Typ Disku RAW při rozdělování problém.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Marvin kLh
Nováček
Nováček

Typ Disku RAW při rozdělování problém.

Příspěvek od Marvin kLh »

Prosim o pomoc
koupil jsem si disk samsung F2 1,5TB ecogreen a nejde mi rozdělit
vždycky když rozděluju tak se mi objeví typ disku RAW, pokud dám rozdělit na 2 tak 1Tb v pohodě ale zbytek je zase raz a formát se kousne u naj 13procentech.
Někde jsem čet že má deska M2N s čipsetem nforce 430 má problém s disky na 1TB ale nevim jestli to s timhle souvisí.

Ten RAW při prohlížení vlastností ukazuje 0 velikost a v total commaderovi se ani neobjeví.

Nemáte někdo s tim zkušenost v čem by mohl být problém ?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Typ Disku RAW při rozdělování problém.

Příspěvek od X-COM »

V čem to rozděluješ?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Marvin kLh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marvin kLh »

Rozděluju to přes Správa disků (jak je normálně ve Win Vista: Vytvořit a formátovat oddíly na pevném disku)
Ale ted jsem vyzkoušel i přes program naistalovanej ve win Acronic Disk Director a taky hodil chybu při rozdělování na 2 oddíly u toho druhýho.

Přes tvorbu oddílů u instalace Win Visty (spoštění přes DVD z mechaniky) zas nenaběhne Windows při načítaní disků.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Vyzkoušel bych rozdělení disku v jiném počítači. Pokud to bude dělat problémy i tam, asi je vadný.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

Ahoj,podobny problem mam aj ja pri rozdelovany disku na viac particii....
Cez Acronis Disk Director mi pri vytvoreny noveho oddielu vypise :
Acronis Disk Director Suite nemohl vytvořit diskový oddíl, protože není dostatek volného místa na vybrané jednotce pevného disku.. Ale pritom tam mam cez 90GB volneho miesta :twisted: :twisted: :twisted:
Druhu hlasku pri zmenseny disku D (z disku D som zobral 5GB) a naslednom vytvoreny noveho mi vypise zas toto :
Acronis Disk Director Suite selhal při vytvoření diskového oddílu.
Neviete co s tym??? Uz nemam na to nervy,cez kazdy program mi pise chybu,.. :sad: :sad: :sad:
Standartne mam disk rozdeleny na 2 oddiely a chcem este jeden,...
NB Acer AS6935G Core 2 duo 2,26Ghz,320GB HDD,RAM 4GB,GeForce 9600 GT 512MB
NB Asus F2HF Celeron 1,8Ghz, 80GB HDD RAM 2GB
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

starsi chipsety od nvidie a intelu maji s velkymi disky problem. nekdy pomuze update biosu, nekdy ne (podle typu desky). kort nvidia se svymi nforce, s tema sem si uz uzil sve.skus se na nej v tom pc mrknout pres software MHDD.pokud by ukazoval jiny pocet sektoru nez ma disk, neni problem, pokud stejny, bylo by to uz horsi.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“