NVIDIA Forceware 190.62 WHQL

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

NVIDIA Forceware 190.62 WHQL

Příspěvek od spajdr »

Adds WHQL support on Windows 7 for Microsoft’s new DirectX GPU Computing API: DirectCompute.
Optimized for the latest PhysX gaming titles: Batman: Arkham Asylum and Darkest of Days.
Installs PhysX System Software version 9.09.0814.

Adds support for OpenGL 3.1
Adds support for CUDA 2.3 for improved performance in GPU Computing applications. See CUDA Zone for more details.
Adds a new user-controlled power management setting for select GeForce 9-series and later graphics cards (only available on cards that already support more than one power state). This option allows users to set a performance level for each DirectX or OpenGL application.
Includes several new control panel features and numerous bug fixes. More information can be found in the release documentation.
Users without US English operating systems can select their language and download the International driver

WINXP
http://www.nvidia.com/object/winxp_190.62_whql.html
WINXP 64BIT
http://www.nvidia.com/object/winxp64_190.62_whql.html
WIN7/ VISTA 32BIT
http://www.nvidia.com/object/win7_winvi ... _whql.html
WIN7/VISTA 64BIT
http://www.nvidia.com/object/win7_winvi ... _whql.html
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: NVIDIA Forceware 190.62 WHQL

Příspěvek od MichiGen »

Ma niekto problemy v STALKERovi s tienmi? pri otacani sa mi na lavej strane obrazovky len tak na okamzik objavuje tien mojej postavy, jednoducho tie tiene tak trochu rusivo blbnu, nie je to pretaktom grafiky, niesu to artefakty, nikde inde nic take nerobi.

Zacal som to hrat ze si to opatchovane uzijem a zistim , ze zas NVIDIA nieco posahala v driveroch? Bioshocka tiez hrat nemozem, pri prechode do miestnosti zacne lagovat, skusal som starsie drivery a Bioshock s nimi siel dobre, zrejme v tych novych nejak zmenili managment s texturamy, ale stare drivery zasa neboli optimalne pre vykon v niektorych novych hrach.

Hrava tu niekto Shadow of Chernobyl? Ake mate drivery? Pripadne neexistuje nejaky fix?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Ridergoga
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ridergoga »

hmm, pojdu mi tieto ovladače aj na EN8600GT? :oops:
CPU: Intel C2Q Q9550 2.8 @ 4 Ghz, Thermalright Ultra-120 | MB: DFI DK P45 T2RSPlus | RAM: 2x2 GB Kingston 1066 @ 942 MHz, 5-5-5-15 | HDD: Samsung HD500LJ 500GB | VGA: Sapphire HD5770 Vapor-X 960/5200 Mhz, 1.237V | ZDROJ: Fortron SAGAII 500W | SKRINKA: Acutake ACU-Force| LCD: HP 19" 1440x900px | AUDIO: Genius SW-HF5.1 4000, 100W | OS: Windows 7 64bit. SP1
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

[quote="Ridergoga"]hmm, pojdu mi tieto ovladače aj na EN8600GT? :oops:[/quote]

Ano půjdou.
This is a WHQL-Certified driver for GeForce 6, 7, 8, 9, 100, and 200-series desktop GPUs and ION GPUs.
http://www.nvidia.co.uk/object/winxp_19 ... ql_uk.html
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
toomix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toomix »

koukám, že pro 8600M GT ještě na jejich stránkách nejsou, pořád 185.85 :(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pro NTB grafické čipy vydává nVidia ovladače zvlášť. Buď si stáhni upravené ovladače nebo si počkej až vyjdou oficiální.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hm. Tak ani 190.62WHQL mně nejedou v režimu PCIE_2.0 16x => zpět na osvědčené 186.18WHQL.
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

a mne ukazuje win 7 index 6.6 grafika a predtym som mal 7.6 to isiel vykon dole?
Intel core i9 14900K Corsair iCUE H150i RGB ELITE Pamet:Kingston FURY 64 GB KIT DDR5 6 400 MHz CL32 Renegade MB:ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO VGA:ASUS TUF Gaming RTX 4090 OC Edition Hdd:Samsung 990 Pro + 2x Seagate SSHD 4TB 8GB SSD Zdroj CORSAIR RM1000 Monitor:Dell Alienware AW3821DW+Htc Vive Keyboard+mouse:Corsair K100 + iCUE NEXUS Logitech G502 Hero:Logitech G29 Driving Force Win 11 x64 Pro
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jan Gottwald »

Chci všem tuto verzi ovladačů doporučit! Málo kde se o tom píše, ale konečně opravili bug s přepínáním ALT+TAB do Windows a zpět - u některých her. Nyní je již vše v pořádku a trvá to opět pouze chvíli. Dříve to bylo i 20 sec...
Jakoli
Nováček
Nováček

Re: NVIDIA DRIVERS, BIOS/Nvidia Forceware - info, nastaveni

Příspěvek od Jakoli »

Ahoj ,mám taky jeden problém,mám G.K. 260GTX a po instalaci nových ovladačů 190.62 od nVidie se mi začaly "trhat" hry.Chvíli jedou plynule a pak zase jakoby zpomaleně a trhavě.Zároveň se mi změnili i barvy(všude), jsou mnohem výraznější až takové jedovatě syté.Přitom jsem v nastaveních nic neměnil.Mám přetaktovanou jak kartu tak procesor ale tím to není.Zkusil jsem vrátit i původní ovladače ale taky nic. :sad: Ještě jsem ten den zkoušel poštelovat paměti a trochu jsem to přehnal takže jsem musel resetovat BIOS. Nevíte někdo čím by to mohlo být ? Díky
Naposledy upravil(a) Krteq dne stř 2. zář 2009, 13:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do odpovídajícího tématu
Kulajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kulajda »

Měl jsem ten samej problém se staršímy ovladači.... nikdo mně tady neporadil. Pošteloval jsem barvy na monitoru tak, aby na ně šlo koukat. Po přeinstalování win a opětovném nainstalování stejných ovladačů už bylo vše ok.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jakoli píše:190.62 od nVidie se mi začaly "trhat" hry
Je dost možný, že se karta nenataktuje ve 3D při hraní. Stává se to dost lidem.
V ovladačích je nová Power volba, tak ji zkus měnit nastavení, jestli se to projeví.
Oskar2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Oskar2 »

Mam nainstalovanu tuto verziu ovladacov pod WinXPP SP3 s GeForce GTX260. V NVIDIA Control Paneli, v casti Manage 3D settings - Global settings nemam v zozname polozku Ambient Occlusion. Preco? Je to pouzitelne len s DirectX verzie 10?
Dik
Core 2 Duo E8400@3,6GHz:::Zalman CNPS9500AT:::Asus P5Q:::DDR2 Kingston HyperX KHX6400D2LLK2/4G@1066MHz:::Gigabyte GV-N260OC-896I:::2xWD500GB (RAID1):::WinXP Pro SP3:::Nec Multisync P221W
Jakoli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jakoli »

Jakoli píše:Ahoj ,mám taky jeden problém,mám G.K. 260GTX a po instalaci nových ovladačů 190.62 od nVidie se mi začaly "trhat" hry.Chvíli jedou plynule a pak zase jakoby zpomaleně a trhavě.Zároveň se mi změnili i barvy(všude), jsou mnohem výraznější až takové jedovatě syté.Přitom jsem v nastaveních nic neměnil.Mám přetaktovanou jak kartu tak procesor ale tím to není.Zkusil jsem vrátit i původní ovladače ale taky nic. :sad: Ještě jsem ten den zkoušel poštelovat paměti a trochu jsem to přehnal takže jsem musel resetovat BIOS. Nevíte někdo čím by to mohlo být ? Díky

Tak už nevím čím to spravit :( Když jsem spustil měření fraps tak při načítaní hry a v menu jsou hodnoty vysoko ale jakmile mám začít hrát tak spadnou na max 15 fps.Jestli někdo víte čím to tak mi poraďte.
Nejsem sice žádný pařan ale občas bych si zahrát chtěl :)

PS:Taky mi nejde nainstalovat nová verze Biosu,instalace jakoby proběhne ale po resetu PC zůstane ta původní(jestli to s tím nějak souvisí ?)
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jan Gottwald »

No jako první bych zkusil odinstalaci ovladačů a jejich kompletní odstranění pomocí Driver Sweeperu http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ (po nabootovní do nouzového režimu). Mrkl bych i na záložku, která je v těchto ovladačích nová a určuje výkon v 3D aplikacích (buď jede na full, auto, nebo šetří) viz. toto vlákno http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=94&t=144083 a BIOS se někdy vydává jen pro určité série z daného výrobku. Proto to nemusí jít na tvou kartu. Vždy by mělo být napsáno výrobní číslo karty, pro kterou je určen...
Jakoli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jakoli »

Tak opraveno :-D Chyba byla v neúplném odinstalováni předchozího ovladače. Díky za radu. :thumbsup:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“