pokial to staci nato aby sa dala zapnut teselacia tak v tom nevidim problemShit píše:No nevím, ale ta záplata od MS snad pouze opravuje to, že karta s Dx11 se hlásí v DxDiag jako Dx11 a nikoliv jako karta s Dx10.1.
Nic víc, nic míň.
AMD Graphics news
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- vendo007
- Začátečník
Re: ATi news
"Real power can't be given. It must be taken."
- Shit
- Odborník PCT
Pokud šla teselace zapnout i bez ní... A šla...
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 9. úno 2010, 12:33, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Čestný člen
-
Právě že DDI hlásí nižší verzi DX a tím pádem DDI (device driver interface) blokuje funkce DX 11Shit píše:No nevím, ale ta záplata od MS snad pouze opravuje to, že karta s Dx11 se hlásí v DxDiag jako Dx11 a nikoliv jako karta s Dx10.1.
Nic víc, nic míň.
Mě to makalo (maká) na W7 32 stejně bez té záplaty, jako s nainstalovanou záplatou.
Projevovalo se to jen v některých kombinacích HW/SW, ten Hotfix to opravuje.Microsoft píše:Když spustíte nástroj Diagnostika rozhraní DirectX (Dxdiag.exe) v počítači se systémem Windows 7 nebo Windows Server 2008 R2, diagnostický nástroj chybnou zprávu DirectX 11 zařízení jako zařízení DirectX 10.1. Tyto informace nesprávné verze je zobrazen v poli DDI na kartě zobrazení. Tento problém je pouze chyba hlášení. Tento problém nemá vliv na rozhraní DirectX 11 hardwarové nebo softwarové funkce grafické karty.
- facility
- Začátečník
-
Co tu dristas o elektrinevendo007 píše:ROFL sorry facility ale ty si inac mimofacility píše: A co teda mal napisat ? Ati karty maju problem ,AMD ma problem, ATI ma problem?
Proste to nefungovalo tak o tom informoval....narozdiel od AMD ktora mala informovat Redaktorov webov i na vlastnej stranke ze existuje opravny KB........ a odkaz na stiahnutie u MS.
mal najprv skusit ten problem identifikovat pomocou nejakych for, nieco si o tom pohladat, pripadne sa spytat tu na fore, alebo tebe ked nejde elektrika hned napises do elekttrarni ze omg zapnite prud vy somari? pricom nejaky janko z hornej dolnej ti cvakol kabel?
to ze sa unho vyskytol problem a hned hodil vinu na Ati/AMD ktore s tym nemaju NIC spolocne je uplne jasny dokaz jeho biedneho uvazovania
a AMD mala informovat redaktorov? posrany Microsoft mal informovat redaktorov uz si to zrovnaj v tej tvojej hlave
- Shit
- Odborník PCT
V tom případě mě vysvětli, proč mě chodila teselace (byla přístupná) i bez této záplaty.Krteq píše:Právě že DDI hlásí nižší verzi DX a tím pádem DDI (device driver interface) blokuje funkce DX 11
- Krteq
- Čestný člen
-
Jak už jsem psal, projevovalo se to jen v některých případech (zřejmě kombinace HW/SW).
- Shit
- Odborník PCT
Nevím, vycházím z faktů na MS webu:
=>
Ten flastr snad pouze opravuje to hlášení.
Nikde ani slovo o HW kombinaci, pouze chybný údaj v DxDiag v kombinaci s Dx11 kartou..Microsoft píše:..diagnostický nástroj chybnou zprávu DirectX 11 zařízení jako zařízení DirectX 10.1. Tyto informace nesprávné verze je zobrazen v poli DDI na kartě zobrazení. Tento problém je pouze chyba hlášení. Tento problém nemá vliv na rozhraní DirectX 11 hardwarové nebo softwarové funkce grafické karty.
=>
- xkryspin
- Začátečník
-
Achjo ... ano skutečně DX11 je nedotčeno. Jen nějak informace o přítomnosti DX11 HW je špatně.
Ono to funguje nějak takhle:
Natvrdlá aplikace se zeptá: milý systéme, máš DX11 hardware ?
milý systém se podívá a pomyslí si: no jo DX11 mám
a pak milý systém odpoví: milá aplikace, ať koukám, jak koukám, tak nemám - nabízím DX10...
a aplikace si pomyslí: aha, tak to holt musím vypnout všechny DX11 věci, když nemám DX11 HW...
Ono to funguje nějak takhle:
Natvrdlá aplikace se zeptá: milý systéme, máš DX11 hardware ?
a pak milý systém odpoví: milá aplikace, ať koukám, jak koukám, tak nemám - nabízím DX10...
a aplikace si pomyslí: aha, tak to holt musím vypnout všechny DX11 věci, když nemám DX11 HW...
- Krteq
- Čestný člen
-
Nojo, máš recht, moje chyba. Ale s DDI to stále souvisí. Třeba právě Stalker CoP, při výběru na jaké verzi DX má běžet, vychází právě z DDIShit píše:Nevím, vycházím z faktů na MS webu:Nikde ani slovo o HW kombinaci, pouze chybný údaj v DxDiag v kombinaci s Dx11 kartou..Microsoft píše:..diagnostický nástroj chybnou zprávu DirectX 11 zařízení jako zařízení DirectX 10.1. Tyto informace nesprávné verze je zobrazen v poli DDI na kartě zobrazení. Tento problém je pouze chyba hlášení. Tento problém nemá vliv na rozhraní DirectX 11 hardwarové nebo softwarové funkce grafické karty.
=>
Starting RENDER device...
* GPU [vendor:1002]-[device:9501]: ATI Radeon HD 3800 Series
* GPU driver: 7.14.10.603
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
* Texture memory: 2290 M
* DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: unrecognized, 16
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
* distortion: used, dev(30),need(14)
* SSample: 1448x1086
* SSample: enabled
stack trace:
- Shit
- Odborník PCT
Teoreticky máš pravdu, ale..xkryspin píše:Natvrdlá aplikace se zeptá: milý systéme, máš DX11 hardware ?
Tak opět požádám o vysvětlení, proč se mi v Stakeru CoP (nebo v DiRT2) i před instalací této záplaty (neboli u HD5870 "svítilo" Dx10.1) umožnily volby, které jsou přítomny pouze u karet s Dx11...
=>
Není to spíše takto?
Tohle spíš ta patch opravuje (pouze špatné zobrazení verze Dx, identifikace Dx byla i bez patche správná).Natvrdlá aplikace se zeptá: milý systéme, máš DX11 hardware ?
milý systém se podívá a pomyslí si: no jo DX11 mám, ačkoliv v DxDiag uvádím, že jsem pouze 10.1.. Ještě se zamyslím .... Ano, systém má Dx11 HW.
- xkryspin
- Začátečník
-
Asi takhle - já s tím problém neměl ani předtím ani teď. Může se to týkat jen některých verzí windows 7, některých distribucí DX atd. (Například tuším AION mi kompletně při instalaci přeinstaloval DX).
Tenhle problém s nefungujícím DX11 se na netu řešil v prosinci a začátkem ledna - a většinou se týkal lidí s RC verzemi windows 7 - moc jiných lidí jsem neviděl si stěžovat.
Pointa ale je, že jen díky tomu, že se vada projeví až s určitou verzí ovladačů, neznamená to, že je vadný ovladač.
//Thellwin - promaz OT
Tenhle problém s nefungujícím DX11 se na netu řešil v prosinci a začátkem ledna - a většinou se týkal lidí s RC verzemi windows 7 - moc jiných lidí jsem neviděl si stěžovat.
Pointa ale je, že jen díky tomu, že se vada projeví až s určitou verzí ovladačů, neznamená to, že je vadný ovladač.
//Thellwin - promaz OT
- Pokan
- Nováček
-
Tak ja sem zaplatu nainstaloval a nepomohlo to, pomohla az zmena ovladace. mam radeon 5870, i5 750, a W7 x86 Ultimate.
EDIT: Tak po par hodinkach testovani zadna zmena, full DX11 muzu nastavit jen s ovladacem 9.11, Catalist10.1 nepovoluje zapnout teselaci a postprocesing(Dirt2, Stalker, Heaven Bechmark).Jak tak sledujuu vseci pisou ze jim pomohla ta zaplata od MS ale me teda vubec, ma nekdo naky dalsi tipy?
EDIT2:Uz vse jede jak ma, bylo to programkem od ASUSU dodavanym s kartou(ASUS GamerOSD),kterej bylo potreba odinstalovat.
EDIT: Tak po par hodinkach testovani zadna zmena, full DX11 muzu nastavit jen s ovladacem 9.11, Catalist10.1 nepovoluje zapnout teselaci a postprocesing(Dirt2, Stalker, Heaven Bechmark).Jak tak sledujuu vseci pisou ze jim pomohla ta zaplata od MS ale me teda vubec, ma nekdo naky dalsi tipy?
EDIT2:Uz vse jede jak ma, bylo to programkem od ASUSU dodavanym s kartou(ASUS GamerOSD),kterej bylo potreba odinstalovat.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Anandtech The RV870 Story
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Krteq
- Čestný člen
-
Díky za link, výborný článek. Anand zase vyštrachal věci, které se jinde přečíst nedají jako např. že RV870 měl být původně mnohem větší čip, RV740 jako "testovací čip" pro TSMC 40nm proces atd.
- Syntex
- Začátečník
-
Tak o tom, že RV740 měl být testovací čip bylo celkem logické a vědělo se o tom, ale že původní plány byly zcela jiné, to ne
- no-X
- Středně pokročilý
Mluvilo se o tom, že RV870 míří výš, než RV770, ale že původně měla mířit ~ na úroveň Fermi je zajímavé... A detaily o side-portu a eyefinity taktéž.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To ze, sideport je teoreticky stale "ve hre" dava nadeji, ze se SNAD NEKDY dockame non-AFR multi-GPU konfiguraci.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- no-X
- Středně pokročilý
já si spíš myslím, že současná podoba sideportu měla jen zajišťovat lepší synchronizaci, případně řešit situace, kdy hra není pro AFR příliš optimalizovaná(?)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Robin_CG
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co dodat, ultimátní článek. Anand dělá v Intelu, nebo... Nevíte?
- Krteq
- Čestný člen
-
Anand Lal Shimpi má AnandTech, víc nic. Jenom má vzdělání z oboru (HW inženýr) a umí se pohybovat ve správných kruzích