taktování GK
Moderátor: Don
- kakao
- Začátečník
taktování GK
Mám blbou otázku...jde taktovat integrovaná GK v notebooku?
- smoula
- Mírně pokročilý
Re: taktování GK
¨kakao píše:Mám blbou otázku...jde taktovat integrovaná GK v notebooku?
Blbá otázka to zdaleka neni,HD3200 jde docela dost přetaktovat na normální desktopové desce otázkou je jak tomu bude v noťasu,jestli nebude taktování uzamklý jak tomu je u procesoru.
Každopádně kdysi jsem četl o taktování GMA 900 s EEEčku,ale výsledky nic moc to už je lepší investovat do nového stroje.
- kakao
- Začátečník
mám 4500MHD,ted jsem si koupil novej ntb...původně jenom na internet,a práci v jednoduchých programech,ale hry se mi na tom nějak zalíbily...tak já to zkusim v rivatuneru co to udělá.
jinak mám Asus K50-IJ
EDIT: V riva tuneru se dá vybrat Low-level refresh rate settings a tam se dá nastavit z blend mode na performance mode co myslíš?
jinak mám Asus K50-IJ
EDIT: V riva tuneru se dá vybrat Low-level refresh rate settings a tam se dá nastavit z blend mode na performance mode co myslíš?
- IceQ
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tam bude spíš problém potom s teplotou, když to poženeš vysoko...
- kakao
- Začátečník
chci si jen vyzkoušet jak to pojede(pokud to pojede) a pak to vrátit na default...zas chci aby chvíli vydržel v tom RivaTuneru když jsem to nastavil tak je vše pořád stejný.
- smoula
- Mírně pokročilý
Otázkou je jestli to neni jen na to aby ses cítil drsněji nebo jestli to opravdu výkon zvýší.kakao píše:mám 4500MHD,ted jsem si koupil novej ntb...původně jenom na internet,a práci v jednoduchých programech,ale hry se mi na tom nějak zalíbily...tak já to zkusim v rivatuneru co to udělá.
jinak mám Asus K50-IJ
Tyhlety Intelovský akcelerátory nejsou moc pro vytížení stavěny.
- Lojza
- Začátečník
Já jsem zkoušel GMABooster, tam jdou zvyšovat frekvence grafické karty. Mám GMA950, která jede defaultně na 166 MHz. Program nabízí až 400 MHz, což sice jde aplikovat, ale podle jiných utilit vidím, že grafika jede max na 250 MHz. Rozdíl ve výkonu minimální, za to mně to však ve 3D díky tomu přetaktu vytuhlo.
Prográmek je zde: http://www.gmabooster.com/download.htm
Já osobně bych se taktování čehokoli v notebooku raději vyhnul - vysoké teploty, nestabilita, žravost.
Prográmek je zde: http://www.gmabooster.com/download.htm
Já osobně bych se taktování čehokoli v notebooku raději vyhnul - vysoké teploty, nestabilita, žravost.
- kakao
- Začátečník
Díky Lojzo...vyzkoušim a uvidim.
edit: tak x4500 verzi nemají.
edit: tak x4500 verzi nemají.