NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Příspěvek od Trek »

By oko co tak čtu fóra by to mohlo bejt pamětí, poněvadž máš 4 jednogigový moduly. Zkus trochu uvolnit časování pamětí a jenom si tak zkusit hrát s paměťma. Pust nějaký testy pamětí.

Poněvadž já mám též GTX 295 a nevytuhává to. Nebo je možný že to dělá ta konkrétní hra, dělá to u všech her???
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

praveze mi to zamrzne pri vsetkych hrach test pamati som skusal memtest z 5 hod bezal dokonca mam pamate podtaktovane aj prime 95 som skusal 14 hod bez erroru a este ma stve media center tam sa pusti 3d vision na tv karte a trha obraz neda sa na to kukat a dokonca je vypnuty v ovladacoch.
Intel core i9 14900K Corsair iCUE H150i RGB ELITE Pamet:Kingston FURY 64 GB KIT DDR5 6 400 MHz CL32 Renegade MB:ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO VGA:ASUS TUF Gaming RTX 4090 OC Edition Hdd:Samsung 990 Pro + 2x Seagate SSHD 4TB 8GB SSD Zdroj CORSAIR RM1000 Monitor:Dell Alienware AW3821DW+Htc Vive Keyboard+mouse:Corsair K100 + iCUE NEXUS Logitech G502 Hero:Logitech G29 Driving Force Win 11 x64 Pro
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

No tak pokusně bys mohl přiroštovat některý napětí (severní můstek, paměti, cpu vtt?) Ono když dáš výchozí hodnoty v biosu, tak se možná taky nenastaví dostatečný napětí. Máš 4 moduly, tak se to musí podle mě trochu okotlit.

A reinstaluj ovladače - odinstaluj, rebůtuj, driver sweeper, instaluj, rebůtuj (vše v normálním režimu, ne nouzovém).
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

prestne to bude asi ovladacmi ja ich vzdy preinstalujem iba a neodinstalujem inac kamarat ma asus striker formulu 2 a robi mu to tiez ci to nvidia chipset nema nieaky problem
Intel core i9 14900K Corsair iCUE H150i RGB ELITE Pamet:Kingston FURY 64 GB KIT DDR5 6 400 MHz CL32 Renegade MB:ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO VGA:ASUS TUF Gaming RTX 4090 OC Edition Hdd:Samsung 990 Pro + 2x Seagate SSHD 4TB 8GB SSD Zdroj CORSAIR RM1000 Monitor:Dell Alienware AW3821DW+Htc Vive Keyboard+mouse:Corsair K100 + iCUE NEXUS Logitech G502 Hero:Logitech G29 Driving Force Win 11 x64 Pro
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Já mám taky nvidia čipset a funguje to dobře. Zkus ty ovladače pořádně odinstalovat a nainstalovat.

PS: koukám že máš 64-bit Windows 7, já mám 64-bit Visty a instalátor na nich blbne, musím to instalovat 2x, jednou nainstalovat celej bundle ovladačů (je v nich vše), pak odinstaluju 3D Vision a nainstaluju ho ze samostatnýho instalátoru (starší verze).

Čili nainstaluju 190.62, odinstaluju 3D vision stáhnu 3D vision samostatnej instalátor (teď už je taky k disposici verse 190.62) a ten nainstajuju.

PS2:
V mém případě se ještě mlátí ovladače nForce Ethernetu a grafiky, takže jsem odinstaloval ovladače Ethernetu.

PS3: Plus ještě se mlátí ovladače zvukovky s ovladači grafiky, protže mám zvukovku na stejném IRQ jako grafiku, to ale ignoruju, projevuje se to tím, že občas (velmi zřídka) přestane fungovat zvuk. Stáhni a nainstaluj nejnovější ovladače zvukárny.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_ ... _Main.html
Myslim, ze to tu jeste neni. NVIDIA zacala podporovat 3D Stereo pomoci klasickych cervenomodrych bryli, takze si jej muze vyzkouset kazdy, pouze za cenu par desitek korun za papirove, pripadne stovek za plastove bryle.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
krystof007
Nováček
Nováček

Příspěvek od krystof007 »

Resident evil 5. Nejvíc :) :) :) :up:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ty barevne bryle sou dost na nic, mam doma par filmu specialne upravene pro tyto bryle a poradnej 3D efekt mam az na 3metorvym platne, na monitoru dost bida a nehlede na to ze prides o vsechny barvy. Tohle bylo popularni tak pred 30 lety :)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

3D Vision Ready hry jako je Resident Evil 5 či Batman jsou výtečné. Každopádně doporučuji vyzkoušet.

Akorát u toho RE5 je značný propad výkonu. Nejsem si jist, jestli je to dáno CPU nebo hra nepodporuje multi-gpu nebo jiný problém.

Je vidět, že výrobci her začínají přemýšlet o kompatibilitě se stereo zobrazením. Uvidíme příští rok, prý má nastat boom 3D televizí a snad i herní konzole by to měly podporovat. Akorát nevím u těch konzolí jak to budou stíhat počítat. Proto je asi chyba pořizovat si v dneštní době nový Radeon (přes jeho zdánlivou krátkodobou převahu), i když je zde samozřejmě iz3d, ale na 3D Vision to asi nemá. Navíc kombinace PhysX a 3D Vision dodáva do her spektakulární zážitek.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

3D vision

Příspěvek od Mirek Koci »

no-X píše:Kolik uživatelů 3D vision znáš?
Rozhodně jich je víc než si myslíš, případně jich bude víc než si myslíš. Každopádně důkazem, že opravdu táhne může být i včera skončivší Digitex 09. Kdy ve stánku nVidie bylo po celou dobu konání veletrhu neustále narváno a lidi pařili s brejličkami na hlavě jako o život.

Obrázek
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: nVidia news

Příspěvek od Krteq »

To je pěkné, sám bych si to zkusil, ale kolik lidí má 3D Vision doma a pravidelně na tom hraje, resp. jsou uživateli? Z tohoto fóra - Trek, krystof007, dzefo, možná spajdr... někdo další?
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Krteq píše:To je pěkné, sám bych si to zkusil, ale kolik lidí má 3D Vision doma a pravidelně na tom hraje, resp. jsou uživateli? Z tohoto fóra - Trek, krystof007, dzefo, možná spajdr... někdo další?
Ale no tak :roll:. Sám přeci víš, že na tohle fórum přispívá pravidelně (denně) tak 100 lidí. Z toho do sekce GK jen hrstka nadšenců, tady nehledej zde vzorek o nějaké vypovídající hodnotě, upps. :arrow: Foto bylo směřováno k vyvrácení domněnky, že 3D Vision nikoho nezajímá (čti: nikdo to nechce, nekupuje a do celkového zisku ve 3. kvartálu se to neprojevilo, stejně jako Tegra a spol.)
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Krteq píše:To je pěkné, sám bych si to zkusil, ale kolik lidí má 3D Vision doma a pravidelně na tom hraje, resp. jsou uživateli? Z tohoto fóra - Trek, krystof007, dzefo, možná spajdr... někdo další?
vzhledem ke kvalite zdejsich diskusi, kdy se clovek od zdejsich "guru a expertu" dozvi pouze to, ze NVIDIA je srot, sem do sekce GK chodi diskutovat jen maly pocet lidi a jeste o mensim mnozstvi vis, co ma doma za hardware. Realny pocet prodanych setu 3D Vision bude v CR v radu tisicu kusu.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Vyděleno z NVnews.

Popravdě by mě také zajímalo, kolik kusů se v ČR k tomuto datu reálně prodalo, ale protože k tomu, že tu všicni spekulujete, tak si to dovolím také.

Vzhledem k tomu, o jak psecifickou věc se jedná bych si dovolil pochybovat, že to jde do tisíců a v optimistickém případě bych hovořil o stovkách.

To, že je o to na nějaké výstavě zájem ještě nic o skutečném prodeji. I já sám bych si to vyzkoušel, ale nekoupil.
Goldnoob team proud member!
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

ja to mam a som stym spokojny to je pecka...
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Kámoš to na Digitexu zkoušel a líbilo se mu to. Bohužel to nevydržel dýl, než pár minut - není na brýle zvyklý, anebo byly těžké, bůh ví. Prostě ho zatracene tlačily na uši a nos.
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

ja bezne hram aj 4-5 hod na tom v pohode
krystof007
Nováček
Nováček

Příspěvek od krystof007 »

Hraju taky denně minimálně 3 hodiny a pohoda. Nosím i dioptrické brýle, někdy hraju s nimi, někdy s kontaktními čočkami a taky žádný problém. Nejlepší zkušenosti s Batman, RE5. Cena není sice nejnižší, ale stojí to za to.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Robin_CG píše:Kámoš to na Digitexu zkoušel a líbilo se mu to. Bohužel to nevydržel dýl, než pár minut - není na brýle zvyklý, anebo byly těžké, bůh ví. Prostě ho zatracene tlačily na uši a nos.
Tak já samozřejmě pařil také a moje poznatky?:

1) brýle jsou lehké, nic divného jsem nepozoroval. Spíše si brýle tzv. nesešteloval.
2) žádné bolení očí nic takového
3) super zábava, co jiného
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne úte 10. lis 2009, 18:01, celkem upraveno 1 x.
alea iacta est
Obrázek Obrázek
hujjik
Nováček
Nováček

Nvidia 3D vision - zkušenosti s hrami

Příspěvek od hujjik »

Toto téma je určeno pro konkrétní zkušenosti s hrami a jak hry co nejlépe nastavit pro co nejlepší zážitek pro Nvidia 3D vision.

Takže tady je pár prvních her, další snad budou přibývat. Pište jsem své postřehy a návrhy jak vylepšit grafickou kvalitu.

Unreal tournament 3
Má zabudovanou podporu pro zaměřovač, a není proto nutné zapínat zaměřovač přes ovladače.
Při použití sniperky se zaměřovač nezobrazuje zprávně - střed dalekohledu tu je dvakrát.
Drobné stíny se nezobrazují korektně, zvláště kolem vozidel - doporučuju proto stíny vypnout.

Psychonauts
Zobrazování vzdálenějších objektů je chybné, objevují se dvakrát. Tento efekt není příliž rušivý, většinou tak daleko ani nevidíte a nemužete s takto vzálenými objekty interagovat.

The Elder scrols IV: Oblivion
Problém se zobrazováním některých stínů - doporučuju stíny vypnout
Lom světla na hladině vody - vypadá to divně a bolí s toho oči,v nastavení se to dá upravit, aby to bylo koukatelné, zapoměl jsem ale jak jsem to měl nastavené

Mass Effect
Problém při bojovém režimu - Zaměřování nepřátel (tj. trojúhelníčky na nepříteli) a zaměřovač vaší zbramě se nedá vypnout. Všechny zaměřovače se na scéně objevují dvakrát a pokud je na scéně hodně nepřátel, je těžké se zorientovat, ke komu jaký zaměřovací trojúhelník patří. Naštěstí se to dá trochu vylepšit použitím zaměřovače přes ovladače, a po čase si snad i zvyknete, který zaměřovač ignorovat. Pokud přijdete na to, jak vypnout zaměřování a ne celý HUD, dejte mi vědět.

Zaklínač
HUD - názvy objektů jsou vidět dvakrát - na tohle se dá zvyknout celkem snadno.

Crysis
Špatné zobrazování stínů
Různé efekty (výbuchy a jiné) vydíte pouze dvojrozměrně a to na úrovni HUDu, tj, úplně vpředu.

Risen
V tuto chvíli není hra pro 3D vision podporována a po spuštění vidíte pouze černout tmu a odlesky na objektech, které tam nejsou. Naštěstí používá stejný engine jako Gothic 3.
Takže přejmenujte soubor Risen.exe na Gothic3.exe a už vám to pojede.
Špatně se zobrazují stíny kolem hlavního hrdiny a vypadá to otřesně - takže vypnout.
Lom vody je divný a dno je vidět dvakrát pokud se koukáte od břehu. Při pohledu na vodu z vrchu dno vypadá jinak, jako by se zobrazovalo ve špatné vzdálenosti - vidíte ho sice 3D, ale bolí z toho oči.
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 20. lis 2009, 15:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do odpovídajícího tématu
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“