SB Baracuda 1TB 5900ot ... jen 32MB velikost?!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- alisan
- Začátečník

-
SB Baracuda 1TB 5900ot ... jen 32MB velikost?!
Ahoj lidi.
Mám velkou prosbu, v novém PC s základní deskou GB UD3, nemůžu rozchodit shora uvedené HDD. Místo 1TB kapacity "vidím" pouze 32MB. Zkoušel jsem disk dát do jiné desky, GB UD4, pak ho připojit přes externí řadič, zkoušel jsem ho i ve hodně starém PC jako jediný disk a pořád to samé. Jakékoli pokusy jej iniciovat pod okny selhávají. Pořád je jen 32MB, bios ho buď nevidí, nebo ho vidí také jako 32MB.
Jedině když si pustím Lynux Ubuntu z CD a v něm si najdu disky, je vykazován jako 1TB a dá se formátovat. Ovšem ať ho odsud "vyvedu" jakkoli ven (prázdný, ntfs, ...) požád je pod okny a v biosu jen jako 32MB.
Ani instalace oken ve dvou PC (XP, 7), když jsem ho tam nechal jako jediný disk, nikam nevede. prostě není kam instalovat.
Disk se vrátil z Alfacompu po servisu PC, kdy ho PPL při přepravě totálně rozmlátilo. Alfacom tvrdí, že všechny disky a další komponenty jsou plně otestovány, co nebylo funkční bylo skutečně vyměněno a tedy disk funkční být musí. Jen netvrdí, že disk inicializovali ... tedy těch 32MB nechápou.
Máte někdo nějaký nápad?
Díky předem, Aleš
Mám velkou prosbu, v novém PC s základní deskou GB UD3, nemůžu rozchodit shora uvedené HDD. Místo 1TB kapacity "vidím" pouze 32MB. Zkoušel jsem disk dát do jiné desky, GB UD4, pak ho připojit přes externí řadič, zkoušel jsem ho i ve hodně starém PC jako jediný disk a pořád to samé. Jakékoli pokusy jej iniciovat pod okny selhávají. Pořád je jen 32MB, bios ho buď nevidí, nebo ho vidí také jako 32MB.
Jedině když si pustím Lynux Ubuntu z CD a v něm si najdu disky, je vykazován jako 1TB a dá se formátovat. Ovšem ať ho odsud "vyvedu" jakkoli ven (prázdný, ntfs, ...) požád je pod okny a v biosu jen jako 32MB.
Ani instalace oken ve dvou PC (XP, 7), když jsem ho tam nechal jako jediný disk, nikam nevede. prostě není kam instalovat.
Disk se vrátil z Alfacompu po servisu PC, kdy ho PPL při přepravě totálně rozmlátilo. Alfacom tvrdí, že všechny disky a další komponenty jsou plně otestovány, co nebylo funkční bylo skutečně vyměněno a tedy disk funkční být musí. Jen netvrdí, že disk inicializovali ... tedy těch 32MB nechápou.
Máte někdo nějaký nápad?
Díky předem, Aleš
- yesper
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- alisan
- Začátečník

-
Re: SB Baracuda 1TB 5900ot ... jen 32MB velikost?!
Díky moc.
Ráno to hned zkusím, teď už to balím, mám disk mimo PC.
Dám vědět jak to dopadlo.
Ráno to hned zkusím, teď už to balím, mám disk mimo PC.
Dám vědět jak to dopadlo.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
hlavne kdyby ses podival na gigabyte, mas tam napsano, ze mas nejdriv upgradnout bios pred pripojenim velkyho disku. me se to u kamose taky stalo. staci spustit mhdd a napsat tam spravnou velikost 
- alisan
- Začátečník

-
Říkal jsem si, že ten bios změním za novější, ale jelikož před tím na stejné desce se stejnými biosem běhal ten disk bez potíží, nechla jsem toho. Asi to bylo špatné rozhodnutí. Každopdáně ten prográmek na změnu velikost HDD co byl postnut shora mi nefunguje. Buď na mne vychrlí neidentifikovatelnou změť znaků, nebo nevidí ani jeden disk a na všech portech tudíž ukazuje nulu.
Díky za radu, jdu laborovat dál
Díky za radu, jdu laborovat dál
- alisan
- Začátečník

-
Tak ještě doplním, že biosem to nebude. Uvědomil jsem si, že když jsem ten disk dal do jiného PC, toho co mám v podpisu, tak byl stejný problém a tam mi fachají hned 3 1,5TB HDD. prostě ho ne a ne rozchodit na plnou velikost.
Našel jsem mhdd 4.6 a obávám se, že po mně chce disketovou mechaniku a tu fakt už nikde nemám
Nějaké jiné nápady?
Našel jsem mhdd 4.6 a obávám se, že po mně chce disketovou mechaniku a tu fakt už nikde nemám
Nějaké jiné nápady?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
mhdd lze nabootovat z bootovaciho cd ktere vytvoris treba v neru 
- alisan
- Začátečník

-
OK
... ještě blbá otázka. Ta změna bude definitvní, nebo hrozí při kombinaci GB desky a tohoto 1TB HDD, že se disk zase "zmenší" a data budou tam kde bych je fakt mít nechtěl?
Pokud to riziko existuje, pošlu HDD zpět k prodejci a budu chtít jiné ... ideálně WD a spol.
Pokud to riziko existuje, pošlu HDD zpět k prodejci a budu chtít jiné ... ideálně WD a spol.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
melo by to byt potom ok. jinak kup spis samsunga