ahoj potřebuji pomoc, mám tady notebook Fujitsu siemens a při POSTu mi to píše 0251:Systém CMOS checksum bad- Default configuration used , následně missing operating system.
Není to můj notebook, takže nevím, co s tím kdo dělal. Pedpokládám špatný disk, nebo porušený systém. děkuji za radu.
Notebook je ještě v záruce.
missing operating system
Moderátor: Don
- daviddd
- Nováček
-
- LiveBomb
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: missing operating system
Nebo spis jen blbe nahozena bootovaci sekvence
Vlezt do biosu, nastavit bootovani ze zarizeni podle priority, ulozit bios a restartovat. Pokud to napise znova, tak na RMA, protoze neco maze/pozkozuje CMOSku.
Vlezt do biosu, nastavit bootovani ze zarizeni podle priority, ulozit bios a restartovat. Pokud to napise znova, tak na RMA, protoze neco maze/pozkozuje CMOSku.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- daviddd
- Nováček
-
Re: missing operating system
Díky za odpověď, "missing operating system" vyřešen novou instalací pomocí recovery DVD, dotyčná si nějakým způsobem smazala nebo poškodila systém nevím jak, nic důležitýho tam neměla, takže jsem to zkusil pomocí toho DVD. Bootování bylo nastaveno správně.
Hlášení při POSTu přetrvává, někde jsem našel, že by to mohlo být baterkou na desce, ale je v záruce, tak se mě to nechce rozdělávat, i když plomba tam nikde není.
Hlášení při POSTu přetrvává, někde jsem našel, že by to mohlo být baterkou na desce, ale je v záruce, tak se mě to nechce rozdělávat, i když plomba tam nikde není.