Dlouhý start

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
brzda23
Začátečník
Začátečník

Dlouhý start

Příspěvek od brzda23 »

Mám win7 64bit. Někdy se mi stane, že při zapnutí PC mi to při načítání windows píše PROBÍHÁ OBNOVENÍ SYSTÉMU a při tom start systému trvá cca 10x déle než normálně. Řeším, jestli to může dělat nějakej software, nebo je někde chyba jinde. Zajímavé je, že systém je cca měsíc po přeinstalování a před tím to na starší instalaci těch samých WIN7 nedělalo. Má někdo podobný problém? Děkuji
Core i5-2400, ASUS P8P67 LE stepping B3, Kingston HyperX XMP Genesis 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz, MSI N460 Hawk 1GB, Enermax 500W 80+
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dlouhý start

Příspěvek od Jeltík »

Projeď si, jestli nemáš na HDD chybné sektory nebo jestli SMART nehlásí chybu HDD, uvedený problém by s tím mohl souviset
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Zdravím, mám stejný problém. Pokud PC hibernuji, tak po načtení projede to obnovení během cca 5s, pak je PC normálně použitelné. Teď jsem ale PC nemohl hibernovat, a musel jsem ho vypnout. Proběhla ta animace a nic. Schválně jsem si to stopnul, a zobrazovalo se to tam minutu, poté opět už načetl s prázdnou plochou.

Kdesi jsem četl že to je chyba, že to dělá když máte nějaké velké ikony nebo co, a že pokud jsou fakt velké tak to může trvat až 15 minut...

Jěště dodatek, myslím že např po nainstalování aktualizací a restartu toto netrvá. Ale tím si nejsem jist
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

brzda23 píše:Mám win7 64bit. Někdy se mi stane, že při zapnutí PC mi to při načítání windows píše PROBÍHÁ OBNOVENÍ SYSTÉMU a při tom start systému trvá cca 10x déle než normálně. Řeším, jestli to může dělat nějakej software, nebo je někde chyba jinde. Zajímavé je, že systém je cca měsíc po přeinstalování a před tím to na starší instalaci těch samých WIN7 nedělalo. Má někdo podobný problém? Děkuji
Mám stejnej problém.
Zatím se mi to nepodařilo nijak vyřešit, mám podezření na nějakou "záplatu" od MS, jinak mám čistou instalaci cca dva měsíce starou. Všechny drivery a soft v aktuálních verzích..
Ale stává se mi to jenom občas, stačí HW restart....
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“