Hluk zdroje - Fortron Everest (80plus) 800W - regulace?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
lagret
Nováček
Nováček

Hluk zdroje - Fortron Everest (80plus) 800W - regulace?

Příspěvek od lagret »

Zdravím návštěvníky,

do svého počítače, který jsem si nechal sestavit jsem dostal tento zdroj Fortron Everest (80plus) 800W. Zdroj co se týče výkonosti stačí, avšak osobně nejsem spokojen z jeho chodem co se týče hlučnosti. Po internetu jsem hledal různé informace jak to mají ostatní a často narazím na to, že ostatním chodí zdroj i kolem pouhých 500otáček, či se jim zdá tichý zatímco mě neustále hned od zapnutí PC dle BIOSU 1200otáček.

Jak hlučnost či otáčky u tohoto zdroje můžu zregulovat, nebo jak zdroj ztišit.

Vtipn je, že jsem si vyžádal při stavbě tichý počítač. :)

Gigabyte GA-X48-DS4 - Intel X48, Q9300+Artic C.Freezer Pro, GTX275,
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hluk zdroje - Fortron Everest (80plus) 800W - regulace?

Příspěvek od yNo »

hm zajimavy... podle mne by stacil i 500 W zdroj:D No nevim, ono značka Fortron je sama o sobe pochybna... Nekdo rika ze je to supr znacka, ale proslavili ji jenum deti na forech:) S problemem ti poradit neumim, jen se v budoucnu fortronum vyhni ;)
Nothin´
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Forton není už co býval a hlučnost je daleko jinde než seasonic, corsair, enermax atd ...
lagret
Nováček
Nováček

Příspěvek od lagret »

Regulace skutečně možná není. Větráček je tam navíc naletovaný. To proč je tam 800W je trochu dlouhá story, každopádně jsem původně měl jinou desku se SLI, ale ta byla reklamovaná a vyměněna za jinou s CrossFire, takž v budoucnu tam kromě zdroje, přijdou i nějaké ATIny. Škoda 3000Kč za něco co jsem vysloveně nechtěl.

Každopádně, už nikdy si nenechám radit od odborníků, a překonám svou lenost a pořádně si stavbu PC nastuduji. Jestli tedy ještě vůbec někdy budu nějaké skládat. ;)
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

fortron je jen znacka ktera se nicim nelisi od ostatnych... Velkou z nich udelali deti na forech...
Nothin´
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

"nelisi od ostatnych" - ako si to myslel ? že by bol rovnaký ako EC alebo Seasonic ?
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Jak naletovany? Sem mel kdysi 600W Fortrona a normalne sem vymenil vetrak tehdy za Noctuu...(padla ale zaruka)
Jinak zdroje Fortron mas imho takovou hranici mezi smejdem a kvalitnim zdrojem. Je to takovy kompromis.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“