//edit Wilik - upraveno
Novinka > karta roku GTX 470
- Mastodont
- Černá karta

-
Re: Novinka > karta roku GTX 470
Kočí je tak maximálně postavička do ***. Bláboly od slibotechny tu už nikdo, včetně mě nechce poslouchat. 
//edit Wilik - upraveno
//edit Wilik - upraveno
- fobos
- Začátečník

Re: nVidia GF100 - spekulační thread
hm, DD by ten článok mal mať ako spomínal v jednej dnešnej diskusii. Ste predsa spolu v redakcii nie ?Rebel44 píše:Nema nekdo link na google cache kde je ten posledni Obruv clanek nebo jeho screeny? clanek se totiz z PCT jaksi vytratil.
inak obaja "redaktori" -> Koči s OBRom robia z PCT ukážkovú žumpu, že to redakcii nevadí. Hlavne, že je čítanosť, že?
- wip
- Nováček

-
Google tyhle korunované perly schraňujeRebel44 píše:Nema nekdo link na google cache kde je ten posledni Obruv clanek nebo jeho screeny? clanek se totiz z PCT jaksi vytratil.
http://209.85.135.132/search?q=cache:pc ... ku-gtx-470
- H@rdy
- Nováček

Nieje tam čo čítať len samé zaujaté nepotvrdené zaplatené reči
. Keď som to čítal nemohol som zadržať smiech, nezaregistrovať sa tu a niečo ohľadom toho nenapísať proste. Ešte, že to nejaký inteligent odstránil.
Pol roka po sérií HD5000 príde nVidia s takými to kartami a niekto kto sľuboval recenziu do minuloročných vianoc si ju dovoľuje ešte s takýmto "chabým" výkonom takto vychvaľovať a obraňovať. Normálnemu človeku sa nad tým rozum zastaví. A to nespomínam ich ďalšie ( prevádzkové ) vlastnosti. 
Play life hard, go in life pro.
"Ak spadneš, vstaň, ak sa ti to podarí, tak si vyhral nad životom." Oliver Dendis
"Ak spadneš, vstaň, ak sa ti to podarí, tak si vyhral nad životom." Oliver Dendis
- Rebel44
- Nováček

-
Moc diky.wip píše:Google tyhle korunované perly schraňujeRebel44 píše:Nema nekdo link na google cache kde je ten posledni Obruv clanek nebo jeho screeny? clanek se totiz z PCT jaksi vytratil.![]()
- Rebel44
- Nováček

-
V DDho redakci uz dlouho nejsem - jen tan obcas dam nejakej zajimavej clanek (napr. nedavny clanek o digitalni distribuci) a mam tam prava moderovat diskuzi ke clankum.foboss píše:hm, DD by ten článok mal mať ako spomínal v jednej dnešnej diskusii. Ste predsa spolu v redakcii nie ?Rebel44 píše:Nema nekdo link na google cache kde je ten posledni Obruv clanek nebo jeho screeny? clanek se totiz z PCT jaksi vytratil.
inak obaja "redaktori" -> Koči s OBRom robia z PCT ukážkovú žumpu, že to redakcii nevadí. Hlavne, že je čítanosť, že?
- Shit
- Odborník PCT

Copak DD...foboss píše:..DD by ten článok mal mať...
Bohužel DD je obdoba OBRa s tím rozdílem, že OBR je zelený a DD červený.
Kód: Vybrat vše
http://www.4444world.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/nvidia-gtx-470-480-s-blizim-se-vydanim-jejich-vykon-stale-klesa-gtx-480-jen-na-urovni-hd-5870.html=>
Tohle ohodnocení (obou redaktorů) je docela pravdivé
Kód: Vybrat vše
http://oddbornik.posterous.com/- no-X
- Středně pokročilý

To by bylo zajímavé. Ale můžeme si udělat výčet faktů a po vydání posoudit, kolik jich bylo pravdivých...alisan píše:škoda že si někdo nedá tu práci, a neudělá sumarizaci článků (i těch smazaných) od těchto pánů ... něco jako vývoj v čase, aneb naše sliby jsme nezasadili do reálného rámce.
- název GeForce GTX 380 - link
- poneses NVIO nové generace - link
- herní výkon nad přetaktovanou GTX295 - link
- spotřeba ve 2D "neskutečně" nízná / na úrovni HTPC karet - link
- TDP (3D) na úrovni současného high endu [tehdy GTX285] - link
- mezi vydáním Radeonu HD5800 a Fermi zřejmě nebude velká mezera - link
- frekvence G300-A1: 700/1600/4400MHz - link
- G300: 512SPs + 512bit sběrnice - link
- GT300: 495mm2 - link
- konkurence pro HD5970 - link
- TDP nad 300W - link
- Fermi nejdříve v prosinci - link
- GTX470: 2x 6-pin, 448SPs 1280MB, TDP ~200W - link
- datum vydání: 26.3.2010, žádné preview, normální uvedení - link
- GTX480: zřejmě 512SPs - link
- březnový launch bude ve znamení karet na pultech - link
- výkon je dalece nad našimi očekáváními, doslova nám vyrazil dech - link
- GeForce 380 bude o 5 procent pomalejší než Radeon HD 5970 a zhruba o 20 procent výkonnější než Radeon HD 5870. Spotřeba by měla být nižší než GeForce GTX 295, výkon zhruba o 10 procent vyšší - link
- výkon 36% nad Radeon HD 5870 - link
- Fermi je zhruba výkonná jako Radeon HD 5970 - link
- cena hodně slušná - link
- součástí launche budou minimálně tři modely - dvě jednojádrové a dvoujádrová karta současně - link
- s velkou pravděpodobností se články s předběžným pohledem na výkon objeví už za necelý měsíc před vánoci - link
- GTX 480 poráží HD5870 rozdílem třídy - link
- nebudou nakonec tím žhavým, drahým a nenasytným kolosem nereferenční karty HD 5970 (Ares)? - link
- Jako první u nás také známe českou cenu, prozradil ji člověk z velkého e-shopu. Čekám na potvrzení cen výrobcem, a zítra by měla zprávička s čísly vyjít, tedy zůstaňte naladěni. - link
- Fermi 2 se trhu představí ještě ke konci roku 2010 - link
- 27cm - link | link
- Karty budou podle všeho představeny na lednovém veletrhu CES - link
- Za své problémy si prý výrobci mohou sami, jejich dlouhodobé finanční problémy mají kořeny především v jejich hospodaření. - link
- představení: první týden v lednu; informace o dostupnosti až v březnu je mylná link
- GTX360: 384 SPs, 96 TMUs, 40 ROPs, 320 bit, 650/1500/4200 - link
- GTX360: $379 - link
- GTX360: výkon mezi HD5870 a HD5970 - link
- GTX380: 512 SPs, 128 TMus, 48 ROPs, 384 bit, 650/1700/4200 - link
- GTX380: $499 - link
- GTX380: výkon 15% nad HD5970 - link
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
"doufám, že se s OBRem dočkáme od místních guru alespoň omluvy "
Ano, omlouvam se, ze jsem ctenare matl spatnymi informacemi. Omlouvam se, ze jsem sliboval a nedodrzel. Pod to se podepisuji.
Ano, omlouvam se, ze jsem ctenare matl spatnymi informacemi. Omlouvam se, ze jsem sliboval a nedodrzel. Pod to se podepisuji.
- Maňo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tá newska stála fakt zato, keby ten názov nebol tak blbý tak by to bolo celkom OK. Okomentoval som to tam že by to bolo naivné si myslieť že ak by mala GTX470 výkon HD5870 a stála by o 2000 menej že by to bola karta roka, však je jasné že akonáhle príde nejaká tá konkurencia pre AMD tak sa ceny začnú hýbať, ja by som to nVidii prial keby už GTX470 bola tak výkonná ako HD5870 však konkurenciu na trhu treba lebo bez nej platíme nehorázne čiastky za karty.
Možno tak karta pár dní kým by AMD neupravilo ceny
Možno tak karta pár dní kým by AMD neupravilo ceny
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
- Kobrci
- Nováček

v to dufam aj ja, lebo toto uz nieje ani do smiechu, co si ''jeden'' redaktor dovolialisan píše:...Každopádně doufám, že nadešel čas, kdy OBR a spol dostanou od vedení PCT přes prsty...
kazdy nech si odpovie sam co by sa stalo ak by odovzdal takuto, nazvyme to pracu, v robote alebo skole...
dakujem
- alisan
- Začátečník

-
No-X ... díky za odkazy. Až se odpoledne vrátím domů, dám si tu práci a na časovou osu vynesu tvrzení těchto pánů a uvidíme, jak jsou konzistentní ve svých informacích ohledně Fermi. Hlavně OBR mne zajímá, když už loni přesně věděl, jak karta vypadá, jak šlape a článek o ní přeci už má v PC.
Vezmu v potaz i ten smazaný poslední příspěvek OBRa. Pokud ještě někdo něco máte, sem s tím.
A taky se kouknu, kolik příspěvků OBR o Fermi skutečně napsal. Nechce se mi věřit tomu, co tvrdí na svém "blogu o Fermi a článcích o ní". Možná tak po odečtení toho co mu bylo smazáno redakcí, ale ani tak se mi to nezdá.
Každopádně chceme-li se zbavit OBRa jako takového, je čas veřejně ukázat nejen jeho kvality jako člověka, co schovaný za klávesnicí dokáže otravovat jiné výkřiky o jejich likvidaci, ale také kvality jako redaktora, který dokáže veřejně lhát a ještě pak zostuzovat čtenáře. Vím, že v tomto už pár akcí bylo a je.
V koutku duše doufám, že už mu zvoní hrana. PCT už si musí uvědomovat, že čtenost jím vytvořená (a kontroverzní duskiuse pod mnohem více kontroverzními články) už stojí jen na ochotě čtenářů se pobavit nad tím, kam dokáže klesnout a reálné informace třeba o Fermi už v jeho článcích prostě málokdo čeká.
Taky mám tušení, že ani pro PR NV, odkud dosud musel mít všechny "zaručené" informace, už po jeho článcích příliš netouží. Jeví se mi ty jeho výkřiky a snaha Fermi zviditelnit, jako kontraproduktivní a třeba u mne už na Fermi (respektive primárně NV a jejich PR) vytvořil fakt celkem negativní asociaci.
V neposlední řadě bych tam viděl i další věc. On sám musí být pekelně naštvaný na to, co díky informacím od PR NV vytvořil ... jak jim naletěl a za odměnu "exkluzivity" pro ně dělal možná i zdarma joudu, co papouškuje jejich reklamní plky. Posun je vidět v tom, že v posledním článku (tom smazaném) se již neodkazuje pouze na informace od NV jako takové, ale sám obvolává prodejce. Tedy nestačí mu ujištění od NV, že nidko jiný informace o Fermi nemá. Také zdánlivé porušení NDA možná značí, že už tím buď není vázán, nebo je mu to fuk.
No, uvidíme, jak to nakonec skončí.
Vezmu v potaz i ten smazaný poslední příspěvek OBRa. Pokud ještě někdo něco máte, sem s tím.
A taky se kouknu, kolik příspěvků OBR o Fermi skutečně napsal. Nechce se mi věřit tomu, co tvrdí na svém "blogu o Fermi a článcích o ní". Možná tak po odečtení toho co mu bylo smazáno redakcí, ale ani tak se mi to nezdá.
Každopádně chceme-li se zbavit OBRa jako takového, je čas veřejně ukázat nejen jeho kvality jako člověka, co schovaný za klávesnicí dokáže otravovat jiné výkřiky o jejich likvidaci, ale také kvality jako redaktora, který dokáže veřejně lhát a ještě pak zostuzovat čtenáře. Vím, že v tomto už pár akcí bylo a je.
V koutku duše doufám, že už mu zvoní hrana. PCT už si musí uvědomovat, že čtenost jím vytvořená (a kontroverzní duskiuse pod mnohem více kontroverzními články) už stojí jen na ochotě čtenářů se pobavit nad tím, kam dokáže klesnout a reálné informace třeba o Fermi už v jeho článcích prostě málokdo čeká.
Taky mám tušení, že ani pro PR NV, odkud dosud musel mít všechny "zaručené" informace, už po jeho článcích příliš netouží. Jeví se mi ty jeho výkřiky a snaha Fermi zviditelnit, jako kontraproduktivní a třeba u mne už na Fermi (respektive primárně NV a jejich PR) vytvořil fakt celkem negativní asociaci.
V neposlední řadě bych tam viděl i další věc. On sám musí být pekelně naštvaný na to, co díky informacím od PR NV vytvořil ... jak jim naletěl a za odměnu "exkluzivity" pro ně dělal možná i zdarma joudu, co papouškuje jejich reklamní plky. Posun je vidět v tom, že v posledním článku (tom smazaném) se již neodkazuje pouze na informace od NV jako takové, ale sám obvolává prodejce. Tedy nestačí mu ujištění od NV, že nidko jiný informace o Fermi nemá. Také zdánlivé porušení NDA možná značí, že už tím buď není vázán, nebo je mu to fuk.
- Weslo
- Středně pokročilý

Probuďte se
OBRa se nikdo zbavovat nebude (už jen kvůli jeho ochotě shánět nový HW a investovat do toho čas a peníze) Navíc i přes všechny tyhle blbosti prostě čtenost má ....
Mě by spíš dost zajímalo stanovisko šéfredaktora jakožto osoby zodpovědné za to co kdo kam na pct napíše.Wlkusi poděl se s námi o to zda-li je to osobní aktivita OBRa + bandity nebo je to "strategické" rozhodnutí majitele?
ne ve skutečnosti nečekám odpověď
Mě by spíš dost zajímalo stanovisko šéfredaktora jakožto osoby zodpovědné za to co kdo kam na pct napíše.Wlkusi poděl se s námi o to zda-li je to osobní aktivita OBRa + bandity nebo je to "strategické" rozhodnutí majitele?
ne ve skutečnosti nečekám odpověď
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Federmann
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak dlouho trvá než se stránka v paměti přepíše, proto jsem provedl i kopii této podoby stránky. Pozoruhodný je však příspěvek od DušanaRebel44 píše:Moc diky.wip píše:
Google tyhle korunované perly schraňuje![]()
Dušan píše: Pane Obermaier,vím že se rádi nemáte,ale zkuste napsat rychlý komentář k tomuto příspěvku http://www.ddworld.cz/aktuality/grafick ... vni-hd-587 0.html
- wip
- Nováček

-
Evidentně žádná změna - označit "kartou roku" něco, co znám prakticky jen z reklamy výrobce bohužel potvrzuje dlouhodobý seriózní přístup...alisan píše: V neposlední řadě bych tam viděl i další věc. On sám musí být pekelně naštvaný na to, co díky informacím od PR NV vytvořil ... jak jim naletěl a za odměnu "exkluzivity" pro ně dělal možná i zdarma joudu, co papouškuje jejich reklamní plky. Posun je vidět v tom, že v posledním článku (tom smazaném) se již neodkazuje pouze na informace od NV jako takové, ale sám obvolává prodejce. Tedy nestačí mu ujištění od NV, že nidko jiný informace o Fermi nemá. Také zdánlivé porušení NDA možná značí, že už tím buď není vázán, nebo je mu to fuk.
- Federmann
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nejde jen o podobu či jméno Webu ale hlavně o návštěvnost a přiznejme si, že v návštěvnosti láme OBR rekordy, kdo by si nechtěl přečíst jeho článek, o důvodech se nebavme, je to vždy jen další kus návštěvníka a statistiky jsou neúprosné.Kobrci píše:v to dufam aj ja, lebo toto uz nieje ani do smiechu, co si ''jeden'' redaktor dovolialisan píše:...Každopádně doufám, že nadešel čas, kdy OBR a spol dostanou od vedení PCT přes prsty...
kazdy nech si odpovie sam co by sa stalo ak by odovzdal takuto, nazvyme to pracu, v robote alebo skole...
dakujem
Mám dostatek vlastních zkušeností, kde se začne něco dít, hned to vidím v návštěvnosti. Na první pohled nepoznám zda je to pozitivní, či negativní je to jen návštěva, pak teprve můžu pátrat po důvodu návštěvy.
Stejně tak to děla Nvidia, pokud by se z jakéhokoliv důvody nešířily zprávy o GF100, pak by upadla v zapomnění a psalo by se jen o jiných a trh by se rychleji měnil v její neprospěch, nebylo by důvodu čekat na cokoliv.
- Shit
- Odborník PCT

DD nepatří mezi objektivní weby (podle mně je těžce zbarven do červena a navíc jeho články jsou plné oddborně-technických chyb a nepřesností), takže bych bral údaje od JS stejně s velkou rezervou, jako poslední "výkřiky" od OBRa.Federmann píše:Pozoruhodný je však příspěvek od Dušana
Dušan píše: Pane Obermaier,vím že se rádi nemáte,ale zkuste napsat rychlý komentář k tomuto příspěvku http://www.ddworld.cz/aktuality/grafick ... vni-hd-587 0.html
Spíš mě zajímá, jestli to je názor OBRa, nebo se jedná o formu placené inzerce firmy nV.
Nevím, jestli je dobré srovnávat úroveň DD s PCT, ale je fakt, že některé články OBRa se blíží "kvalitou" k DD.
- Federmann
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nešlo tak ani o DD, jak o příspěvek v diskusi, shodou okolností můj, který Nvidii za minulost chválil a současnost ??? Myslím si, Dušanův příspěvek zasloužil OBRové odpovědi a ne smazání. Pokud by dokázal OBR odpovědět, mnohé by to vysvětlilo.Shit píše: DD nepatří mezi objektivní weby (podle mně je těžce zbarven do červena a navíc jeho články jsou plné oddborně-technických chyb a nepřesností), takže bych bral údaje od JS stejně s velkou rezervou, jako poslední "výkřiky" od OBRa.
Zřejmě ten odkaz nebyl ani přečten, stejně jak nyní.
- del42sa
- Pokročilý

no mě nejvíce utkvěla v paměti Obrova věta o Ati grafikách , jako o kartách pro "chudé studenty" a pak také označení uživatelů , kteří mají ve svém PC Ati karty jako "11-leté děti". To už samo o sobě mnohé vypovídá.....
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- cosotraX*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
presne tohle si myslim taky ... OBR ma skvele clanky, dokaze sehnat spoustu HW co jini nedokazou.. v den vydani nejake desky nebo neceho uz na pct visi recenze.. to se mi libi .. jen me vytocila tato novinka kde strasne zatracuje cele ati / amd ....Weslo píše:Probuďte seOBRa se nikdo zbavovat nebude (už jen kvůli jeho ochotě shánět nový HW a investovat do toho čas a peníze) Navíc i přes všechny tyhle blbosti prostě čtenost má ....
ati ted jasne vede .. driv jak byla nvidia vykonem i cenou ve predu tak by se o ati takto dalo hovorit jako karty pro chude studenty.. v tom nevidim nic zle ... ale ta druha veta ...del42sa píše:no mě nejvíce utkvěla v paměti Obrova věta o Ati grafikách , jako o kartách pro "chudé studenty" a pak také označení uživatelů , kteří mají ve svém PC Ati karty jako "11-leté děti". To už samo o sobě mnohé vypovídá.....
Time machine: Intel Core i5 750 - 4.01 GHz - 1,3V| ASUS P7P55D | Kingston HyperX T1 2x4GB 1600MHz CL9 | AMD Radeon HD6790 1GB | Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS | Seasonic SS-500ET | Primecooler MeshCase
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram
Notebook: Acer TravelMate 5330 + Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz | 3 GB ram