Samsung F2 vs WD calviar black
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Liutasil
- Začátečník

-
Samsung F2 vs WD calviar black
Ahoj
Mam celkem dilema.... vybiram si 1Tb disk
Ted mam WD2500ks-00mjb0 (250 GB) .....a vybiram mezi 1Tb Samsung F2 a nebo WD Calviar black (WD1001FALS).....
Mam par dotazu ohledne te vymeny...... podle testu se mi zda ze je muj disk pomaly (podle HD tach mam Avarage read - 55 MB/s , Random acces 13.4ms a Burst speed203.9MB/s (je to long test)........
A tak se chci zeptat, zda kdyz tento disk dam jako systemovy pocitim orzdil napr. v nabihani windowsu,hrani her/nabihani lokaci, spousteni programu atd.?
Pokud ano - tak moje dalsi otazka je - zda pocitim rozdil (v urcenych vecech viz. vise) mezi Samsungem F2 a WD black? (jde mi o to, ez WD black stoji o 500 vic, tak zda se to vyplati)...
No a muj posledni dotaz - jaky disk by ste doporucovali? (pro samsunga hraje pro - 2 plotny, novejsi,(+- hraje pro i proti tech 5400 otacek - pomalejsi (radsi bych 7200) ale min zere (u tohoto (+- par W) mi to je jsumak) a je tizsi..... Pro WD hraje ze je rychlejsi (zas drazsi,starsi a vice ploten (coz tedy automaticky neznamena zeje hlucnejsi, ale je to pravdepodobne)
Diky moc (uz se mezi tim rozmyslim asi dva - tri tydny ......a tyto posledni tyden)
Mam celkem dilema.... vybiram si 1Tb disk
Ted mam WD2500ks-00mjb0 (250 GB) .....a vybiram mezi 1Tb Samsung F2 a nebo WD Calviar black (WD1001FALS).....
Mam par dotazu ohledne te vymeny...... podle testu se mi zda ze je muj disk pomaly (podle HD tach mam Avarage read - 55 MB/s , Random acces 13.4ms a Burst speed203.9MB/s (je to long test)........
A tak se chci zeptat, zda kdyz tento disk dam jako systemovy pocitim orzdil napr. v nabihani windowsu,hrani her/nabihani lokaci, spousteni programu atd.?
Pokud ano - tak moje dalsi otazka je - zda pocitim rozdil (v urcenych vecech viz. vise) mezi Samsungem F2 a WD black? (jde mi o to, ez WD black stoji o 500 vic, tak zda se to vyplati)...
No a muj posledni dotaz - jaky disk by ste doporucovali? (pro samsunga hraje pro - 2 plotny, novejsi,(+- hraje pro i proti tech 5400 otacek - pomalejsi (radsi bych 7200) ale min zere (u tohoto (+- par W) mi to je jsumak) a je tizsi..... Pro WD hraje ze je rychlejsi (zas drazsi,starsi a vice ploten (coz tedy automaticky neznamena zeje hlucnejsi, ale je to pravdepodobne)
Diky moc (uz se mezi tim rozmyslim asi dva - tri tydny ......a tyto posledni tyden)
- Caderom
- Začátečník

Re: Samsung F2 vs WD calviar black
Určitě ber WD Caviar, Samsung F2 má o dost pomalejší aplikační výkon, což je u systému a aplikací to nejdůležitější. Samsung F2 je vhodný jako datový disk, případně i jako systémový do HTPC, kde není aplikační výkon tak důležitý (i tak ale bude o něco rychlejší než WD2500KS).
- Liutasil
- Začátečník

-
jj to jsem taky slysel hodnekrat....ale take jsem si procetl, ze F2 ma stejny vykon jak F1 (nekde vic F2, nekde F1) ....... a F1 byl urceny spise na system.......tak jsem myslel ze s F2 by to take slo rychle...
A ty tedny myslis ze ma cenu si priplatit tech 500 kc navic za ten vykon ? (jako ze je znatelny?)
A ty tedny myslis ze ma cenu si priplatit tech 500 kc navic za ten vykon ? (jako ze je znatelny?)
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
ach jo,porovnavas neporovnatelne..
WD black je delan na maximalni vykon..
Samsung F2 je delan na nizkou spotrebu a tichost..
WD black je delan na maximalni vykon..
Samsung F2 je delan na nizkou spotrebu a tichost..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- Liutasil
- Začátečník

-
jo to nechci srovnavat takhle - mezi sebou...
Jen sem chtel pozadat o porovnani jejich vykonu (zapis/cteni/pristupova doba atd. ) a zda je to znat na praci systemu (+programu a her) .......
Vim ze je kazdy delany trochu jinym smerem... a mne de spise o vykon (+- o tichost a nove technologie). Jenze nevim zda si mam priplacet 500-600 za vykon, ktery uz ani nepoznam.
Jen sem chtel pozadat o porovnani jejich vykonu (zapis/cteni/pristupova doba atd. ) a zda je to znat na praci systemu (+programu a her) .......
Vim ze je kazdy delany trochu jinym smerem... a mne de spise o vykon (+- o tichost a nove technologie). Jenze nevim zda si mam priplacet 500-600 za vykon, ktery uz ani nepoznam.
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rozhoduju se taky mezi těmahle diskama. Nebo spíš mezi rychlostí disků. Nevím jestli mám koupit klasiku samsung F1 se 7200ot. nebo bude stačit onen samsung F2. Jde mi o tichost. Ten disk budu používat jako úložistě pro HD filmy(mkv) atd. Mám pc napojený na lcd telku a přehrávám z něj veškerý ty HD filmy DVD atd. Takže v tomhle případě by mi měl stačit samsung F2, rychlost čtení toho F2 je myslím hodně dostačující pro přehrávání HD filmů ne? Jako systémovej mám WD 640gb AAKS. Díky
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pro tehle případ ber určitě F2 ... jde ti o ticho a ne o rychlost, takže myslím, že není co řešit.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- BROS
- Černá karta

-
Nedávno jsem dával do new PC 1TB WD Calviar black po přečtení recenzí jsem byl celej natěšenej ale nakonec jsem byl sklamanej z hlučnosti tohoto disku... 
- nightVision2
- Nováček

-
No ja tiez riesim teraz ci 1 TBtovy Samsung alebo WD Black. Ten WD tiez kukam recenzie vychadza najlespie ale hluk je to posledne po com tuzim. Konkretne budem kupovat disky dva, jeden na system a druhy na ulozisko. Na obidvoch vsak budem pomerne casto prehravat kvanta fotiek a tiez otvarat subory z grafickych aplikacii takze neviem ci bude idealne znizit vykon toho druheho disku. Myslite ze ten Samsung F1 by bol lepsia volba ako ten WD CB?