Vyhodne FREE zabezpecenie
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
Re: Vyhodne FREE zabezpecenie
Včera jsem z pc No. 2 vyhodil KIS 2009. Kis použivam už od verze 6 a považuji ho za nejlepší produkt se kterým jsem zatím měl tu čest. Jediná jeho nevýhoda je ve vyšší náročnosti, a ve verzi 09 už mému pc docházel dech ( byť má být udajně méně náročný než předešlé , no ale to každý nový balík, že ). Například cod 4 se mě pravidelně na pár vteřin zasekávalo... systém taky nebyl nikterak svižný, tak jsem se s tímto výrobkem ( po různých pokusech s nastavením ) na tomto slabším stroji rozloučil.
Bylo jasné že na řadě je otestovat free antivir ( nehodlám kupovat prostě další licenci ). Rozhodoval jsem se mezi avirou a avastem. Zvolil jsem avast, snad jsem udělal dobře.
Nainstaloval jsem právě novou verzi avast! 4.8 + zone alarm. Je příliš brzo na nějaké soudy, ale určitě jde poznat větší rychlost a plynulost běhu her a systému. Nový avast mě též příjemně překvapil ( což se může změnit, mám ho pár dní ) v tom, že už si nepotrpí na falešné alerty jako starší verze kterou jsem zkoušel před pár lety. Zatím mě tohle řešení přijde dobré. Uvidím časem.
Interface avastu nijak neoslní, na kaspersky dle mě nemá, ale úplně postačí a dá se v něm dobře orientovat - což je hlavní.
btw, pročetl jsem si tady tu diskusi a chtěl bych se zeptat. Existuje nějaký logický důvod, proč nepoužívat dobře fungující antivir s rezidentní ochranou, který je navíc zdarma? Vždyt mít antivir může být jen + ( tedy pokud to není nějaký paskvil ).
Našel by se nějaký testík avast! 4.8 v porovnání s dalšími ( i placenými ) AV?
Bylo jasné že na řadě je otestovat free antivir ( nehodlám kupovat prostě další licenci ). Rozhodoval jsem se mezi avirou a avastem. Zvolil jsem avast, snad jsem udělal dobře.
Nainstaloval jsem právě novou verzi avast! 4.8 + zone alarm. Je příliš brzo na nějaké soudy, ale určitě jde poznat větší rychlost a plynulost běhu her a systému. Nový avast mě též příjemně překvapil ( což se může změnit, mám ho pár dní ) v tom, že už si nepotrpí na falešné alerty jako starší verze kterou jsem zkoušel před pár lety. Zatím mě tohle řešení přijde dobré. Uvidím časem.
Interface avastu nijak neoslní, na kaspersky dle mě nemá, ale úplně postačí a dá se v něm dobře orientovat - což je hlavní.
btw, pročetl jsem si tady tu diskusi a chtěl bych se zeptat. Existuje nějaký logický důvod, proč nepoužívat dobře fungující antivir s rezidentní ochranou, který je navíc zdarma? Vždyt mít antivir může být jen + ( tedy pokud to není nějaký paskvil ).
Našel by se nějaký testík avast! 4.8 v porovnání s dalšími ( i placenými ) AV?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No podle mě, když člověk není absolutní lama, tak ho prostě nepotřebuje. Pokud někdo má IE6 bez záplat, WinXP SP1 bez dalších záplat a nemá antivir tak si prostě koleduje. Naopak pokud má solidní browser (Opera, FF, Chrome, Safari) a systém zaktualizovaný a nekliká na každý link, tak nemá s virama problém. Já jsem cca půl roku na XP jel bez antiviru (a před upgradem na Visty projel a čisto), teď mám Visty už rok a jednou za tři měsíce nainstaluju NODa, projedu a zas odinstaluju (nic nenajde), takže nevidím důvod, proč mít na pozadí pro mě zbytečný program.Dex_Holland píše:btw, pročetl jsem si tady tu diskusi a chtěl bych se zeptat. Existuje nějaký logický důvod, proč nepoužívat dobře fungující antivir s rezidentní ochranou, který je navíc zdarma? Vždyt mít antivir může být jen + ( tedy pokud to není nějaký paskvil ).
Jo a firewall za mě řeší router a správně nastavené oprávnění, otevřený jen port pro sdílení souborů a http.
Nepotřebuji řešit plané poplachy ani to, že programu hráblo a blokuje mi přístup na net atd. Takhle mi to vyhovuje, jsem čistý.
// Jasně, pokud stahuju cracky tak je to nutnost, ale bavíme se o legální sféře.
/// Aliencz: já mluvil teď o sobě, normální lidé co warezují tak samozřejmě antivir by mít měli (a málokdo má).
Naposledy upravil(a) OndraSter dne pát 29. kvě 2009, 15:26, celkem upraveno 1 x.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A jak se to pozná? Budu-li chtít na tom zafilozofovat, tak pokud někdo hledá "výhodné FREE" tak to nebude asi "do práce" ale spíš "na doma" a co se děje s PC doma snad má představu každý, péčko, warez, serfing kde se dá a převážně lamerský uživatel. Takže bych problematiku nebagatelizoval směrem, že se bavíme jen o nějakém specifickém okruhu uživatelů. Mějte prosím na paměti, že na každého "PCTUNING profíka", kterej si honí triko splu s námi tady na našem foru, je asi tak 20 běžných uživatelů, kteří ani nevědí, co vlastně s PC dělají.OndraSter píše: // Jasně, pokud stahuju cracky tak je to nutnost, ale bavíme se o legální sféře.
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
Jen nemusím být před každým linkem, souborem a surfováním 100 % ve střehu. Samozřejmě ne že klikám na všechno co se mě dostane pod ruku, ale pokud si něčeho nevšimnu, něco poseru, tak je zde poměrně velká šance že antivir + fw mou chybu napraví. Ale pokud je někdo natolik pozorný a opatrný, tak asi antivir nepotřebuje. Pro mě je zase celkem novinka softwarový firewall, ten jsem začal používat až po dlouhé době, vždy jsem si vystačil s Hw firewallem + antivir.
Co za free zabezpečení doporučíte na vistu 64?
Co za free zabezpečení doporučíte na vistu 64?
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To už tu bylo, Avast a Comodo. Oboje na svých 64 používám, Comodo jsem ale nedávno dohodil pro nepotřebnost. A samozřejmě Spybot s rezidentem. Vše plně kompatibilní s 64bit.Dex_Holland píše: Co za free zabezpečení doporučíte na vistu 64?
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
A zkušenosti s comodo internet security nějaké máte?
aliene , myslels odhodil že? Nepoužíváš teda vubec žádný FW?
Já se doma připojuju přes http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38571 na kabel od UPC. Má pro mě význam ještě nějaký sw firewall?
rezident od spybotu by měl slušně suplovat AVAST myslim.
aliene , myslels odhodil že? Nepoužíváš teda vubec žádný FW?
Já se doma připojuju přes http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38571 na kabel od UPC. Má pro mě význam ještě nějaký sw firewall?
rezident od spybotu by měl slušně suplovat AVAST myslim.
- axloth
- Začátečník

-
Podle me urcite ano. Aplikacni firewall povazuju za mnohem dulezitejsi (a i uzitecnejsi) nez antivir. Bohuzel na 64bit systemy je free asi zatim jen to Comodo. Jeste je tedy Agnitum Outpost free 64 bit verze, ale ta bohuzel nejede na win7Dex_Holland píše:Má pro mě význam ještě nějaký sw firewall?
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
to comodo internet security jsi nezkoušel na 7? Je to balík i pro 64 bit, ale kamoš ho zkoušel jen na xp 64, takže nevím jestli funguje pod vistama nebo 7.
- axloth
- Začátečník

-
Ne, to jsem nezkousel. Ale pokud vim, tak funguje.
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
FW Vista je pro domácí použití vic než dostatečný prostředek pro tento způsob ochrany.Dex_Holland píše: aliene , myslels odhodil že? Nepoužíváš teda vubec žádný FW?
- systemjack
- Začátečník

-
Avast free, Outpost free, spyboot, spyware Blaster, Ad aware free, virus ani nevím jak vypadá, vlastně co to je 
- Koudy
- Začátečník

Mam doma na 3 PC (2 maji Defense+Antivir; 1 ma Firewall+Antivir a vyplej defense) a maximalni spokojenost. Donedavna jsem pouzival Norton Internet Security, ale nikdy to nic nenaslo a PC startovaly o dost delsi dobu. Tak jsem usoudil, ze mi to za 1500 rocne (licence pro 3 PC) nestoji a hledal freeware reseni.Dex_Holland píše:A zkušenosti s comodo internet security nějaké máte?
V uvahu pripadaly Comodo a Avira. Avira neni freeware pro firemni ucely (tim vypadlo pouziti na jednom PC), takze jsem ho jenom zkusil abych vedel jak to vypada a nejak me neoslovila, i kdyz vysledky testu ma vynikajici.
Nakonec mam vsude Comodo a spokojenost. Aktualizuje se asi tak 4x za vecer takze snad i neco delaji
Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 6GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB + WD500BEKT 500GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
Tablet : Asus Transformer Prime TF201
Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
Tablet : Asus Transformer Prime TF201