Need for Speed SHIFT

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Zub
Začátečník
Začátečník

Re: Need for Speed SHIFT

Příspěvek od Zub »

Otevřeně píšu, je mi jedno jestli tady lidi vlastní origo nebo ne.. ale ta kompatibilita s WIN 98/95 někomu vyřeší, že hra jede..Hra pak ale jede pouze na jedno jádro a hra je nehratelná.. Já jsem se nesetkal u této hry s tim, že bych něco musel nějak měnit nebo ladit a to jsem instaloval 3 originály do zákaznickcýh pc. Schválně si zkuste nastavit tu kompatibilitu s win98 i vy, co vám to běží v pohodě, mě to tedy na Win7 s tou kompatibilitou win98 běží brutálně sekaně. Není to žádný řešení dle mě.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Bohuzel, kdo hraje na klavesnici, uvodne video pred jizdou se neda preskocit, coz nechapu. na gamepadu to mozne je :stupid:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
petit
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petit »

Já jsem si chtěl koupit originál SHIFT,myslíte že se mi to bude sekat i v originální hře??když ted se mi to seká na stahnutej?
Intel Core 2 Duo E6300 2.8Ghz,Ati Radeon HD4870oc 1gb GDDR5,4gb Ram 800mhz,deska P43NEO MSI....
petrov.pce
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrov.pce »

stáhnul jsem si demo SHIFTu a nejak ho nemuzu rozchodit. spustim, hra se jakoby začne načítat, ale pak jen černá obrazovka. ve správci úloh hra "neodpovídá" už jsem to zkoušel instalovat dvakrát, je to stejný.
jestli se to tu už řešilo, tak se omlouvám, ale to abych si vzal dovolenou abych prošel všechny příspěvky :-)

sestava: Asus M3A78-EM, Phenom II X2 550 - 3,5 Ghz, 4GB DDR 800Mhz, Gainward 4850 GLH, Fortron Epsilon - 500 W
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

To děla i demo jo? Tak tohle je neuvěřitelně spackaná hra. Tohle se prodává za plnou cenu jako hotový produkt? Směju se.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Dělá to jen někomu, tak nevím proč tyhle blbý kecy :roll: :lol:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Still.Lord píše:Dělá to jen někomu, tak nevím proč tyhle blbý kecy :roll: :lol:
To je fuk...ale zabugovaná je ta hra parádně. Otevřeně naprosto chápu lidi, co si konkrétně tuhle hru stáhnou a nekoupí, protože zaplatit litránka za tohle...mno, to už je jak u windows. Kam ten svět spěje. Chápu, že to nevadí z části u jiných her, kde se bugy dají přejít, ale tady je to děs.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

tak hru nehraj když ti vaděj bugy, nainstaluj si linux a hraj si piškvorky, jestli aspoň ty tam jsou a rači mlč.

BTW co se týče přeskočení intra před startem je to opravdu tlačítko X na volantu, boužel já mám volant starší a tam takový potvrzovací tlačítko není a klávesnice k tomu nepomůže =((
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Patch už je hotovej a testuje se, prej opravuje snad všechny bugy (hlavně např. ten bouncing).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
globalist
Nováček
Nováček

Příspěvek od globalist »

Tak prispejem aj ja svojou troskou do mlyna:

Vlastnim NFS Shift uz skoro 2 tyzdne a napriek mnohym iritujucim bugom a hernym prvkom ktore uz boli spominane vyssie je to jednoznacne u mna GOTY 2009.

Gratulujem tvorcom k tomu ako sa im podarilo sklbit zabavnu arkadu so serioznou simulaciou, s priklonom k tomu druhemu. Simulatory typu GTR2 som sice vzdy obdivoval ale nikdy som ich nehraval pretoze ma nebavili... Pri Shifte mam prvy krat pocit ze sa bavim pri prachsprostom jazdeni koleciek. :thumbsup:

Najskor som to hral na X360 gamepade ale naskytla sa prilezitost a za 30EUR som cez inzerat kupil volant Logitech Driving Force Pro, s ktorym je to uplne o niecom inom. Chcelo to trochu zvyku ale uz by som to za gamepad nemenil, a uz vobec nie za klavesnicu. Hram na "bumper view", nepotrebujem vidiet pred sebou v cockpite druhy volant a naopak potrebujem mat co najlepsi vyhlad na trat. Radenie manualne, assisty vypnute, ABS+traction+ESP zapnute, AI=high kde sa len da. Damage off kedze AI je stupidne agresivna. :)

Ak by mal niekto zaujem tak tu su moje nastavenia, velmi odporucam. Logitech Profiler:

Obrázek

a xml settings (courtesy of TechAde, s mojimi malymi modifikaciami):

http://www.itworks.sk/storage/vehiclese ... _wheel.xml

Co by som privital v dalsom patchi:

- od dvojkliku na ikonu hry po hlavne menu NEVYZADOVAT ANI JEDEN KLIK NAVIAC!! OMG!!! PRECO MUSIM KLIKNUT ESTE 10x a cakat 2 minuty kym som v menu??
- este viac skratit loading times, hlavne v online zavodoch
- uplne prekopat "aggressive" filozofiu hry, pripadne uplne odstranit tuto zlozku. Ani najvacsi debil v tejto hre nema sancu po leveli 20 mat prevazne agresivny profil, tak naco to v tej hre vobec je?
- odstranit drift
- lepsie frameraty pre ATI karty pri velkom pocte aut
- online game browser
Gigabyte P55A-UD4 -- Core i5 750 -- 2x2GB Corsair XMS3 1600MHz CL8 -- NOCTUA NH-U12P SE2 -- Palit Sonic HD4850 1GB. -- BenQ FP-241W 24" LCD -- Seasonic S12-500W -- M-AUDIO Firewire410 -- Logitech Z-5400 5.1 THX -- Win7 x64
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Kynio píše:tak hru nehraj když ti vaděj bugy, nainstaluj si linux a hraj si piškvorky, jestli aspoň ty tam jsou a rači mlč.

BTW co se týče přeskočení intra před startem je to opravdu tlačítko X na volantu, boužel já mám volant starší a tam takový potvrzovací tlačítko není a klávesnice k tomu nepomůže =((
Že jsi můj příspěvek nepochopil neznamená, že se do mne musíš navážet hošánku :lol:

Jinak na klávesnici se poměrně hodně vyplatí stáhnout poměrně razantně citlivost řízení, ale pozor na citlivost plynu. Pak je problém ve zrychlení.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

Tuž já se musím taky pochlubit :roll: Na Nordu jsem dal zatím (Zonda-R) 6:24 - http://img183.imageshack.us/img183/1774/nord2.jpg - Dneska tam dorvu těch 6:10 i kdyby mi měly ruce upadnout :twisted: Zajet to jde (viz forum.needforspeed.com) Nebrat mně ale moc vážně, pač mám Nord naježděný hodně už z GTLegends a hlavne z rFactoru (jen v tom fR to takových +80 koleček být mohlo). Ja ho jezdim občas aji ze spaní ;-) V rFactoru padají reálnější časy (s BMWM3GTR je to - + na vteřinky podle reálu). Počítám to podle opravdu haluzového kola kdy mi tekl poslední 2 minuty pot až do ř*t* :) Shift se mi líbí právě v tom, že je mixnutý arkádou a dají se s těma autama dělat doslova psí kusy. A mít do noty něco blízké rFactoru a GTR s akčněji pojatým ježděním a parádní grafikou se kurňa počítá :!:
Níže může přijít vhod nastavení DFP. S tím Real Modem 2.0 už se dá nastavit rozsah 400. V defaultu (bez modu) bylo 276 opravdu vynucenou výjimkou. Spoustu modů hraju s rozsahem 400-900, GTcka tech 420-540. V Shiftu je to ale trošku jinak (zatím). Doporučuji ještě zkombinovat s uloženým nastavením:
http://www.nogripracing.com/forum/showt ... p?t=164378
(Já zakysl na nastavení - http://www.nogripracing.com/forum/showp ... tcount=137 - ale stojí to za to prošpikovat celé :wink: Viva la komunita :-D

My Settings:
http://img18.yfrog.com/img18/9262/profilerh.jpg
http://img25.yfrog.com/img25/8173/controlsp.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/9906/driving.jpg
Naposledy upravil(a) Hanzales dne čtv 8. říj 2009, 02:02, celkem upraveno 4 x.
CPU: I7-6700@4.0GHz| MB: GigabyteGA-Z170-HD3P | RAM: 16GB 2133MHz C15 | GPU: MSI GTX1060 OC-6GB | Audio: Audigy4Pro + Logitech Z5500 | HDD: Crucial M4 128GB / Samsung Evo 850 256GB / 1GB WD1001FALS | Keyboard: Logitech G19 | Mouse: Logitech G502 | Wheel: Fanatec GT2 / CSP / CSR | Cooling: Reserator+EK-S EVO | OS: W10HE x64
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Povzbudivá zpráva pro majitele karet ATi Radeon...
Ian Bell - Slightly Mad Studio píše:We’re committed to supporting Shift long term with new content and patches. I can’t go in to what we have planned but I agree we do sliding well :)

We’ve worked hard to add additional optimisations for ATI cards with success. This will be coming in a future patch. In the mean time, using a profile from other games helps. I’ve heard that renaming the exe to grid.exe helps a fair bit on ATI cards.
Problém tedy není v kartách ani ovladačích, ale opět v TWIMTBP programu :(
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Promaz ...
Goldnoob team proud member!
ladik1983
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladik1983 »

tak ja mam 6:48 a vic ani tuk, tech 6:24 je pro me nerealne :-D = nicely done
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@3.5GHz + Thermaltake BigTyphoon MB: Asus P5E Paměti: A-Data 4096MB DDR II 1066+MHz
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing :-)
petit
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petit »

Krteq píše:Povzbudivá zpráva pro majitele karet ATi Radeon...
Ian Bell - Slightly Mad Studio píše:We’re committed to supporting Shift long term with new content and patches. I can’t go in to what we have planned but I agree we do sliding well :)

We’ve worked hard to add additional optimisations for ATI cards with success. This will be coming in a future patch. In the mean time, using a profile from other games helps. I’ve heard that renaming the exe to grid.exe helps a fair bit on ATI cards.
Problém tedy není v kartách ani ovladačích, ale opět v TWIMTBP programu :(

a pro neangličtináře to znamená co??? :-D
Intel Core 2 Duo E6300 2.8Ghz,Ati Radeon HD4870oc 1gb GDDR5,4gb Ram 800mhz,deska P43NEO MSI....
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem odjezdil čtvrtou sérii,zbývá už jen NFS World Tour.Musím říct,že čtvrtou sérii jsem si užil.Po těch odehranejch hodinách už člověk zná tratě,aspoň trochu lze odhadnout co ta debilní ai provede,takže jsem si slušně zazávodil.Co mi naprosto sedí je Veyron.Po prvním spuštění hry mi tyhle auta přišly neovladatelný,ale teď ke konci,kdy už mám něco najeto mi Veyron naprosto sedí-širokej,robustní,dobře sedí a když chci tak se pěkně zklouzne-v tý čtvrtý sérii jsem je s Veyronem totálně rozstřílel... 8)
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

petit píše:
Krteq píše:...
a pro neangličtináře to znamená co??? :-D
Znamená to, že Slightly Mad Studio pracuje na patchi, který bude obsahovat optimalizace i pro karty ATi Radeon. Pro zvýšení výkonu zatím pomáhá přejmenování exe souboru na grid.exe.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jezdím pořád druhou sérii a sanžím se udělat všechny hvězdy, ale to roztočení protivníků je totální vo*rd, i ty drifty jsem po pár hodinách udělal.
Goldnoob team proud member!
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jak jsem řekl,roztáčení protivníků jsem naprosto vypustil.Nenechám se hrou nutit abych boural do ostatních.Já to právě dohrál,NFS World Tour odjeta na všechny hvězdy.Čtvrtá série a World Tour byly nářez,hodně jsem si to užil.Celkově dobrá hra,kromě driftů,pár nesmyslnejch úkolů pro získání hvězd a občas debilní ai,ale celkově jsem se bavil.Ještě trochu patchem dotáhnout optimalizaci a je to fajn.Jinak ve WT jsem je rozbušil R8kou,GTčkem a Murciélagem-s těma se mi jezdilo nejlíp.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“