No ja som to na Digitexe tiez skusal (ked uz sme mali stanok rovno vedla toho nVidia stanu), a ako oci ma z toho boleli docela dost... Zahral som si NFS Shift, samotny efekt 3D sa mi vcelku pozdaval, ale neviem si predstavit, ze by som sa na tom hral dlhie nejake gamesy... Mozno je to len o zvyku, ale oci ma fakt rozboleli uz po par sekundach od nasadenia okuliarov...bandita píše: ...žádné bolení očí nic takového...
NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Srandista
- Začátečník

Re: NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Tak to já vážně nic, osobně mě bolí oči neustále, takže jsem žádné zhoršení nepozoroval 
- Mirek E.
- Začátečník

-
Můžu potvrdit, kámoš si koupil celou tu sadu i s monitorem a když jsem si to byl u něj vyzkoušet, tak z toho opravdu za pár minut bolí oči, tudíž se mi to zdálo docela k ničemu, ale je fakt, že se na to třeba dá zvyknout.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Bucho95
- Začátečník

Asi takhle, několika měsíční pauze s hraním a následním koupením nového počítače (dřív jsem měl 19" lcd) , jsem musel po každohodinovém hraní Crysis, si dát přestávku, protože mě hrozně bolely oči a třásly se mi ruce... Je to o zvyku, teď jsem nedávno dal bez mrknutí celý MF2 single na jeden zátah.. 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja danou technologii kdysi pouzival 2 roky na kvalitnim 200Hz monitoru (na Nvidii i na ATI) tj 100hz na oko, vydrzel sem u toho max hodinu a pak sem si musel dat pauzu. Je to proste dano technologii. Proto se treba v kinech typu IMAX tato technologie nepouziva protoze je to nejagresivnejsi metoda iluze 3D obrazu pro lidsky zrak. Me osobne 3D obraz za pomoci jakykoliv bryli nelaka a cekam na neco jineho. pro obcasne pobaveni v IMAXU to ale neni spatna vec.Míra píše:Můžu potvrdit, kámoš si koupil celou tu sadu i s monitorem a když jsem si to byl u něj vyzkoušet, tak z toho opravdu za pár minut bolí oči, tudíž se mi to zdálo docela k ničemu, ale je fakt, že se na to třeba dá zvyknout.
- Trek
- Začátečník

No když se podíváš na video http://www.youtube.com/watch?v=ZAHoKJZn3-k
tak 120Hz crt bliká jak sviňa a lcd je super, nevím jak 200Hz crt. Podsvětlovací trubice blikaj na 300Hz? Nejsem si jistej.
Každopádně kina jsou i se shutter brýlema, není jen IMAX. Např. fotr kolegy v práci provozuje takové kino a prej pohoda.
Myslím si, že u dost lidí bude problém v hlavě než co jiného.
tak 120Hz crt bliká jak sviňa a lcd je super, nevím jak 200Hz crt. Podsvětlovací trubice blikaj na 300Hz? Nejsem si jistej.
Každopádně kina jsou i se shutter brýlema, není jen IMAX. Např. fotr kolegy v práci provozuje takové kino a prej pohoda.
Myslím si, že u dost lidí bude problém v hlavě než co jiného.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja mel 200Hz DIamntron 2 obrazovku coz bylo jedno z nej co se delalo za jeste rozumny penize (blikani si opravdu nepostrehl zadne ale i tak to bylo pro me bolestive po hodine hrani). Ono i v IMAXU doporucujou podivani kolem hodiny. proto skoro vsechny jejich porady maji 45minut maji vyzkouseno ze vetsina lidi ma po teto casove lhute problemy s palenim/bolenim oci/hlavy. Vzdyt je to technologie 20 let stara nemuzes od toho cekat zazraky proboha 
- Trek
- Začátečník

Tak vyndej ten monitor ze sklepa nebo kde ho máš a natoč to kamerou, jestli to bude blikat nebo ne.
Spalovací motor je starej přes sto let atd., to jsou argumenty. Spíš bych řekl, že právě teď, po čase se otevírá prostor pro její využití.
Spalovací motor je starej přes sto let atd., to jsou argumenty. Spíš bych řekl, že právě teď, po čase se otevírá prostor pro její využití.
- beardie
- Středně pokročilý

huh?Trek píše:natoč to kamerou, jestli to bude blikat nebo ne.
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
bohuzel monitor sem prodal pred 7 lety, kdyz sem prechazel tehdy na svuj prvni LCD PANELTrek píše:Tak vyndej ten monitor ze sklepa nebo kde ho máš a natoč to kamerou
- Trek
- Začátečník

Stejně by mne zajímalo proč pořád stokrát dokola papouškuješ jak jsi kdysi v pravěku používal 2 roky nějaké obskurní stereo. Celkem o ničem.
- beardie
- Středně pokročilý

pretoze to je rovnake riesenie, ktore teraz nvidia prezentuje ako novinku?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- vendo007
- Začátečník

takymto sposobom boli kedysi (ked som mal cca 8-9rokov
) riesene niektore komiksy, a takisto si pamatam ze ma z toho po chvilke pobolievali oci
ale ten efekt aj na statickych obrazkoch bol pekny a ak s tym niekto nema problem a oci ho pri tom nerozbolia (pripadne hlava) tak si myslim ze to zato stoji, bohuzial ja som jeden z tych co si to moc neuziju
ale ten efekt aj na statickych obrazkoch bol pekny a ak s tym niekto nema problem a oci ho pri tom nerozbolia (pripadne hlava) tak si myslim ze to zato stoji, bohuzial ja som jeden z tych co si to moc neuziju
"Real power can't be given. It must be taken."
- Krteq
- Středně pokročilý

-
On má Stratos částečně pravdu. Jak už jsem tu před nedávnem postnul, ta technologie je už několik let stará.Trek píše:Stejně by mne zajímalo proč pořád stokrát dokola papouškuješ jak jsi kdysi v pravěku používal 2 roky nějaké obskurní stereo. Celkem o ničem.
Ohledně té bolesti hlavy a pálení očí. Každý jedinec je jinak citlivý. Mě třeba pálí oči už po pár hodinách co u PC dřepím v práci/doma. Někdo nemá problémy vůbec.
- WerK
- Začátečník

-
Tak taky jsem si tuhle legraci nedavno poridil a jsem z toho nadseny. Zatim mam zkusenosti s temahle hrama :
Left4Dead(2) - skvely 3d efekt, je to jedna z nejlepsich her pro 3D Vision, jenom je skoda ze ve dvojce je to trochu horsi s 3D kompatibilitou, ma rating jenom good zatimco jednicka excellent
Trackmania Nations Forever - to ted hraju asi nejvic, musi se akorat vypnout stiny protoze jsou 2D
CoD:MW2 - s touhle hrou mam velke problemy, prestoze ma rating excellent tak mi bryle pravidelne ztraceji synchronizaci, problikavaji atd
Jinak vse neni uplne ruzove a resil jsem nekolik problemu. Nejvic mi asi vadilo takove obcasne problikavani bryli - na chvili prestaly zatmivat a vam se to jevi jako zablesky. Nakonec jsem nasel na foru nvidie castecne reseni - staci prepnout IR emitter do "interference modu" (je to ve wizardu k 3D nastaveni, v podstate se jedna o nejake nastaveni sily signalu nebo co). Monitor samotny (Samsung 2233RZ) je uplne v pohode i na normalni 2D hrani, ma minimalni inputlag.
Ohledne bolesti hlavy/paleni oci atd ... u sebe nic takoveho nepozoruji, nedela mi problem hrat treba 5 hodin v kuse - bude to asi hodne individualni zalezitost.
Left4Dead(2) - skvely 3d efekt, je to jedna z nejlepsich her pro 3D Vision, jenom je skoda ze ve dvojce je to trochu horsi s 3D kompatibilitou, ma rating jenom good zatimco jednicka excellent
Trackmania Nations Forever - to ted hraju asi nejvic, musi se akorat vypnout stiny protoze jsou 2D
CoD:MW2 - s touhle hrou mam velke problemy, prestoze ma rating excellent tak mi bryle pravidelne ztraceji synchronizaci, problikavaji atd
Jinak vse neni uplne ruzove a resil jsem nekolik problemu. Nejvic mi asi vadilo takove obcasne problikavani bryli - na chvili prestaly zatmivat a vam se to jevi jako zablesky. Nakonec jsem nasel na foru nvidie castecne reseni - staci prepnout IR emitter do "interference modu" (je to ve wizardu k 3D nastaveni, v podstate se jedna o nejake nastaveni sily signalu nebo co). Monitor samotny (Samsung 2233RZ) je uplne v pohode i na normalni 2D hrani, ma minimalni inputlag.
Ohledne bolesti hlavy/paleni oci atd ... u sebe nic takoveho nepozoruji, nedela mi problem hrat treba 5 hodin v kuse - bude to asi hodne individualni zalezitost.
- Srandista
- Začátečník

Hmm, lenze CRT monitor bude preblikavat pri natacani na kameru uz len z technickeho principu obnovovania obrazu... Ak nevies, aky je v obnovovani obrazu medzi CRT a LCD rozdiel, doporucujem si to dostudovat...Trek píše:Tak vyndej ten monitor ze sklepa nebo kde ho máš a natoč to kamerou, jestli to bude blikat nebo ne.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
- mazolini
- Černá karta

-
No jak to tak tady procitam tak snad ani jedna hra nejede bez problemu a jsou v 3D Vision same bugy a nesrovnalosti v obraze , po deseti letech vyvoje !
Jinak pro pohodlne lidi asi zbytecna vec , byl jsem v kine na 3D super , ale cumet na to kazdy den asi nee !
Jinak pro pohodlne lidi asi zbytecna vec , byl jsem v kine na 3D super , ale cumet na to kazdy den asi nee !
Asus P5E WS Pro x38, QX9650 3.80Ghz , OCZ 4GB DDR2 1086Mhz (5,5,5,15) , 2x MSI 5850 CFX (1Ghz Core,5000Mhz memory) Win7 x64 Ultimate, CoolMaster Cosmos, Rosewill 950W , Toshiba REGZA 42" RV530U 1080HDTV
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
CRT jde natacet bez blikani, ale musi byt spravne nastavena obnovovaci frekvence. Treba 60Hz CRT se da bez problemu natacet kamerou s 30 fps. 
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vyvoj teto technologie ustal pred 7-8 lety. Tj to bude asi ten problem. Vsichni presli na polarizacni bryle kvuli setrnejsimu vlivu na zrak.mazolini píše:No jak to tak tady procitam tak snad ani jedna hra nejede bez problemu a jsou v 3D Vision same bugy a nesrovnalosti v obraze , po deseti letech vyvoje !![]()
- Trek
- Začátečník

Dneska si zkusim avatara demicko, uz se tesim. Myslim, ze tato hra urcite naboostuje stereo technologie. Je zajimavy, ze hra to ma implementovano primo v sobe a vybira se technologie a nastaveni ve hre, moznosti jsou rozlicne, nvidia 3d vision, iz3d, ... a spousta dalsich. Dost cool.