Jaký zroj do sestavy?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
martin891
Nováček
Nováček

Jaký zroj do sestavy?

Příspěvek od martin891 »

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jaký je vhodné zvolit zdroj do mé sestavy a co se může s počítačem stát když zdroj bude slabý ale pojede?
Sestava:
2,6 ghz duo core
200gb hdd
2x512 ddr
radeon hd 4870
dvdrom
deska asus p5pl2
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jaký zroj do sestavy?

Příspěvek od Stano K. »

Ak je napájací zdroj príliš slabý zostava sa nerozbehne, poprípade nedokáže rozbehnúť operačný systém. Ak by zostava s slabým napájacím zdrojom dokázal rozbehnúť operačný systém tak môže sa stať že v situáciách keď bude procesor alebo grafická karta (poprípade oboje) zaťažená tak systém zamrzne alebo sa reštartuje počítač.

Pre túto zostavu by som navrhol kvalitný 500W napájací zdroj, ako najlepšiu voľbu zhľadom na cena/kvalita by som vydeľ Oem Seasonic alebo ešte aj Fortron.
martin891
Nováček
Nováček

Příspěvek od martin891 »

uvažuji přávě nad tímto zdrojem http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90BR1NLP6L
no právě starý zdroj má poouze 300W a rozjel jsem to v pohodě. Zajímalo by mě jeslti bych ho tam nemohl nechat a kdyby to teda dělalo nějaké špatné věci tak bych koupil ten nový? Nebo se tím může něco odpálit?
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

U kvalitných napájacích zdrojov by sa ostatným komponentom nemala stač nič ale u nekvalitných je vždy riziko.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“