rozdelit vetsi disk ?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
shark
Nováček
Nováček

rozdelit vetsi disk ?

Příspěvek od shark »

Panove poradte mi , jak to delate vy, pripadne co je podle as lepsi.

Mam starsi pocitac a do neho jsem ted poridil PATA disk 500 GB. Tenhle pocitac buda asi hlavne slouzit neco jako hlavni doamci pocitac na kterem budou ruzna videa, fotky, mp3,...ale i ja na nem budu brouzdat na netu a parit nejake hry.

Jde mi o to, jestli mam disk logicky rozdelit s tim, ze na C bude system a na D budou programy a data.
osobne jsem az doted disky nedelil, proste mi to moc nevyhovovalo. vzdycky jsem udelal pouze jeden o maximalni kapacite. Ted ale trochu vaham a rad si prectu vas nazor a radu.
diky
bitskull
Začátečník
Začátečník

Re: rozdelit vetsi disk ?

Příspěvek od bitskull »

Ja bych si dal 160 GB na system a vsechno co se instaluje (programy + hry) a na zbylou cast bych daval jenom data. Tak oddelis instalovane soucasti od tech co se neinstaluji. Vyhodu to ma v tom, ze kdyz by nedej boze doslo k tomu, ze by si musel system preinstalovat, tak tu prvni cast se systemem proste pri instalaci naformatujes (samozrejme az potom co si zazalohujes uzivatelske profily, kde jsou dalsi data z programu[icq...] a her[ulozene pozice...]) a vsechna data ti krasne zustanou na te druhe casti. Stejne tak bude za par let az koupis zase vetsi disk nebo novy pocitac jednoduzsi upgrade bo je jsnadnejsi zkopirovat komplet diskovy oddil, nez to honit po adresarich (ikdyz tady zalezi hlavne na poradnosti :) ).

PS: Tech 160GB bych volil podle sebe, zalezi na tom kolik programu a her nainstalujes, nicmene na 500GB disk mi to prijde idealni.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

osobne toho instaluju dost, ale na os mi zatim vzdy stacilo i mene jak 100GB (win+office+hry (pokud jich nemas 50 tak zaberou kolem 40GB)
shark
Nováček
Nováček

Příspěvek od shark »

poradili by jste mi jeste nejaky programek, ketry by kompletne zkontroloval HD, pripaden ho podrobil nejakemu zatezovamu testu ? dik
supfor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supfor »

bitskull píše:
Ja bych si dal 160 GB na system a vsechno co se instaluje (programy + hry) a na zbylou cast bych daval jenom data......

Zdravím - Mám Vista64 a budu na HD přidávat další 2 oddíly (pro Win7 a Společná Data).Chci se optat - co za soubory musí zůstat na tom systém.disku,resp.co z těch stávajících (ProgrFiles,ProgrFiles(86),Users,atd),mohu přemístit na ten oddíl SpolečnáData? A ještě prosím-stávající Visty zůstanou na disku C a ty další oddíly (pro Win7 a Data)mám tvořit jako "logické"?Díky!
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

na tvém místě bych radši nepřesunoval nic - systémových složek a souborů je nespočet a systém si asi sestřelit nechceš, že. přesunuj maximálně složky které jsi sám vytvořil (typu Filmy apod.).

pokud budeš mít na disku 3 oddíly, udělej všechny primární.
ignorelist: kremrole a dezoláti
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

supfor: Slozky a soubory vytvorene systemem nepresouvej. Pokud chces mit data na jinem oddile a pristupovat na ne pres slozky vytvorene systemem, muzes to udelat pres zastupce.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jasne 100GB max na C a zbytek.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“