notebook - vypíná se lcd

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

notebook - vypíná se lcd

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Mám asus série A6KM, a začalo se mi vypínat lcd. Už blblo dělší dobu, ale teď se po x sekundách vždycky samo vypne (lcd). Chápu, že je po něm, ale nesetkal ste se stím už někdo? Jestli se nejedná jen o nějakou prkotiku, kterou by člověk zvládl opravit aji sám :wink:

Díky

//D.M. přesun z Mobilních zařízení
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: notebook - vypíná se lcd

Příspěvek od polo »

Uz viac userov pisalo ze sa im na asus A6Km vypina displej(displej aj podsvietenie)

No niesom si sity ci sa jedna o chybu displeja(roby ti to aj ked mas pripjeni externy displej ) ?
'Cause life is like a game sometimes
wwsly
Nováček
Nováček

Příspěvek od wwsly »

Ahoj,
mám naprosto stejný problém. Display se mi po cca 3s vypne. A když ho zapnu přes fn+F7 tak zas spadne. Připojený externí lcd display zobrazuje normálně.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

wwsly píše:Ahoj,
mám naprosto stejný problém. Display se mi po cca 3s vypne. A když ho zapnu přes fn+F7 tak zas spadne. Připojený externí lcd display zobrazuje normálně.
Zdar a sílu.
CCFL výbojka to má za sebou. Tuhle věcičku ale seženete v pohodě na ebay za pár korun, jenom ji vyndáte a novou dáte zpět do displeye a je to, otázka půl hodiny.
wwsly
Nováček
Nováček

Příspěvek od wwsly »

Nedá se ta výbojka sehnat někde v ČR? Nejsem přes tyto věci odborník, tak si Vás dovolím požádát o pomoc.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

wwsly píše:Nedá se ta výbojka sehnat někde v ČR? Nejsem přes tyto věci odborník, tak si Vás dovolím požádát o pomoc.
Zkus obvolat Abax,ATA comp a notebook servis jinak v oblasti těchto věcí panuje ještě v ČR hluboká totalita, nikdo sem zatím nevozí náhradní díly do noťasů, aby jsme si je mohli opravit, případně vozí ale chce za to takovou pálku že se to ani nevyplatí opravovat.
machi58
Nováček
Nováček

Příspěvek od machi58 »

mel sem stejny problem s podsvicnim oddelal sem ramecek monitoru a dole podnim byl povipadenej dratek. Ted uz vsechno jede tak jak ma.
wwsly
Nováček
Nováček

Příspěvek od wwsly »

Já jsem stáhl podsvícení dost nízko, ale tak, aby se na to dalo ještě dívat a prestalo se to vypínat. Při vyšším nastavení podsvícení se podsvícení rozbliká a při ještě vyšším se displej vypne.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

wwsly píše:Já jsem stáhl podsvícení dost nízko, ale tak, aby se na to dalo ještě dívat a prestalo se to vypínat. Při vyšším nastavení podsvícení se podsvícení rozbliká a při ještě vyšším se displej vypne.
to vypada spise na invertor nez vybojku.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
wwsly
Nováček
Nováček

Příspěvek od wwsly »

-- DiL -- píše:
wwsly píše:Já jsem stáhl podsvícení dost nízko, ale tak, aby se na to dalo ještě dívat a prestalo se to vypínat. Při vyšším nastavení podsvícení se podsvícení rozbliká a při ještě vyšším se displej vypne.
to vypada spise na invertor nez vybojku.
Dá se to nějak přesněji analyzovat? Abych nekoupil display zbytečně. Výbojku kupovat nebudu.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“