Výměna součástek na SB X-Fi.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Výměna součástek na SB X-Fi.

Příspěvek od Fox_25 »

OZ zjistím zítra, dnes se mi nechce vrtat do PC.

Jinak MP3 už v PC nemám, kromě tuc tuc hudby kterou poslouchám jednou za měsíc, mám buď APE, FLAC, WAV a ještě OGG. Zjistil jsem totiž že pokud v programu pianoteq(midi klavír se špičkovým zvukem) nastavím latenci pro ASIO pod 10ms tak foobar ve kterém přehrávám taky přes ASIO má líp "prokreslené" výšky a míň zkreslené středy. A bohužel MP3 byť v 320kb\s kvalitě letěly z disku ven, protože zněly mnohem hůř což mi nevadilo, stejně jsem chtěl svou sbírku dřív nebo pozděj hodit do flacu. Vím že repro se zesilovačem není to pravé super HIFI ale po tomhle si myslím že ve zvukové kartě mám stále nějaké rezervy pro vylepšení.

Trinom>AZSka už není, ani já ho nemám, prodal ho někomu z čech za 6000,-
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna součástek na SB X-Fi.

Příspěvek od Ollie »

Jan16: Honzo, v té zvukovce je na výstupu pro sluchátka zřejmě NJM4556A a na ostatních NJM4558. Obojí jsou ty nejobyčejnější operáky. Originál je od JRC, ale dneska je dělá kdejaká čínská fabrika, a proto ani hledat datasheet nemá moc smysl. Ten 4556 je zajímavej jedině výstupním proudem až 70 mA, proto se taky často používá na sluchátkový výstup.

Fox_25: Jo málem bych zapomněl, ten LME49720 má výstupní proud typicky 26mA, proto bude dosažitelná hlasitost při přímým připojení sluchátek nižší. Pokud bys chtěl zachovat původní výstup na sluchátka, šel by vyměnit operák na jiným výstupu, a ve Foobaru pak nastavit přesměrování.
A na další výstup dát OPA2134, typický "lampovým" zvukem, a používat podle nálady :-D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“