/lg-owner ... thers.html
garry48
Nováček
Nováček

Příspěvek od garry48 »

Omlouvám se, že místo odpovědi připojím jiný dotaz, který se také týka tohoto monitoru.

Asi po 14 dnech používání mi začal tento monitor nepříjemně blikat (kmitat, mihotat se) pokud je připojená anténa do vstupu tuneru. Když anténu odpojím tak blikání přestane. Blikání je pozorovatelné pouze při zapnutém režimu Monitor (VGA). Při sledování televize blikání není.
Poradíte mi jak je to možné vyřešit? Je to závada na reklamaci?

Ostatní televize v domě neblikají. Není rušený ani rozhlas. Typoval bych to na špatně odstíněnou analogovou část elektroniky přímo v monitoru.
SpacakCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od SpacakCZ »

a nemohlo by to být špatným stíněním na kabelu antény ? jinak asi vážně reklamace
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“