Celoobrazovkový režim videa na TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Vorel
Nováček
Nováček

Celoobrazovkový režim videa na TV

Příspěvek od Vorel »

Ahoj, moc prosím o radu! Dříve, na starším compu s grafikou tuším GF 6200 jsem používal funkci kdy jsem si na hlavním monitoru pustil video v malém okénku a v TV se obraz automaticky nastavil na celoobrazovkový režim. Vše jsem nastavoval tak, jak se nastavuje v článku: Jak zprovoznit TV výstup na grafické kartě. Nyní mám již delší dobu comp s grafickou kartou GeForce 9400 GT, která má již takový jiný ovládací panel a za živýho boha nemůžu zmiňovanou funci spustit. Pokud si video spustím na monitoru a přetáhnu ho na TV je to v pohodě, ale to se mi nelíbí a chtěl bych tu standardní funkci. V Nviev Desktop Manageru na kartě zoom jsem našel tlačítko: celoplošný zoom videa, ale při výběru automatické volby celoobrazovkového zařízení se při kliknutí na použít vrátí do "vypnuto". Asi jsem blbej, ale fakt už nevím :( Potřebuji pouštět prckovi pohádky a přitom taky něco udělat a nejde to :( Jo a OS mám Win XP Sp3 a ovladače GK jsem již zkoušel měnit.
Za každou radu moc děkuji. Zdarec Vorel
Vorel
Nováček
Nováček

Re: Celoobrazovkový režim videa na TV

Příspěvek od Vorel »

Ahoj, problém jsem nevyřešil, ale instalací Win 7 vyvstal další problém :( Nainstaloval jsem Upgrade Na Win 7 64 bit v podobě čisté instalace, stáhl si ze stránek NVidie odpovídající ovladač k mé GK a ouha druhý monitor není vůbec, tudíž si teď již nepustím vůbec nic. Zkoušel jsem tu funkci k vynucení televizoru ale nic se bohužel neděje. Tuhle GK (GF 9400 GT) jsem si kdysi pořídil hlavně kvůli tomu, že má ještě S-videový výstup a teď jsem totálně nahranej, protože se mi druhý monitor vůbec neobjeví v ovládacím panelu NVidia. K připojení televize používám u PC redukci z S-Videa na cinch a dál jdu do televize. Kabel mám zašitý ve zdi, takže se mermomocí snažím zachovat toto připojení, které bezproblémově fungovalo. Jo a GK má výstup DVI, ale já mám připojen LCD monitor do D-SUB výstupu, protože monitor DVI nemá. Zkoušel jsem se připojit do DVI přes redukci DVI-D-SUB, ale nepomohlo to :( Prosím tedy o jokoukoli radu jak získat v ovládacím panelu NVidia sekundární monitor. Díky moc.
embert
Nováček
Nováček

Příspěvek od embert »

... stáhl si ze stránek NVidie odpovídající ovladač k mé GK a ouha druhý monitor není vůbec, tudíž si teď již nepustím vůbec nic.
Stejný problém i na Win XP, režim klonování vůbec nefunguje. Jediné co mi pomohlo bylo, že jsem rozšířil plochu i na druhý monitor a videa přehrával tam. Ale moc praktické to není.
Řešením asi budou starší ovladače.
Vorel
Nováček
Nováček

Re: Celoobrazovkový režim videa na TV !!!VYŘEŠENO!!!

Příspěvek od Vorel »

Zdarec. Takže problém je vyřešen. V první řadě použiji citaci z nápovědy ovládacího panelu NVidia:
POZNÁMKY:

Funkce zrcadlení videa na celé obrazovce není u GPU řady GeForce 8 a novějších dostupná.

Funkce zrcadlení videa na celé obrazovce není v systému Windows Vista pro žádné jednotky GPU dostupná.

Takže tím se i vysvětluje můj první problém na Win XP, protože jsem používal nové ovladače na GK 9400 GT.
Druhý problém napsaný dnes jsem již vyřešil stažením úplně prvního ovladače pro Win7 64 bit a již mám opět v ovládacím panelu i televizi a jsem aspoň takhle spokojen :-D
Pero55
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pero55 »

Mám také problém, když přípojím televizy k pc a chci dát klonování nebo jenom pouze vybrat tv, tak mi obraz plochy pc na tv jenom parkrat problikne a hned se vypne. Nevíte prosím někdo co stím? :sad:

Gf: 9600gt
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“