Doufám, že se zde najde někdo, kdo by pomohl. Možná Stratos(?).
Přemýšlel jsem do budoucna nad novým monitorem. Kvalitním Dell U2410. Ale postupem času přemýšlím, jestli nebude výhodnější projektor. Ale zase když jsem shlédl film AVATAR 3D, tak se mi už nechce zpět do 2D. Nejlepší by bylo, kdyby vyšlo oboje a taky jak draze vyjde tato možnost. Takže k věci.
Co jsem tak koukal tak by byla vhodná i Aktivní stereoskopie, ale zase se mi nechce dávat 2000 za jedny brýle. Takže budu potřebovat 2 stejné projektory, nejlépe DLP, protože LCD se na to prý nehodí, aby uměli zobrazit Full HD filmečky a měli kvalitní barvy. Cenu samozřejmě co nejnižší, zatím je to jenom informativní, zajímalo by mě, na kolik by to vyšlo.
Další na řadě by byly nejspíš polarizační filtry, pokud někdo o tomhle něco ví. S tím souvisí i brýle (kruhová polarizace? lineární polarizace?)
No a nakonec by to bylo nedepolarizační plátno. Vůbec nevím, kde se dá v ČR koupit, asi jenom v zahraničí. Doufám že postupem času nebudu sám, kdo uvažuje o domácím IMAXu, ale jako AVATAR mě opravdu dostal a filmy tohoto typu budou přibývat.
Tak, snad mi někdo poradí. Možná by se potom z toho dal udělat i článek