SLUCHÁTKA
Moderátor: CageJ
- wallot
- Středně pokročilý

-
Re: SLUCHÁTKA
chvilku jsem to studoval a nektery mody jsou uz docela brutalni. zejtra na to poradne kouknu jelikoz jsem pred chvili poslouchal pres sluchatka a zacal premejslet ze mi na tom zvuku neco trosku chybi
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Dvorix
- Začátečník

Zatím jsem nečekl žádné porovnání z našich luhů a hájů mezi HD555 moded x HD595, ale po vyjmutí té lepenky se nebezpečně blíží sluchátka k sobě. Ale určitě to neudělá největší zázraky, ale pomoci to může.
- wallot
- Středně pokročilý

-
prave jsem vyhodil ten molitan co v hd595 neni a je to znat.
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- myom
- Středně pokročilý

wallot: je treba si uvedomit, ze jakakoliv prekazka mezi uchem a menicem ti zkresli zvuk. taky jsem vsechno vytrhal z mych AKG530 a jsou to uplne jina sluchatka. problem je, ze i tyto prepazky maji svuj ucel. prevazne tlumit vyssi tony (aby posluchace nerezaly do usi) a nekdy zmohutnit bass (ktery je u sluchatek problemovy). ja mam momentalne po dlouhem experimentovani natahle pres menice kvalitni silonky a jsem se zvukem spokojeny. chce to zkouset...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nejrozsáhlejší a jednoznačně jedinečný soubor testů a hodnocení sluchátek na českém internetu je váženého člena naší hifikomunity, Kuby, zde:
http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm
Testy za dlouhá léta zpracovával tak, že jsme mu zasílali na testy kdo co má, měl doma a on to testoval.
Připomínám to podstatné, kupte si k PC nějaký sluchátkový zesilovač, potom to teprve začne hrát.
http://www.cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm
Testy za dlouhá léta zpracovával tak, že jsme mu zasílali na testy kdo co má, měl doma a on to testoval.
Připomínám to podstatné, kupte si k PC nějaký sluchátkový zesilovač, potom to teprve začne hrát.
- wallot
- Středně pokročilý

-
prekazka mezi to je jasny, ale tyhle molitany byly za menicem. jen takovej prouzek molitanu mezi menicem a vnejsim derovanym krytem sluchatekmyom píše:wallot: je treba si uvedomit, ze jakakoliv prekazka mezi uchem a menicem ti zkresli zvuk. .....
- Maxtor
- Začátečník

-
Tohle je samozrejme uplne zavadejici, protoze zvukovy projev se v tomto pripade ridi stejnymi pravidly, jako napr sitovy provoz, tedy kvalita (rychlost) daneho retezce je dana jeho nejslabsim clankem..aliencz píše:Připomínám to podstatné, kupte si k PC nějaký sluchátkový zesilovač, potom to teprve začne hrát.
Jinymi slovy.. ano.. kupte si sluchatkovy zesilovac, k nemu ale i zvukovku, ktera nebude prehravat vse, co probehne el. siti budovy (tedy nejlepe externi prevodnik) a k tomu samozrejme nahravky na originalnim nosici (pripadne soubory bezztratoveho kodeku), v pripade onech CDcek i poradny CD prehravac..
A nyni si na rovinu rekneme.. sluchatka, slusnejsi prevodnik, CD player, ktery v pripade optiky z PC muzeme nahradit bezztratovym kodekem a muzikou na HDD.. to mame jen tak orientacne nejakych 30, 40 tisic.. a to se nebavime o zadnem high endu.. proste o slusnem retezci, ktery predvede hodne muziky..
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pěkná historka, ale kde je závěr? Navíc mám pocit, že nějak podivně překrucuješ to, co jsem napsal a snažíš se nějak podtrhovat věci, které jsem nevyslovil a neřešil. Co tak to třeba citovat a překládat přesně tak, jak je to napsáno, to zn. prostě na to nesahat? Má věta je pouze pravdivá, takže znovu, kupte si ke sluchátkům k Vašemu PC o kterých zde diskutujete sluchátkový zesilovač a začne to hrát.Maxtor píše:Tohle je samozrejme uplne zavadejici, protoze zvukovy projev se v tomto pripade ridi stejnymi pravidly, jako napr sitovy provoz, tedy kvalita (rychlost) daneho retezce je dana jeho nejslabsim clankem..aliencz píše:Připomínám to podstatné, kupte si k PC nějaký sluchátkový zesilovač, potom to teprve začne hrát.
Jinymi slovy.. ano.. kupte si sluchatkovy zesilovac, k nemu ale i zvukovku, ktera nebude prehravat vse, co probehne el. siti budovy (tedy nejlepe externi prevodnik) a k tomu samozrejme nahravky na originalnim nosici (pripadne soubory bezztratoveho kodeku), v pripade onech CDcek i poradny CD prehravac..
A nyni si na rovinu rekneme.. sluchatka, slusnejsi prevodnik, CD player, ktery v pripade optiky z PC muzeme nahradit bezztratovym kodekem a muzikou na HDD.. to mame jen tak orientacne nejakych 30, 40 tisic.. a to se nebavime o zadnem high endu.. proste o slusnem retezci, ktery predvede hodne muziky..
Cena 30-40 je zbytečně přehnaná, navíc řešíš celý řetězec, sluchátka tu kluci mají. Kompletní řešení od Casea stojí asi 20K a to je defakto TOP, špička, jít dál to je otázka pro fajnšmekry a hifiblázny. Špičkové sluchátkáče začínají na 10K, audiofilskou zvukovku seženeš za 15 stovek, velmi solidní sluchátkáš koupíš od 5 tis. Bazarové řešení nepřekročí cenu 5 tis. i s DAC či zvukovkou. Pokud tu kluci řeší sluchátka za 5k a vejš, tak to není žádnej krvák.
- Maxtor
- Začátečník

-
No nazdar.. a uz je to tu zase.. Alien nic nerekl.. nic neresil.. jen vsechno prekrucujeme..aliencz píše:Pěkná historka, ale kde je závěr? Navíc mám pocit, že nějak podivně překrucuješ to, co jsem napsal a snažíš se nějak podtrhovat věci, které jsem nevyslovil a neřešil.
Takze ano.. znovu.. tohle je proste lez az to hezke neni..aliencz píše:Co tak to třeba citovat a překládat přesně tak, jak je to napsáno, to zn. prostě na to nesahat? Má věta je pouze pravdivá, takže znovu, kupte si ke sluchátkům k Vašemu PC o kterých zde diskutujete sluchátkový zesilovač a začne to hrát.
Cely ten odstavec jsem psal jen proto, abych upozornil na fakt, ze kvalitni sluchatkovy zesik ti muze a nemusi pomoct.. vse zavisi ciste na tom, co dalsiho je v retezci.. jinymi slovy.. k nejake obyc zvukovce, ktera nejen, ze nehraje, ale pobira veskere el/mag ruseni ve skrini nema cenu pripojovat nic moc extra.. postaci i blby zesik za litr nekde z bazarku.. hlavne at do toho jdou strcit sluchatka..
Samozrejme hlasitost je veci druhou.. vysokoimpedancni sluchatka si samozrejme s beznymi analog vystupy z PC moc nerozumi, resp. zvukovky je moc nevybudej..
No ja rikal, ze to je jen hruby odhad.. priklad..aliencz píše:Cena 30-40 je zbytečně přehnaná, kompletní řešení od Casea stojí asi 20K a to je defakto TOP, špička, jít díál to je otázka pro fajnšmekry a hifiblázny. Bazarové řešení nepřekročí cenu 5 tis.)
Casea by sla, to mas pravdu.. prevodnik s predzesilovacem od nich stoji od tech 15k.. pokud preskocime ten jejich jediny low-end.. TOP tohle ale samozrejme neni ani ve snu (a ted opravdu nemam na mysli zbytecne predrazene stroje pro Hi-Fisty).. pro porovnani.. 15k je pro dvoukanalovy prevodnik prakticky nutny zaklad.. na tehle cenach zacinaj (ne ze slusne, ale vubec nejake).. pokud tedy nechceme nejakou mr*ku od Uliho..
Nic to potom nemeni na tom, ze sluchatka par tisicovek, onen CD player taky.. cena se odviji od toho, co clovek chce.. 30, jak kdyz lusknes.. v pripade digitalu z PC jsi na tech 20ti no..
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kluci, Maxtorovy historky rovnou přeskočte, to není nic pro Vás. Maxtore, jdi to povídat k nám na hififorum, viz můj podpis.
Má-li uživatel nyní v PC JAKOUKOLIV zvukovku a do ní strká Senheisery 595, jak je výše uvedeno, tak jakýkoliv slušný sluchátkový zesilovač mu zvedne zvuk desetinásobně i s tím minimem, co daná zvukovka dokáže. A jestli tomu nevěříš, tak si to prostě zkus a basta fidli do povidli.
Audiofilská zvukovka je pakatel, dá se řešit i USB DAC
Až bude někdo v tomto vlákně řešit sound za desetitisíce, pošlu jej na hififorum rovnou. Pro začátek si každý uživatel PC a kvalitních sluchátek velmi výrazně pomůže tak, že si koupí sluchátkový zesilovač.
Klasický zesilovač je také samozřejmě řešení, sám mám v kanceláři na optice pověšený AKAI AM-67, ale to už je mimo téma a ke sluchátkům přeci jen s kanonem na vrabce.
Má-li uživatel nyní v PC JAKOUKOLIV zvukovku a do ní strká Senheisery 595, jak je výše uvedeno, tak jakýkoliv slušný sluchátkový zesilovač mu zvedne zvuk desetinásobně i s tím minimem, co daná zvukovka dokáže. A jestli tomu nevěříš, tak si to prostě zkus a basta fidli do povidli.
Audiofilská zvukovka je pakatel, dá se řešit i USB DAC
Až bude někdo v tomto vlákně řešit sound za desetitisíce, pošlu jej na hififorum rovnou. Pro začátek si každý uživatel PC a kvalitních sluchátek velmi výrazně pomůže tak, že si koupí sluchátkový zesilovač.
Klasický zesilovač je také samozřejmě řešení, sám mám v kanceláři na optice pověšený AKAI AM-67, ale to už je mimo téma a ke sluchátkům přeci jen s kanonem na vrabce.
Naposledy upravil(a) aliencz dne pon 22. čer 2009, 19:30, celkem upraveno 1 x.
- myom
- Středně pokročilý

predpokladam, ze alien hlavne narazi na slabe linkove vystupy, ktere nedokazi tyto sluchatka nakrmit bez sileneho zkresleni - ma samozrejme pravdu... jen nechapu, proc oznacuje maxtorovy odstavce za historky...
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Protože jsou to historky o řešení audiofilských sluchátkových řetězců, propepřené audiofilskou omáčkou. Což považuji mimo téma, resp. minimálně mimo obsah mého postu. Chtěl jsem se tomu vyhnout a vůbe to do tohoto vlákna nevtahovat, něco takového je na hodně velké a samostatné vlákno, obecně pak na celé forum, bohužel to udělal Maxtor za měmyom píše:predpokladam, ze alien hlavne narazi na slabe linkove vystupy, ktere nedokazi tyto sluchatka nakrmit bez sileneho zkresleni - ma samozrejme pravdu... jen nechapu, proc oznacuje maxtorovy odstavce za historky...
Naposledy upravil(a) aliencz dne pon 22. čer 2009, 19:38, celkem upraveno 1 x.
- myom
- Středně pokročilý

snad jeste tento tyden budu mit sluchatkovy zesilovac, tak ho pripojim k integrovce a uvidime
. klidne si pujcim i SB live!
\\ja to beru jako zajimavy podmet, ne jako dokazovani kdo ma vetsiho pindika. jen abych to udal na pravou miru
\\jasan
\\ja to beru jako zajimavy podmet, ne jako dokazovani kdo ma vetsiho pindika. jen abych to udal na pravou miru
\\jasan
Naposledy upravil(a) myom dne pon 22. čer 2009, 19:37, celkem upraveno 2 x.
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Snad uslyšíme ... ne?myom píše:... budu mit sluchatkovy zesilovac, tak ho pripojim k integrovce a uvidime![]()
- Dvorix
- Začátečník

Jako nejdůležitější prvek soustavy sluchátkové beru samotná sluchátka. Dokážou ze zdroje vytáhnout hodně, sluchátkáč, DAC, zvukovka už jen upravují vlastnosti charakteru zvuku (a zesík samozřejmě výkon). HD595 se obejdou bez zesilovače, ale bude jim pravděpodobně scházet dynamika, kterou dokážou ze sebe vytáhnout. Zesilovač ve většině případů pomůže (moc nevím kdy ne), když je v ideálním případě, jen zesílí signál a nepřidá si "vykouzlené malovánky".
Spíše se orientuji v přenosných soustavách, ale právě zesilovač je charakteru zvuku znát nejméně.
Spíše se orientuji v přenosných soustavách, ale právě zesilovač je charakteru zvuku znát nejméně.
- Maxtor
- Začátečník

-
To Alien.. protoze, protoze.. meles nesmysly..
Hnusny signal ktery z tehle veci leze (nejen to, on je jeste zahusteny el/mag rusenim PC case) zesilovac co..? no co..? ze-si-lo.. no zesili prece.. to vi i male dite..
Proto rikam, ze sluchatkovy zesilovac udela prakticky stejnou sluzbu jako jakakoli jina krabice s vystupem na sluchatka, ktera bude stat zlomek ceny..
Nauc se cesky a mozna si pak nebudeme muset vysvetlovat, ze pokud nekdo rekne v tematu o muzice a sluchatkach - "zacne to hrat" - mysli tim hlasitost.. vyjadruj se tedy presne - "kup si sluchatkovy zesilovac a bude to hrat hlasite"..
Nic jineho totiz sluchatkovy zesilovac v tomto pripade udelat nemuze.. nejaky charakter zarizeni jde stranou.. ano.. smysl by mel zesik s digitalnim vstupem.. to by bylo idealni.. to ale neni zadarmo..
Ano tedy.. souhlasim s tim, ze bezna linka z PC a tyhle sluchatka jsou kombinace spatna.. je potreba samozrejme vystup zesileny.. nic to ale nemeni na tom, ze zesilit vystup integrovane zvukovky bude tragicke..
btw.. o tom DACu od Pro-Jectu jsem ani nevedel.. urcite se o nej budu zajimat..
Hnusny signal ktery z tehle veci leze (nejen to, on je jeste zahusteny el/mag rusenim PC case) zesilovac co..? no co..? ze-si-lo.. no zesili prece.. to vi i male dite..
Proto rikam, ze sluchatkovy zesilovac udela prakticky stejnou sluzbu jako jakakoli jina krabice s vystupem na sluchatka, ktera bude stat zlomek ceny..
Nauc se cesky a mozna si pak nebudeme muset vysvetlovat, ze pokud nekdo rekne v tematu o muzice a sluchatkach - "zacne to hrat" - mysli tim hlasitost.. vyjadruj se tedy presne - "kup si sluchatkovy zesilovac a bude to hrat hlasite"..
Nic jineho totiz sluchatkovy zesilovac v tomto pripade udelat nemuze.. nejaky charakter zarizeni jde stranou.. ano.. smysl by mel zesik s digitalnim vstupem.. to by bylo idealni.. to ale neni zadarmo..
Ano tedy.. souhlasim s tim, ze bezna linka z PC a tyhle sluchatka jsou kombinace spatna.. je potreba samozrejme vystup zesileny.. nic to ale nemeni na tom, ze zesilit vystup integrovane zvukovky bude tragicke..
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu a já se pletu. Nákup sluchátkového zesilovače k PC Vám kluci fakt v ničem nepomůže, tak to prosím nedělejte. Maxtor naznačuje velmi razantně, že to bude hrát stejně blbě, jako před tím a on to ví nejlépe. Zkušenosti z praxe jsou irelevantní, to znamená, že jsou k ničemu. O ničem jiném jsem zde post nezaložil a o ničem jiném se zde ani dál již bavit nebudu. Postačí tento soubor vět k ukončení téhle nesmyslné diskuse zde?
P.S.:
No comment.
P.S.:
Kód: Vybrat vše
btw.. o tom DACu od Pro-Jectu jsem ani nevedel.. urcite se o nej budu zajimat..- Maxtor
- Začátečník

-
aliencz píše:P.S.:No comment.Kód: Vybrat vše
Opravdu uz prestavam chapat, o co ti v mistnich diskusich jde.. rikam jen to, ze koupe zesilovace JE pro tyto vysokoimpedancni sluchatka pomerne dulezita, spise ale z pohledu vybuzeni, nez nejake kvality.. charakter zvuku soucastky samozrejme meni, pokud je ale onen zvuk zmrseny uz na vstupu, muzes se tady treba rozkrajet, ale to, ze zesilis i tenhle balast, sum, brum, nazvi si to jak chces, proste nezmenis..
No comment nechapu (zrejme nebudu sam), protoze u Pro-Jectu se jedna o novinku o ktere jsem proste nevedel.. mas s tim nejaky problem..? (nci to potom nemeni na tom, ze jde o nejlevnejsi DAC, ktery dnes najdes - pokud to nebude nejaky "jakoze" DAC o Dexonu apod. - dalsim nejlevnejsim v rade je jen Uliho zazrak s cenou kolem 4k myslim, Casea ma svuj low-end za 7k, pak mezera az k nejakym 15k, na tech totiz vetsina firem s prevodnikama zacina)..
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já neřekl ani to, napsal jsem:Maxtor píše:..... rikam jen to, ze koupe zesilovace JE pro tyto vysokoimpedancni sluchatka pomerne dulezita, spise ale z pohledu vybuzeni, nez nejake kvality..
A ty jsi na to odepsal:kupte si k PC nějaký sluchátkový zesilovač, potom to teprve začne hrát
O čem chceš dál diskutovat? O neschopnosti chápání? Nemám zájem, děkuji.Tohle je samozrejme uplne zavadejici
- myom
- Středně pokročilý

zesik doma, jde se sluchat