NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo

Příspěvek od Robo779 »

Několik dnu na zpátek je tady na PC Tuningu recenze pravě toho Aceru.Přečetl jsem i zahraniční recenze a srovnání s tím Dellem a vyšlo to skoro na stejno.Někde byl lepší Acer jinde zase Dell.Nicméně Dell se zdál být ve finále lepší.Ale ta cena , tak ta je k zblití , kór v našich obchodech :evil: .Jako 13 500 ,- za TN to je už hodně velke scifi.
Takže když si budu v červenci kopovat 3D sestavu ( už to prostě déle nevydržím, aspoň zkusit to chci ) tak mi stejně nezbyde nic jiného než koupit ten Acer. Jistě by byla lepší volba samsung , ale Full HD bych nezkousnul.
Ale kdo ví? Jestli se objeví třeba zpráva že 3D brýle pojedou i pod ATI tak klidně ještě půlrok počkám než se brýle dostanou do prodeje a samsung možná vydá větší monitor (ikdyž tomu sám nevěřím). A potom co vydala NVidia Fermi to je i na mě silné kafe co se týče výkon/cena/spotřeba/radiator...( a to jsem hodně tolerantní).No uvidím za tří měsíce...
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

No každopádně je to pěkný ty hry na tom. Třeba Metro je špica. Fakt se u toho bojim, musí ta hra bejt ale běžet svižně jinak mě to nebaví. Metro mi běží svižně s GTX 295 nataktovanou na 680 + mám ještě 9800GTX.

Přemešlím o GTX 480, ale na nový hry pro "3D" budou potřeba stejně dvě aby to lítalo svižně. Ještě uvidím, protože i se dvěma GTX 480 nelítá to Metro na 60 fps se všema fíčurkama na max, což mi příjde u grafik za 25 tisíc, že by to tak mělo být.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Zajímavá tabulka

http://av.watch.impress.co.jp/img/avw/d ... 5.jpg.html

Acer jakože nic moc, má horší vlastnosti i než šitzung 2233RZ.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Samsung varuje před následky sledování 3D obrazu

http://www.diit.cz/clanek/samsung-varuj ... azu/36044/
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tomu varovani se nedivim i v recenzi na 3D televizi na technetu psali ze pulce lidem se udelalo po 20minutach spatne a museli se prestat koukat. Kazdej je jinak citlivej. Moje osobni Zk sou ze Pasivni bryle sou mene agresivnejsi teda apson u me, nemam problem s 3 hodinovym filmem, u aktivnich bryli vydrzim tak max hodku pak uz to proste nejde vydrzet a hrozne me palej oci.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Stratos píše:Moje osobni Zk sou ze Pasivni bryle sou mene agresivnejsi teda apson u me, nemam problem s 3 hodinovym filmem, u aktivnich bryli vydrzim tak max hodku pak uz to proste nejde vydrzet a hrozne me palej oci.
Někdo má opačné zkušenosti, takže tvoje věta, pokud by snad chtěla implikovat, že je to či ono řešení lepší, tak je to omyl.
Proto jsou lepší menší monitory, ale to samý platí i u "normálního" hraní her, pokud se budeme bavit o hrách.

Jinak mám ale podezření, jestli ten článek nepíše náhodou o těch nových televizích, co používají nějaký zkurvený algoritmus na vytvoření 3D efektu z normálního obrazu. Spíš bych si tipl, že lidem bylo špatně kvůli tomu, protože ten obraz mate mozek. Lidem je většinou špatně kvůli nesprávně vytvořenému efektu, což je např. u her ve většině případů.

PS:
Včera jsem pařil Metro až asi do dnes dvou do rána a no problem. Metro má stereoskopický efekt bezvadný.
/G\Anarchy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od /G\Anarchy »

S aktivními brýlemi má vetšinou problém ten kdo nosí brýle, u 99% zdravých normálních lidí jsem tento problém nepozoroval (jedná se zhruba o 20 lidí)...
WerK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od WerK »

Trek: Metro bylo super, na tom mam rekord snad 5 hodin 3dcka a no problem. Doporucuju jeste Just Cause 2 - je to taky 3d vision ready a vypada hodne dobre. Akorat to chce lepsi grafiku, moje gtx260 tam ma ve 3d neco kolem 30 fps :/
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nj GTX260 je na 3D celkem slabota :)
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaximusCZECH »

Tak jsem šel do toho Aceru a zatím spokojenost. Filmy bomba, s textem problém nemám a hry jsou super. Když je sem tam něco málo v ghostingu, tak mi to extra nevadí, nejsem žádny hardcore fajnšmekr na grafiku, stačí mi i nižší rozlišení :-) Dlouho jsem se netěšil, že si půjdu večer zahrát a to se mi teď s 3D vrátilo. Jinak mám brýle a zatím 3D v pohodě. Avatara jsem dal v kině 6x za dva měsíce a v pohodě. Když jsem zkoušel červeno-zelené brýle, tak tam mi hodně vadilo ztmavení jednoho oka různou barvou a dlouho jsem to i po pár minutách rozházel. 3D vision je super!
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jen tak pro zajímavost, na jaký filmy ses podíval a jaký hry jsi hrál? A cos myslel těma problémama v textu a tím menším rozlišením?
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Filmy myslím ve 2D ve full hd - teď třeba Avatar na BR - bomba! Hry - Resident evil 5, Batman, Mirors edge, Need for speed shift. Vím, že většina těch her je 3D vision ready, ale já moc hry nestřídám a když je hra dobrá, tak ji pařím klidně měsíc, takže mi stačí, když sem tam vyjde dobrá hra, která je 3d přizpůsobena. Co se týká textu, tak jsem četl informace, že jde 2D text na tom monitoru špatně číst a musí se vypínat nějaká funkce, aby to bylo lepší. Já žádný takový problém nepociťuji. Jinak jsem si stáhl ukázky filmu přes 3D - nějaký dracula, monstra vs vetřelci, jak vycvičit draka, peschke macroshow a bomba. Už se nemůžu dočkat, až se budou dělat celé filmy. Věřím, že někomu ten ghosting a snížení výkonu a nebo díky tomu zhoršení kvality zobrazení může vadit, ale jak říkam, jsem generace, která vyrůstala na Sega mega drive a moje nehranější hra byla Sonic, takže různé feature typu vyhlazování hran a další jdou klidně mimo mě :-) Ještě teď vzpomínám na moji první 3dfx kartu monster 3D s 2 MB ramkou. To byl panečku mazec! :-)
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Jinak tím menším rozlišením to myslím tak, že díky tomu 3D se hodně sníží výkon, takže aby se to někdy rozumně hýbalo je zapotřebí snížit rozlišení oproti verzi bez 3D visionu.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

MaximusCZECH píše:je zapotřebí snížit rozlišení oproti verzi bez 3D visionu.
To je ale potom na lejno.
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Trek píše:
MaximusCZECH píše:je zapotřebí snížit rozlišení oproti verzi bez 3D visionu.
To je ale potom na lejno.
To mi ale právě nevadí :-) Říkám, nejsem náročný :-) Ale samozřejmě je to nevýhoda 3D visionu, že takhle snižuje výkon ve hrách.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jakou používáš obnovovací frekvenci na desktopu?
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Měl jsem 60 Hz, ale změnil jsem to na 12 Hz a je to daleko lepší. Kolik máš ty?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Já používám vždycky 120Hz, akorát některý hloupější hry (Crysis) to nemaj rády. Je to lepší, páč pohyb oken je krásně plynulej.

Pokud máš ostrej text i při 120Hz, tak je to dobrý (a divný), protože jsem četl a viděl fota na fórech Nvidie a nic moc. Možná máš vyplej overdrive, ale což je to jedno, hlavně, že jsi spokojenej :) netřeba se v tom šťourat.
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Ten pohyb myší a oken je opravdu lepší. Co se týká toho textu, tak jsem si ho manuálně o jeden dílek zvětšil (přes ctrl+kolečko myši). Není určitě dokonalý, ale ani ne nijak hrozný. Prostě normálka :-)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Už jste někdo zkoušel Just Cause 2? Nechápu ty výsledky v recenzi, mám to o hodně pomalejší. Ve 3D Vision je to masakr.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“