DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od beardie »

fullHD monitor bez DVI je zly monitor
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
SOb
Nováček
Nováček

Příspěvek od SOb »

beardie píše:fullHD monitor bez DVI je zly monitor
To znamená copak?

Doporučuješ teda nebrat za ty peníze?
Notebook Asus A6T,, AMD Turion64 x2 1,6GHz,, 1024MB DDR2 667,,120GB/5400 ot,,nVidia Go 7600 256MB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

SOb píše:
beardie píše:fullHD monitor bez DVI je zly monitor
To znamená copak?

Doporučuješ teda nebrat za ty peníze?
v češtině to znamená že fullhd monitor bez DVI je špatná volba. za tu cenu to vypadá pěkně, ale právě absence DVI to dost sráží, na velký úhlopříčce už prostě VGA kvalitativně nestačí a degradace obrazu proti DVI může být dost znát - samozřejmě některé monitory tím tolik netrpí a jiné ano, chce to vidět VGA vedle DVI a rozdíl bys poznal hned. podívej se sám: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 1#p7770641
ignorelist: kremrole a dezoláti
SOb
Nováček
Nováček

Příspěvek od SOb »

Tak to moc děkuji za radu. To si opravdu nekoupím.

Co by jste teda doporučili 24" za rozumné peníze. Sem tam zahraji ale nic moc náročného a hlavně internet a filmy. Rozumné peníze do 6000,- případně do 7000,-
Notebook Asus A6T,, AMD Turion64 x2 1,6GHz,, 1024MB DDR2 667,,120GB/5400 ot,,nVidia Go 7600 256MB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

SOb píše:Tak to moc děkuji za radu. To si opravdu nekoupím.

Co by jste teda doporučili 24" za rozumné peníze. Sem tam zahraji ale nic moc náročného a hlavně internet a filmy. Rozumné peníze do 6000,- případně do 7000,-
vyžaduješ 1920x1200 nebo ti stačí FullHD 1920x1080? a co takhle Samsung 2343BW, což je 23" s 2048x1152, tj zvětšené HD? ceny začínají mírně nad 5000 s daní...
SOb
Nováček
Nováček

Příspěvek od SOb »

zombux píše:
SOb píše:Tak to moc děkuji za radu. To si opravdu nekoupím.

vyžaduješ 1920x1200 nebo ti stačí FullHD 1920x1080? a co takhle Samsung 2343BW, což je 23" s 2048x1152, tj zvětšené HD? ceny začínají mírně nad 5000 s daní...

U toho rozlišení jak je to tam s kvalitou? čím větší rozlišení tim lepší kvalita? Kdybch si vzal tu 2343 poznám rozdíl v rozlišení vuči 2048x1152?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

SOb píše:U toho rozlišení jak je to tam s kvalitou? čím větší rozlišení tim lepší kvalita? Kdybch si vzal tu 2343 poznám rozdíl v rozlišení vuči 2048x1152?
je třeba vždycky brát poměr rozlišení ku velikosti. konkrétně 2343BW má větší rozlišení než typická 24" nebo 26", to znamená že má výrazně jemnější rastr. tedy je vhodnější pro koukání zblízka, jemností trochu připomíná CRT. pokud máš připojení přes DVI, tak u jakéhokoli monitoru je "kvalita" vždycky stoprocentní - přirozeně v závislosti na kvalitě toho samotného monitoru
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak momentalne vlastnim 24" lcd hp2475W spokojnost ale potrebujem vacssie rozlisenie takze nastava upgrade na 30" LCD zatial mam vybraty dell 3008wfp nic lepsie som zatial v podobnej cene nenasiel ale pozeral som nejake videa na youtube a nasiel som tam nejaky problem v zobrazeni fullhd, tu: http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=37440 to aj popisuju co je natom pravdy ?
ps. uz ho mam objednany
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já bych se toho nebál, podle mě to je spíš softwarový problém. ale nejsem až takový expert přes monitory a video, takže možná kecám.
Korka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korka »

Omlouvám se, že se ptám i tady, ale přijde mi že tento topic navštěvuje víc lidí. :)

Rozhoduju se mezi LG W2600HP-BF a NEC 24WMGX3.

Co do monitoru chci: Filmy, hry, práce s textem; TV bude suplovat i TV a později plánuji koupit PS3/PS4 (jenže taky je možné, že si dokoupím pořádnou TV :) ) Taky se na něj budu dívat z poměrně velké dálky-tedy pouze filmy (3-4 metry z gauče)

Výhody LG:
26 palců!, dobré zkušenosti od ostatních uživatelů, model prostě frčí a asi bude opravdu dobrý. Ale největším plusem je asi ta velikost.

Výhody NEC: konektory! (přece jen LG má jen DVI a tím to hasne), budu mít vedenou i HD TV přes "adsl"(ten top-box jakýsi :P ), design (ehm), dálkové ovládání.

Oba dva jsou teď cenově stejné (což dřív asi nebylo, jelikož NEC byl dražší).
Nevíte někdo, jak je to s mezinárodní zárukou u těchto značek? Monitor si budu odvážet do Francie, ale co jsem se zatím dočetl, tak oba mají mezinárodní záruku v EU.

Nejlepší by bylo, pokud měl někdo zkušenost s obouma panelama a měl je postavené vedle sebe. Přijde mi, že vše je stejně hodně subjektivní, ale já osobně nebudu mít možnost monitor před odběrem vidět a taky se bude kupovat na firmu, takže vrácení nehrozí. (navíc se stejně hned odveze do toho zahraničí).

Ještě mě napadá ten LEDově podsvícený Dell 24. Stojí nějakých 7k bez dph a má výbornou spotřebu. (platím si účty :p ) Ale pořád je to jen TN.

Edit: ani jeden nemá repráky, že? :p (nikde jsem to nenašel, takže asi nemá)
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Korka: k výhodám NECu si ještě přihoď to, že nemá rozšířenej gamut a má dobře zvládnutej PIP.
Jinak na 3-4 metry je i těch 26" málo.
Korka píše: Edit: ani jeden nemá repráky, že? :p (nikde jsem to nenašel, takže asi nemá)

Ten NEC je má. Že tys vůbec nečetl recenze? :razz: Kuk do parametrů, tady o nich píšou taky. Takže ho můžeš v klidu připojit třeba k set-top-boxu a kvůli zvuku není třeba zapínat PC.
Korka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korka »

Celé jsem nečetl, to je pravda. Vždy jsem se podíval jen na hodnocení obrazu, pak na celkvé hodnocení, parametry (musel jsem přehlédnout, omluvám se) a pak už jen brouzdal fóra a komenty pro praktické dojmy :)

Repráky jsou také plus, většinou používám sluchátka a aspoň nebudu muset na film zapojovat mé 4 roky snad už staré creative 4.1 :) (takové ty bílé, prostě klasika)

Jo, to vím že i těch 26 nebude žádné terno, asi budu muset teda posunout gauč :)

Díky, vemu asi NEC, LG stejně není pořád skladem (včera došel jeden kus, ale už je pryč). (objednávám u TSbohemia).

(a zrovna nevím, jeslti rozšířený garmut je u mě negativum, mám rád moc barev.. ale očekávám, že i ty bude mít NEC luxusní)
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Korka píše:...(a zrovna nevím, jeslti rozšířený garmut je u mě negativum, mám rád moc barev ...
Nj, barvy jsou fajn, ale jak často děláš v aplikacích zvládajících třeba AdobeRGB využít? A v těch ostatních to pak bývá spíš k zlosti (pokud tedy nemáš takovej, kterej je schopnej se do sRGB přepnout a pracovat v něm, a teď nemám na mysli ty emulace, který ve skutečnosti s gamutem nehnou - to už bychom se ale dostali do dražších sfér).
Ale jo, někomu to vadit nemusí, beru.
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hogwash »

Hledám LCD které budu doma pripojovat k ntb (acer tm5730g). Bylo mi receno, ze jakekoliv LCD ma lepsi obraz nez ntb. LCD by bylo na filmy a fungovalo by jako druhy monitor. Nebranim se i 24" ale to uz je asi vyssi cena.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

doporučil bych ti tento samsung T220, ale za předpokladu že máš na ntb DVI konektor
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55039b
je akorát ve výprodeji za skvělou cenu

//edit Wilik - pokracovani http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=143563
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“