rozdil mezi optikou a laserem

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Vipous
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

rozdil mezi optikou a laserem

Příspěvek od Vipous »

Jaky je rozdil..?? Na PC mi opticke mysi normalne funguji a laserove ne-e.. Nepomohl ani format disku a novy system.. Takze v SW problem neni..

sestava viz podpis..

PS: Jen dodam, ze do vymeny zdroje mi jelo vse OK, ale po vymene uz ne-e dalsi zajimavost je, ze jsem menil EC 550W za enermax 425W takze plecku za kvalitu..
HTPC: Zotac GF9300-D-E, Intel Celeron Dual-Core E3200, Arctic-Cooling Freezer 7 LP, A-Data 2GB 800MHz, case CFI A6719 ITX 150W černá
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: rozdil mezi optikou a laserem

Příspěvek od arxeiss »

Žádný rozdíl není, podle mě komp nepozná jestli je to Laser nebo Optika, krysa pouze posílá data do PC a pohybu.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
David Kolibáč
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od David Kolibáč »

Podivné. PC by to nemělo vůbec poznat. Co máš za povrch pod myší? Ale to by mělo mít vliv leda opačným směrem...
Banda kreténů tu je. Všude.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Taky mám s laserem špatné zkušenosti. Taková MX600 chodí dobře snad jen na podložce, prostě povrch musí mít nějaký "vzorek". Proti tomu MX518 chodí všude(jen do hospody nesmí :P ), nevadí jí leštěné lakované dřevo, sklo(musí pod ním něco být) atd. Prostě dioda vyhrála a stejně MX600 mám u postele jako DO.

Jinak platí že PC je jedno co tam připojíš, buď máš špatnou myš nebo povrch.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Tak to já mám opačnou zkušenost. Když proti sobě postavím Logitech LX6 (optika) a A4tech X-718 (laser), tak na plné čáře vyhraje X-718. Prostě LX6 potřebuje dobrou podložku.

Jinak počítač nerozpozná a je mu to jedno, jestli je myš optická, laserová příp. kuličková :mrgreen: .
David Kolibáč
Začátečník
Začátečník

Přesně, počítač to nepozná. Z fyzikálního hlediska by měla být laserová myš lepší na valné většině povrchů, ne-li na všech.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Fox_25 píše:sklo(musí pod ním něco být)
To záleží jestli je to Laserová nebo Glaserová, glaserová umí i po skle, ostatní ne.
A jen tak mimochodem, docela staré téme :)
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
David Kolibáč
Začátečník
Začátečník

arxeiss píše:
Fox_25 píše:sklo(musí pod ním něco být)
To záleží jestli je to Laserová nebo Glaserová, glaserová umí i po skle, ostatní ne.
"Glaser" = "glass laser" -- je to jen marketingové označení pro laserovou diodu s optikou schopnou pracovat na smítcích na průhledném/lesklém povrchu.
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

arxeiss píše:A jen tak mimochodem, docela staré téme :)
Ano, přiznávám svoji vinu. Nečtu datum vytvoření témat. Ale vzhledem k tomu že ne všichni pasou po laseru stále aktuální. :)

James.Sniper A4tech X-718 jsem přivezl pro kamaráda z Polska před dvěma roky za závratných 36zl(216kč). No mám ji doteď ve skříni protože v přesnosti a zpracování nedokázala porazit MX518, ale zpracování je jasné vzhledem k ceně obou myšek. Proti MX600 chodí po všem kromě skla, ale ve fps se s ní strašně blbě míří. Na malé citlivosti OK ale na větší s rychejším pohybem se už nechytá.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“