Mass Effect 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Syntex
Začátečník
Začátečník

Re: Mass Effect 2

Příspěvek od Syntex »

Myslíš? Tak já to teda zkusim, mam origo ale s EN lokalizací, zkusim pogooglovat, kdybych nic nenašel, napíšu.
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Jack de taky jen když nemáš rozjetý alší aféry, mi právě Jack říkala že musim seknout s Mirandou jestli chci jít s ní.. je to celkem škoda no že tam nejde mít aférky se všema najednou jako správnej renegade:)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jde to i s Jack i s Mirandou.
Samozrejme lepsi je si zasukat skutecne nez virtualne ve hre, ale tady se bavime o hre.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak sem trochu postoupil v hrani a celkem nuda...
Nevetsi nedostatky:
Tezeni surovin je mega demence.
Ve hre neni inventar a neni mozny v prubehu mise menit zbrane-uplna picovina?Koho to napadlo proboha?
Malo mista pro munici a malo munice do zbrani.Po kazde prestrelce nemate zadne naboje do pusky a musite litat po mape jak idioti a schanet naky naboje...
Zadne nove zbroje pro partaky-taky naprosta demence :(
Dost me nasralo, ze hrajete za cerberus a hodne me zklamala reakce wiliemsove.Myslel sem si, ze si postupne najmu stare dobre partaky z jednicky a to se asi nebude konat.... :sad:
Citadela je silene oklestena a prakticky nic tam neni.Prezidium, ctvrte a C-sec uplne zmizeli.
Oproti ME1 je to proste moc prekopany a nema to proste tu atmosferu.(i kdyz v misi s vrakem puvodni normandie sem mel husi kuzi) :)
Predpokladam, ze sem nekde v pulce a zatim bych to hodnotil 7/10.
ME1 bych hodnotil 9.5/10 :) .
Me by bohate stacilo postupny verbovani puvodni posadky+jen par novych clenu(treba ten doktor je celkem lolek :) ) a veci jako inventar+moznost menit zbroj a zbran a byl bych stastnej.
EDIT:Sem sice asi v pulce ale proste nechapu, proc museli vymenit posadku.Uplne by stacila puvodni a rozvinout vztahy se shapardem + naky vedlejsi ukoly od nich.
Nemuzu si pomoct, ale kdyz dostanu za ukol naverbovat nakou potetovanou zabijackou kravku jack, tak se mi chce blejt :) Zlata puvodni posadka. :evil:
Vsechno je proste prikazem-zalet tam a tam a naverbuj nakyho idiota.Tohle v bioware hoodne posrali.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

a jak jako ches menit vyzbroj kdyz postava proste unese max 4-5 zbrani? je to rozhodne lepsi nez neomezeny inventar s milionem zbrani. a pokud najdes novou zbran da se behem mise vyzbroj ve weapons lockeru menit.

munice je malo jen pokud hrajes jako soldier. za adepta sem zacal strilet az kdyz jsem se dostal ke snajperce a to jen pro zabavu, jinak strilet nepotrebuju. partaci maj stejne zbrane jako ty, staci jim je vymenit.

puvodni posatka ve hre je, ale uz ne jako posadka.

a nikdo te nenuti verbovat vsechny. jack je asi povinna ale hromada clenu neni.

kazda hra je prikazem. vzdy je to neco prines ci zabij. jedine tak nejake mmorp a tam si sbirat kyticky.

aspon si muzes vybrat kam si zaletis, vse co udelas ma nejake navaznosti klidne do dalsiho dilu.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

HEAD píše:
Vzpamatuj se prosím tě. wallot ti už většinu napsal.
Kdybych to měl hodnotit podle tvého, tak v jedničce ti nevadily tyhle věci? - Přistaneš s vozítkem na debilní planetě, po které se musíš půl hodiny trmácet, abys pak vystřílel pár blbečků, něco vytěžil a popř. prozkoumal nějaký vrak. (s opravdu zábavnou minihrou).
Pravděpodobně se ti taky líbila možnost mít 150 věcí v inventáři, ze kterých byly potřebné asi jen dvě desítky. Jo a určitě tě taky bavilo běhat hodiny po Citadele a používání výtahů co? :)

Podívej. Mně taky dost věcí na Mass Effect 2 vadí. Ale můj problém se týká RPG žánru jako takového, takže ne samotné hry. To cos hře vyčetl je naprostá blbost. Ano, možná se ti nemusí líbit spolupráce se společností Cerberus, ale co se dá dělat? Vývojáři nemohli zřejmě udělat druhou příběhovou linku, kde bys prostě Cerberus poslal do hajzlu a dělal si všechno po svém. Co bys pak vlastně ve hře dělal? Hm..

Ještě bych se vrátil k té výzbroji. Možná se chtěli vývojáři malinko přiblížit realitě. Člověk asi u sebe nebude po kapsách nosit stovky zbraní a kusů výstroje. Proto jsou někde různě (většinou tam, kde najdeš novou zbraň) umístěné skříňky, kde si můžeš zbraň vyměnit a výstroj ve své kajutě.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ME2 je o uroven v zabavnosti proti ME1. Kazda mise a vedlejsi mise je v podstate v jinem neopakovatelnem prostredi, veznice, prales,atd, neda se porovnat s nudnymi vedlejsaky s ME1,kde jste jezdili v Maku
Lepe jsou napsane dialogy-to nema obdoby, lepsi -temnejsi atmosfera, hlubsi psychologie postav.

Vadi mi skenovani planet-upgrady mely byt jenom formou creditu(a ne vytezenych hornin),ktere by jste dostavali za vedlejsi mise,co by nutilo hrace je hrat a ne projit ME za 15h

Je pravda ,ze pribeh se velmi dopredu neposunul(nastesti nas ceka ME3), zjistili jsme jenom nektere veci(nebudu spoilovat), v teto casti jde hlavne o rozvyjeni vztahu a minulosti jednotl. partaku, takove "imperium vraci uder", pro nekoho nuda, pro nekoho zabava(pro mne)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja sem asi z jiny generace hracu :)(uz hraju dobrych 14let.Coz vetsine lidi na tomhle foru ani neni) .Nesnasim proste ten trend vse maximalne zjednodusit a vse maximalne z arcadovat pro davy lidi viz dirt2....
1-moznost invetare?jasnej bod pro ME1.Ze si mel v nem bordel tvoje blbost.Nemusel si brat samy kraviny a mohl si brat jen zajimave kousky.
2-s inventarem i souvisi zmena zbroje a vybaveni pro partaky kdykoliv behem mise.V ME1 taky bylo hodne zbrani a zbroje a hodne uninastroju atd.Ve dojce neni nic.
3-sice s makem byla trosku nuda, ale zase v kazde slunecni soustave byla aspon jedna planeta s nakym q.Ve dvojce sem prozkoumal asi 20planet a na zadne nebyl klasickej vedlejsi q jako v ME1.Misto toho jen skenuju jak idiot surovny, kterych mam stejne 200k a sou mi nahovno.
4-Ano bavilo me chozeni po citadele a plnit ruzny vedlejsi ukoly.Navic uz v ME1 byla rychle preprava.
Ve dvojce je citadela silene oklestena a neni v ni vubec nic.Nasel sem jeden vedlejsi q s kvariankou a tim to hasne...
5-malo moznosti vyvoje charakteru i partaku.Dalsi bod pro ME1.
Nerikam, ze je ME2 spatna hra.To urcite neni, ale nedosahuje kvalit ME1.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Chlapi, mám zkompletovanej celý tým, ale pořád mám místo pro jednoho člena, nevíte o koho jde?
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Pravděpodobně Legie z tý rozbitý smrťácký lodi
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Kašpec píše:Chlapi, mám zkompletovanej celý tým, ale pořád mám místo pro jednoho člena, nevíte o koho jde?
dlc Zaeed?
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

No musim rict ze jednicka byla proste ve spouste veci lepsi ale taky mela svoje mouchy. Je fakt ze tam bylo hodne vedlejsich questu, dobrej rozvoj postavy, inventar, mody pro zbrane brneni. No pokud nekomu vadi jezdeni s makem a pruzkum planet, tak nevim co pak skenovani planet ve dvojce, neni to spatnej napad ale docela rychle to omrzi, to uz to jezdeni po planete je lepsi. Jinak mass effect 2 je skvelej ale je skoda ze to takhle zjednodusily. System zustal asi zhruba stejnej tzn. muzes si postavu vybavit tim nejlepsim a upgradovat co to jde ale ten zpusob jakym se to deje se mi jevi trochu nestastnej. Na druhou stranu skvely questy, ruznorody lokace (velkej posun vpred, nevadilo by ani kdyby se obcas neco opakovalo ale jak to bylo v jednicce tam ty budovy a interiery na planetach byli vsechny vicemene stejny) , neni tak repetetivni jak jednicka. Kdyz bych to mel shrnout vysli by obe hry asi tak nastejno co chybi v jedne ma druha a naopak.
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

Me zatim vadi jen takova drobnost, a to ze do zurnalu a kodexu musim pres menu. A Citadela taky mohla byt vetsi.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

HEAD píše:Ja sem asi z jiny generace hracu :)(uz hraju dobrych 14let.Coz vetsine lidi na tomhle foru ani neni) .
3-sice s makem byla trosku nuda, ale zase v kazde slunecni soustave byla aspon jedna planeta s nakym q.Ve dvojce sem prozkoumal asi 20planet a na zadne nebyl klasickej vedlejsi q jako v ME1.Misto toho jen skenuju jak idiot surovny, kterych mam stejne 200k a sou mi nahovno.
.

Pokud hrajes 14let mohl by sis uvedomit ze vyvoj nezastavis, z hrani se stal kseft jako z cehokoliv jineho a pokud te to nebavi jdi ven. Ja si to za svych 25let hrani uvedomuji :twisted: :twisted: :twisted: . Tech par jedincu co chce behem hry prolejzat kazdej kout a travit hodiny prolejzanim inventare nikoho nezajima. Jde o maximalni zazitek na rozumnou dobu. Hry u kterych budu muset travit 50+ hodin me zrovna nelakaji, jelikoz do te doby vyjde neco noveho co odpouta moji pozornost a ke hre se uz nevratim., jelikoz opravdu celej svuj volnej cas netravim hranim.

S makem byla extra nuda zvlast kdyz se poradne nedalo ovladat. v ME je tuna vedlejsich misi jen si je musis najit. A surovin teda neni nikdy dost na vsechny upgrady ve hre.

//Dohral jsem ME podruhe a tentokrat jsem skoncil na max. tedy 30 levelu a to sem ani neplnil moc vedlejsich questu. (mam dojem ze po prvnim dohrani hry je u kazdeho dalsicho 25% bonus k XP)

Skoda ze level cap je tak malej, jelikoz pak nevidim duvod hrat hru se stejnou postavou vicekrat narozdil od ME1
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

mno dohrané za 42h, ostala mi úloha s tou falošnou kartou v citadele a zabíjenie myší u kroganov :D
všetky upgrady u mňa, všetky planéty objavené :)
ale ksicht Tali som aj tak nevidel :evil: :oops:
čo sa týka ME vs ME2 vidím to tak že to je 50/50 niečo zlepšili niečo pokazili ale príbeh sa mi páči a za záver by sa nemusel hanbiť ani kdejaký film
myslím že dalšie hry sa budú musieť veľmi snažiť aby prekonali ME2
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Kde se nachazi planeta Capek?
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Tak jsem dohral ME2 2x a znovu rozjel jednicku. A musim souhlasit s HEAD. Jednicka je lepsi. Ano, jizda s Makem muze byt nekdy otrava, ale alespon na povrchu planet muzete bojovat na dalku a skutecne vyuzit sniperku. Ne jako ve dvojce, kdy s ni strilime na vzdalenosti, ktere by mela zvladnout utocna puska.
Skenovani planet z vesmiru je VOPRUZ. Proboha mam lod s x cleny posadky a s AI, proc nemuzu rict nekomu "Hele, prozkoumej tu planetu" ? Ne, musim sam manualne skenovat kazdou pitomou planetu, co kdyby na ni byla nejaka mise, ze jo? Navic platet s misemi je tak 1/10 celkoveho poctu. Takze opruz nejvetsi.
Ty chladici clanky jsou podle popisu univerzalni. Proc tedy mam na kazdou zbran omezeny pocet?! Proc nemuzu mit jeden zasobnik clanku a z nej je brat do zbrane, kterou chci? Proc AI ma neomezene clanku? Proc ty chladici clanky nechladnou, kdyz nestrilim? Demence.
Brneni u partaku. Kdyz jsem dodelal prvni loayality quest, tak jsem cekal, ze ta postava dostane nejake pekne brneni. Ale prd, jen zmena barev. Dokonce i Garrus porad pobiha v tom prostrilenem! WTF? To si snad delaji prdel, ne?
Absence puvodni posadky mi nevadi. Dva clenove se pridaji, Wrex ma jine starosti, stejne jako Liara. Co mne ale neskutecne nastvalo, je Ashley. Toho kokota scenaristu bych fakt chtel potkat. Nejdriv se div nerozbreci, jak desne ji to sebralo a pak mi na rovinu rekne, at jdu do pr... . Nevim, ja nekoho milovat, tak skacu metr dvacet radosti, ze nakonec zije a neresim, pro koho zrovna dela. Jak to, ze to nevadi Tali? Nebo Garrusovi? Navic je ve dvojce moc zbytecnych partaku. Uz v jednicce vetsinou skoncite se stabilnim tymem dvou, co berete s sebou, jen to sem tam obmenite. Ale tady? 10 lidi? Na co? 8 z nich se vetsinu hry dloube v nose na lodi.
No a tresnickou na dortu je Cerberus. Zrovna jsem ted v jednicce nasel admirala Kahoku a znicil ty Cerberus zakladny. Jak to, ze ve dvojce nikomu nevadi, ze pracuju pro teroristy, co delaji pokusy na lidech a jina zverstva? Proc tam ani neni moznost poslat celeho illusive chlapa doprdele? Proc je tam Aliance vykreslena jako banda neschopnych trotlu, kteri nic nedelaji? Navic kdykoliv se nadhodi tema pokusu, tak to Miranda okeca, jako ze to byly odpadlicke bunky a nebo ze to vlastne nebylo nic tak spatneho. Sorry, ale tohle neberu.
Takze moje hodnoceni ve vysledku je tak 85% Hra neni spatna. Kdyby pribehove nenavazovala na jednicku, tak proc ne. Ale tenhle scenar je fakt zmrseny.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ale kdyz to vemes kolem a kolem, je ME2 zabavnejsi, fakt mi vadi jenom skenovani planet
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

Dalsi vec co mi vadi je zase spis technickeho razu: absence dvojkliku mysi v jakemkoliv menu, napr. upgrady, Shephardovo PC a dalsi.....
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Jedinej větší nedostatek me2 je že se prostě soustředili kompletně na shánění partáků a dělání službiček pro ně a mise z hlavní zápletky kde se něco dozvíme tam byly sotva dvě
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“