Výběr desky pro socket T (patice LGA775)

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Výběr desky pro socket T (patice LGA775)

Příspěvek od Stano K. »

tjor píše:Ahoj, uz jsem se tu jednou ptal na desku pro Q9400 a byla mi doporucena ASUS P5Q Pro.
Neobmedzoval by som sa kvôli potrebe dvoch sieťovkách, jednoducho riešiteľná vec s sieťovou kartou.
Zadný eSata vyriešiš pomocou záslepky: http://img.alza.cz/ImgW.asp?fd=f3&cd=MK353l
Ostatné požiadavky splňuje väčšina P45 dosiek.
Kollda píše:potřeboval bych popostrčit ve výběru desky, mám tu pár kandidátů...
P5E Delux je zbytočne drahá v tvojom prípade, ak neplánuješ výkonnejšie karty do CF.
Ako sám píšeš DDR3 je zbytočné čo sa týka C2D platformy.
Z hore spomenutých by som bral P5Q Pro alebo ekvivalent od Gigabyte.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

s CF rozhodně nepočítám, grafika sice přijde časem také vyměnit, ale více jak single řešení to nebude. Jde mi především o dobré OC vlastnosti pro quada. Pokud mi bude přáno rád bych se pohyboval mezi 450-500MHz FSB. Takže tyto hodnoty by měli zvládnout všechny výše jmenované desky? O vlastnostech ASUS P5Q Turbo jsi nic neslyšel, jestli na tom není jen přece ještě o něco lépe než P5Q Pro?

Edit///:
Ještě by bylo dobré říci, že chladit se bude s největší pravděpodobností s T IFX-14, proto by chladiči nemělo nic překážet.

Co ta P5Q-E? Na foru jsem četl, že je poměrně háklivá na některé změny napětí :arrow: padá do černé obrazovky...atd. Líbí se mi na ni masivnější chlazení a při vyšších OC, kdy bude eventuálně nutné přidat V na chipsetu by to měla ustát...U té P5Q Pro se mi moc nezamlouvají nechlazené MOSFETY na kraji desky...
Naposledy upravil(a) Kollda dne čtv 28. kvě 2009, 11:59, celkem upraveno 3 x.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

450-500MHz FSB?toje mezi 35 až 50% a to Q9650 no nevím to už nezaleží jen na desce ale i na dobrém kousku křemíku. s desek které tu popisuješ tak je to p5e deluxe když se tam flashne bios rampage formula.tady máš obrazek http://yfrog.com/5k14wvkbbj je to Gigabyte GA-EP45-UD3P.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

To je pěkný výsledek, nicméně to není můj cíl, jestli to dopadne dobře, budu mít Q9450 násobič 8x, když se povede tak 8x450 - 8x500 což je 3,6-4Ghz, tam bych se rád pohyboval dlouhodobě, pokud to cpu povolí, proto bych byl rád, aby pro desku tyto frekvence nepředstavovali problém.

Jinak pokud se nemílím, tak mezi Gigabyte GA-EP45-UD3P a Gigabyte GA-EP45-UD3R je rozdíl pouze v PCi-e 16x ve prospěch P. Další věcí je ale za jakých okolností toho výsledku bylo dosaženo...jaké napětí byla na SB a NB...atd.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

někde sem viděl Q6600 na 4 ghz , Q9xxx mimo Q9650 prej nezvládnou víc než 440 FSB jestli to je pravda nebo fáma nevím.můj Q6600 jel na 3,3ghz bez nastavování napětí atd.takže si myslím že to je o tom kousku křemíku narazit fakt na dobrej.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Neřekl bych že nezvládnou...viděl jsem hodně lidí, kteří jedou s Q9300 na 470FSB...to se mi na C2D obecně líbí, při poměrně nízkém napětí a velmi slušné spotřebě, lze dosáhnou velmi pěkných frekvencí. Q6600 se teď už hodně špatně shánějí.
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

caute, mam moznost vymenit moju sucasnu Asus P5B Deluxe WiFi/AP za novu Gigabyte EP43 DS3, brali by ste to? WiFi modul mi je viac menej jedno (pouzivam kabel a keby to raz potrebujem, tak si kupim modul do PCI), takisto nemam CF... co vy na to? dik za nazor

v podstate ci sa mi oplati ist do P43 miesto P965 (mam pocit, ze tam je tento chipset)

//viete niekto poradit?
// tak uz netreba, zostavam pri P965 po odskusani P43 ;)
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MB S775 do 3000,-

Příspěvek od lord deathskull »

Ahoj, jelikoz bych rad trosku upgradoval stavajici MB, pokukuji po nejakem do 3000,- (horni hrani, nad kterou nepujdu). Koukal jsem se na nabidku a zatim se mi libej tyhle:

http://www.okcomputers.cz/msi-p45-platinum/d-68421/
http://www.okcomputers.cz/msi-p45-neo2-fr/d-68420/
http://www.okcomputers.cz/gigabyte-ep45-ud3r/d-75219/

co by ste doporucili?

Konfigurace:

DC E2220
2x1GB RAM
2xSATA HDD
nV 9600GT -> bude upgrade na ATI 4850
chladic ne CPU mam gemin II, nevim, jestli ta prvni MSI bude OK? Dale prozradim, ze CPU mam pretocen na 3GHz (tak ze od MB bych cekal i nejaky to OC).

Diky za doporuceni.

EDIT: pripadne jeste tato, sice je o chloupek drazsi, ale to bych snad jeste zkousnul
http://www.okcomputers.cz/asus-p5q-e/d-66706/

//Stano - presun
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
pute
Začátečník
Začátečník

Re: MB S775 do 3000,-

Příspěvek od pute »

Osobně bych pro Intel volil Asus nebo Gigabyte. Chipset P43 nebo lépe P45.
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: MB S775 do 3000,-

Příspěvek od Stano K. »

Asus P5Q PRO by bola dobrá voľba.
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

muzu jeste zeptat jaky je rozdil mezi p5q pro a p5q-e? krome ceny a chladice?:)
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Hlavne v konektoroch a slotoch, napr: eSATA, 2 LAN, a PCIe 1x
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nic vic?:) myslim co se tyce moznosti atd...? neco jsem hledal, ale nic moc jsem nenasel, prijde mi to vesmes skoro to same:)
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak jsem objednal tu P5Q-E:) Tak uvidime co vydrzi:) hh
kazdopadne diky za rady:)
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

nakonec jsem přece jen vzal p45 platinum a k ní 4x2GB 1066 MHZ paměti od patriotu (byly v QVL) a musím říct že si s nima teda moc nerozumí :? při dvou modulech bez problémů, při čtyřech se na 1066 nerozjedou. nakonec je provozuju na 832 (333 FSB - víc nepotřebuju), protože při další děličce na 999 se počítač neprobudí ze spánku. no nic
jinak všechno bez problémů, ale na taktování bych ji po zkušenosti dvakrát nedoporučil (i kyž je možný a pravděpodobný, že by z ní někdo zkušený vytáhl víc)
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Môžem sa spýtať napokon prečo padla voľba na MSI?
PetrB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PetrB »

msi má hezčí rozložení než asuska ale hlavně jsem vybíral podle QVL listu pro RAM paměti, u asusu tam snad nebyly ani jedny 2GB 1066, nebo tam byly takový co se buď nedají sehnat nebo jsou dvakrát tak drahý. ty patrioty v qvl listu msi jsou, i když jen pro dva moduly - což koneckonců bez problémů funguje. výsledek s asusem by byl možná stejnej nebo lepší, ale to už je teď jedno. aby nedošlo k mýlce - já jsem vcelku spokojenej :) jen aby někdo nebyl rozčarovanej
msi je taky myslim levnější (teď nevim jistě)
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak ze vcera jsem si byl pro MB:) musim uznat, ze MB je docela OK, jedine co me zklamalo je, ze nema resetovani CMOS nekde na dosazitnem miste - ale stim jsem pocital. Zatim co jsem tak na rychlo zkousel (vcera jsem komp sestavoval od 19 do 22 :-) - priznam se, ze jsem se v tom rad vrtal (ono teda jenom nainstalovat gemina II na CPU a pak jeste vymenit referencni chladic u nove VGA taky chvilku zabralo, no) a na prvni spusteni jsem byl docela zvedavej. Bohuzel na me vybehlo nekolik hlasek (CPU FAN fail, Chassis fail a fatal error) a dal to nechtelo jet, ale pomohl jeden restart a razem jsem byl v biosu a vsechny kontroly zrusil:) MB zatim musim jenom pochvalit, layout desky je OK, akorat sloty na RAMky by mohli byt trosku posunuty, ale tak clovek zase RAMky moc nevymenuje:) Dneska se chystam preinstalovat celej system, tak jsem zvedav, jak bude potom MB pracovat v plnem zatizeni:) Uz se tesim z prace:-D hh. Jinak jeste jednou diky za radu, jestli ze jsem to MSI nevzal:)
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

zakladni deska k q9300

Příspěvek od NEZNALEC »

zdravim budu mit procesor q9300 a potreboval bych poradit s vyberem desky tak do 2500. diky za tipy.

nasel jsem tyto : http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M09809EH0D, http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000PT9

//Stano - presun z PC zostavy
Intel q9300 @ 3,5Ghz - do 1.29V :-( / Asus P5Q PRO / 2GB DDR2 Kingston HyperX 800MHz @ 917Mhz / Asus GTX260 @ 756/1512/1260 / Fortron 700W / SB X-Fi extreme audio / Samsung 2243NW 22" / repro Genius HT 5000
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

ASUS P5Q Pro bude dobrá voľba.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“