Semafor

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
xsahr
Začátečník
Začátečník

Semafor

Příspěvek od xsahr »

Dobrý den, potřeboval bych pomoc, nebo poradit mám zadaný ůkol : Semafor, aby svítila červený dioda pak červená+oranžová ( žluta ) a pak zelená. dioda se rozsvítí když se sepne PNP při hodnotě 0 .

Viz v obrázku mám schéma a pravdivostní tabulku hodnot, Potřebuji změnit ty Nandy které jsem vyznačil. nejlépe sčim možná nejmenším počtem , tak aby mi fungoval ten správný semafor. ostatní se prý nemění ve schématu.

Neporadil by mi někdo nebo nenapsal by mi někdo program, aby mi to svítilo jak jsem psal na hoře ? ( červený dioda pak červená+oranžová ( žluta ) a pak zelená. )

Uvedl jsem i integrované součástky : MH7400 a Mh7404 nejnutnejší vypis z katalogu IO. Pry je to lehké úpravit schema a udělat úpravu programu, ale nějak mi to nejde .. děkuji všem co se pokusí pomoc..

Protože stímdle zapojení Nandu to funguje že svítí červená pak žlutá a pak zelená.
Naposledy upravil(a) xsahr dne úte 23. úno 2010, 14:35, celkem upraveno 4 x.
xsahr
Začátečník
Začátečník

Re: Semafor

Příspěvek od xsahr »

Naposledy upravil(a) xsahr dne úte 23. úno 2010, 14:34, celkem upraveno 6 x.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

nahraj to jinam, třeba na imageshack.us, myslím že nikdo tu nebude chtít čekat na volné sloty na stáhnutí obrázku...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

Už jsem nahrál nejlepší kvalitu schématu.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Jseš si jistej že to schéma máš dobře? zkusil jsem to z hlavy i v simulátoru a za předpokladu že do tý 7400 jde postupně log1 na všech třech vstupech tak to nefunguje tak jak má semafor pracovat.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

Oveřil jsem to todle schéma jsme dostaly a tudle tabulku hodnot .. pak nám bylo zděleno že musí přijít na pNP 0 aby se rozsvítila. dioda.. a že to má fungovat červená červená + žlutá a pak zelená.. ale schéma si musime upravit.. podle sebe.. a tu tabulku. no ja tomudle ůkolu nerozumim.. no a ty máš nějaké řešení
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Mno mě to v simulátoru dělá to že prostřední nesvítí vůbec, a log1 na jednom ze vstupů rozsvítím jednu diodu a druhou tím zhasnu...
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

Nahrál jsem lepší schéma a nahoře v ůvodu přesně definoval sčim potřebuji pomoci.
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

Pomůže teda někdo ? :(
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“