Repro k TV
Moderátor: CageJ
- drooper
- Nováček

-
Repro k TV
Zdravim, moc se v tom nevyznam a potreboval bych poradit ohledne zvuku k lcd tv (vseobecne, ne konkretni model). Jednoduse nevim jak by k naproste vetsine z nich sly pripojit klasicke 2.1 reproduktory (s obyc. 3.5 jack konektorem), jelikoz nikde nevidim v popisech jediny obycejny analogovy av nebo pouze audio vystup (maximalne tak na sluchatka, coz je k prdu), vsude jen digitalni/opticke... Mohl by mi nekdo poradit jak primo z tv ten zvuk dostat aniz bych musel mit jeste nejake receivery a podobne sracky? Dekuji.
- Fox_25
- Začátečník

-
Re: Repro k TV
Scart nepomůže? v něm je vyvedeno RGB i audio. Tedy pokud má televize scart ale ten by měla mít určitě.
Našel jsem jeho zapojení, stačí ti koupit si scart konektor samce a vyrobit si to.
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... icle&sid=7
Našel jsem jeho zapojení, stačí ti koupit si scart konektor samce a vyrobit si to.
http://www.elektroworld.info/modules.ph ... icle&sid=7
- drooper
- Nováček

-
Dekuji za odpoved ale bohuzel mi scart moc nepomuze, protoze 1. je chci vyuzivat na pripojeni veci (dvd prehravac, vhs rekorder...) a 2. to budou urcite pouze vstupni a nikoliv vystupni scarty...
- myom
- Středně pokročilý

tak s jistotou ti reknu, ze na 99% tv je analog vyveden v analogu RCA, tj. ti pomuze redukce jack -> 2x cinch
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- drooper
- Nováček

-
Prave to je to... ja ze jsem primo ve specifikacich videl u vyrobcu primo uvedeny rca vystup snad pouze na nejakem sony lcd tv za 32k coz opravdu investovat nehodlam, a na zadnem jinem televizoru cca 40" co stoji do 20 tisic jsem ho nevidel vyjmenovany ve specifikacich ani u LG, panasonic ani sony... to uz je potom k nicemu, kdybych neresil finance tak samozrejme se s tim vubec nepatlam a hodim to pres receiver optikou ale prave vzhledem k tomu ze to vyjde pomerne dost nakladne a nehodlam do toho ani nahodou tolik investovat tak potrebuju vedet jak ten pitomy 2.0/2.1 analog dostanu z te televize co bude stat do 20 tisic (coz jsou prave vetsinou ty kde se setri co nejvice konektory) abych nemusel davat bud dalsich deset za rca vystup nebo poalu tu samou sumu na reseni repro+ receiver... jestli nekdo mate nejake napady, pripadne vite o modelu tv v teto cenove kategorii co me zajima, ktera ma urcite onen rca vystup abych mohl pouzit analog tak se prosim ozvete... opravdu uz jsem z toho zoufaly, jelikoz clovek resi jednu vec a diky vyrobcum musi resit dalsich nekolik, ktere by se pritom vubec nemuseli...
- myom
- Středně pokročilý

ja bych rekl, ze tohle ma vazne kazda televize. jinak se podivej na samsungy, ty to maji urcite. nedivej se na specifikace, spise hledej po obrazcich...