Gigabyte P55-UD3 /-UD3R /-USB3 (1156, P55)
Moderátor: Eddward
- alanc
- Začátečník

-
Re: Gigabyte P55-UD3 (1156, P55)
" ALANCÉ "
- Arm0r!
- Začátečník

-
Díky, netuším kde jsi k nim přišel, když ani na oficiálních stránkách není download,ale neřeším toalanc píše:ArmOr tu mas aj starsi/+novy/ bios - f3, f4l , f4o ....k P55-UD3
http://uloz.to/3814453/bios.zip
CPU : AMD Ryzen 9 9950X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A15 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Gigabyte Gaming OC RTX 5070, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Mesihify 2
- Luke_Luke
- Nováček

-
byly tam predtim na tech oficial strankach...pak tam dali F5 a kdyz pridali F6A, odebrali stare...
- Luke_Luke
- Nováček

-
Moc dekuji, funguje krasneMaddogg píše:Najeď normálně do winu s IDE , v registrech najdi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStorV , je tam klíč Start - jeho hodnotu změn na 0. Pak restart přehoď v biosu na raid a mělo by to jet...
EDIT:
Jinak zazil jsem dobre muka, jen jsem zmenil driver z IDE na RAID a Mrkvosoft chtel znova aktivaci W7(mam legal OEM) a neslo to aktivovat pres net, musel jsem volat a zadavat sifru...mazec, nastesti to proslo, ale uz jsem myslel, ze mne trefi slak, kdyz nesla ta aktivace online...rikal, neplatny product key :-/
- hbboy
- Začátečník

-
Mám dotaz mám tuto desku a procesor i5 750, občas třeba jednou za hodinu se mi na sekundu roztočí větrák na procesoru naplno a hned se to zase vypne, kdyby to dělalo jenom při restartu PC, tak bych to pochopil, ale proč to dělá třeba haždou hodinu???? Bios mám nejnovější F7 ale dělalo to i s F6
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jsi si jistý, že to dělá procesor a ne grafika?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- hbboy
- Začátečník

-
jo dělá to větrák na procesoru, měl by se dle mě roztočit a otestovat při restartu a ne pořád
- drpatrik
- Nováček

-
Prosím pomozte mi rozchodit 8GB RAM
Vytvořil jsem si comp z daných komponentu:
Deska-Gigabyte P55A-UD3 P55 s1156, DDR3, SATA3, GLAN, PCIE2.0, USB3.0, ATX
DIMM DDR3 4096MB 1600MHz (2x2048MB) Kingston HyperX CL9 XMP 2x
Pevný disk SAMSUNG F3 1TB SATAII/300 32MB 7200 RPM 3x
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-BIT CZ OEM 1PK
Sapphire Rad Vapor-X HD5770 1GB, DDR5, 128bit, 2xDVI, HDMI, DP, PCIE
Intel Core i7 860 2,80GHz (8MB/2,5GT/s DMI) BOX LGA1156
COL Chladič AMD Arctic-Cool. Freezer Xtreme Rev. 2
DVD RW LG Black GH22NS ±R/±RW/RAM/DL/Secure Disk,bulk,SATA
Fortron ZDROJ EVEREST 800 85PLUS BRONZE 800W ATX
všechno to hezky šlape ale mám problém:Windows mi detekuje ve správci uloh 8GB RAM/tak jak to mám/ to samé i Everest nebo Sandra ale buhužel system pracuje jenom se 4GB RAM, otestoval jsem DDR moduly samostatne jsou O.K..Bios je nastaven na Win 64,zvyšoval jsem mírně i napětí a podtaktovaval pamet a stale nic.bios je nejaktualnejší,ale zjistil jsem že v Biosu mi startuje jenom 4096 RAM a vypada to jak kdyby byla ramka jenom ve 2 slotech. Zbylé 2mám volné i když po startu normalne i v MEM testu nebo CPUz mam všude 8GB.Remaping v biosu u teto desky bohužel není.
Budu rad za každou radu jak rozchodit 8 GB RAM. děkuji
Deska-Gigabyte P55A-UD3 P55 s1156, DDR3, SATA3, GLAN, PCIE2.0, USB3.0, ATX
DIMM DDR3 4096MB 1600MHz (2x2048MB) Kingston HyperX CL9 XMP 2x
Pevný disk SAMSUNG F3 1TB SATAII/300 32MB 7200 RPM 3x
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-BIT CZ OEM 1PK
Sapphire Rad Vapor-X HD5770 1GB, DDR5, 128bit, 2xDVI, HDMI, DP, PCIE
Intel Core i7 860 2,80GHz (8MB/2,5GT/s DMI) BOX LGA1156
COL Chladič AMD Arctic-Cool. Freezer Xtreme Rev. 2
DVD RW LG Black GH22NS ±R/±RW/RAM/DL/Secure Disk,bulk,SATA
Fortron ZDROJ EVEREST 800 85PLUS BRONZE 800W ATX
všechno to hezky šlape ale mám problém:Windows mi detekuje ve správci uloh 8GB RAM/tak jak to mám/ to samé i Everest nebo Sandra ale buhužel system pracuje jenom se 4GB RAM, otestoval jsem DDR moduly samostatne jsou O.K..Bios je nastaven na Win 64,zvyšoval jsem mírně i napětí a podtaktovaval pamet a stale nic.bios je nejaktualnejší,ale zjistil jsem že v Biosu mi startuje jenom 4096 RAM a vypada to jak kdyby byla ramka jenom ve 2 slotech. Zbylé 2mám volné i když po startu normalne i v MEM testu nebo CPUz mam všude 8GB.Remaping v biosu u teto desky bohužel není.
Budu rad za každou radu jak rozchodit 8 GB RAM. děkuji
- matrix49
- Nováček

-
Ahoj,
mam takovy problem s Win 7 a touhle deskou... podobny jako psal tommula 19.1. (viz. citace) na ktery se mu ale nedostalo odpovedi.
Jde o to, ze mi Win 7 hlasi na nekterych portech, ze se nepodarilo nalezt USB, konkretne zahlasi: "Zařízení USB nebylo rozpoznáno" a Spavce zarizena jej detekuje jako "Unknown device". Krome mysi to je tak i s jinymi USB zarizenimi - zkousel jsem tri ruzne USB flash disky a jednu ctečku karet.
Tento problem se vyskytuje na portech na celnim panelu casu (Cooler Master Elite 335), portu na ctecce karet - tyto jsou napojeny na interni pripojky na MB; dale nefunguje na portech na zadnim panelu MB v sekci kde je PS2 port a dva USB porty a v sekci kde je LAN pripojka s dalsimi dvema USB porty. Naopak se v pohode nacte na zbylych sesti USB portech ve trech prostrednich sekcich na zadnim panelu MB.
Mam nainstalovany Windows 7 32bit (predtim jsem tam mel nainstalovany i 64bit, ale tam jsem nevyzkousel vsechny porty - pouze ty predni a ty v sekci s PS2 portem). Zatim jsem na tomto pocitaci jeste nezkousel instalovat Windows XP.
Ovladace MB i aktualizace OS mam nejnovejsi.
predem dik za odpovedi
mam takovy problem s Win 7 a touhle deskou... podobny jako psal tommula 19.1. (viz. citace) na ktery se mu ale nedostalo odpovedi.
Jde o to, ze mi Win 7 hlasi na nekterych portech, ze se nepodarilo nalezt USB, konkretne zahlasi: "Zařízení USB nebylo rozpoznáno" a Spavce zarizena jej detekuje jako "Unknown device". Krome mysi to je tak i s jinymi USB zarizenimi - zkousel jsem tri ruzne USB flash disky a jednu ctečku karet.
Tento problem se vyskytuje na portech na celnim panelu casu (Cooler Master Elite 335), portu na ctecce karet - tyto jsou napojeny na interni pripojky na MB; dale nefunguje na portech na zadnim panelu MB v sekci kde je PS2 port a dva USB porty a v sekci kde je LAN pripojka s dalsimi dvema USB porty. Naopak se v pohode nacte na zbylych sesti USB portech ve trech prostrednich sekcich na zadnim panelu MB.
Mam nainstalovany Windows 7 32bit (predtim jsem tam mel nainstalovany i 64bit, ale tam jsem nevyzkousel vsechny porty - pouze ty predni a ty v sekci s PS2 portem). Zatim jsem na tomto pocitaci jeste nezkousel instalovat Windows XP.
Ovladace MB i aktualizace OS mam nejnovejsi.
predem dik za odpovedi
tommula píše:problem s USB...
Problem spociva v "nefukcnich" prednich USB portech. Zadni USB funguji normalne, mam je obsazene prakticky vsechny, az na 2 a dopredu mam vyvedene klasicky 2 co jsou na case elite 330 + ctecka karet ktera ma 1 USB a zbytek karty, oboji samozrejmne pripojene do desky, a vzheldem k hotovym konektorum v celku i spravne.
Na XPP nebyl zadny problem az ted po preinstalovani pc.. je fakt ze jsem zmenil i hardware ale case a ctecka zustaly puvodni, takze v nich problem neni.
No ale k veci, problem je takovy ze kdyz pripojim flash nebo ext.hdd do prednich usb W7 napise ze zarizeni nebylo rozpoznano. tyka se to flash 8gb Corsair, 160GB ex. disku,16GB Sandisku... vsechno je zarozeni neni rozpoznano, ve spravci zarizeni je unknow device, zkousel jsem odinstalovat nezname zarizeni ale stejne to k nicemu nevedlo, zkousel jsem natvrdo nastavit velkopacitni zarizeni ale taky nic..
az jsem zjistil ze kdyz prvni pripojim 4gb flash (asi A-data) tak ta jede normalne... kdyz 4 gb vytahnu a dam do toho sameho USB bud toho corsaira nebo i exterak tak jiz funguje taky normalne....(i ta druha flash)
pokud ty same veci pripojim zezadu neni zadny problem, mam zezadu natvrvalo pripojenou 4gb corsaira na readyboost a funguje v pohode, takze je to jen tim predkem ale nejak to moc nechapu
ovladace mam aktualni, win update taky pravidelne aktualizuje win, mam je legalne. sestava bezi na i5-750,GA P55-UD3,4GB DDR3,TV Tuner Leadtec.... W7 Proff.64b
nemate nekdo nejaky rozumny tip proc by to????
diky
omlouvam se za slohovku....
cela sestava : Core i5 750,Freezer7 rev2.(uz je objednany SCYTHE SCNJ-2100 Ninja 2 rev. B protoze v klidu se motam kolem 50°C a burn 75°C coz se mi zda i dost).,GA p55-DS3,ATI 5750+Accelero S2,4GB DDR3 1600HyperX,HD WD640, DVD LG,CM Elite 330+2X Noctua S12-800,Ener. PRO82+ 425W,Creative 5.1 ,24" LCD..
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Nef
- Začátečník

-
Mám problém, při základním nastavování BIOSu (žádný OC) mi to začalo házet chyby, který zkončily nahráváním záložního, při tom se ale hryzlo PC a teď se jen restartuje v cca 10s intervalech, už jsem psal prodejci, ale zatím nic a těžko říct s čím příjde, takže stále zkouším řešení samodoma, už mi ale dochází nápady.
Systém byl uplně novej a čistej, ani wokna, takže ani nebyly nainstalovaný žádný GA vychytávky,
při auto-restartu je uplně potichu (na vyndany RAMky hlasitě protestuje)
flashoval jsem na F7, původní F5 mám uloženou na flashce,
grafika není detekovaná, jen tma,
recovery přes drive cd nic (vygooglil jsem, že to teoreticky jde)
clear CMOS nevyšel (měl jsem venku i baterii),
recovery přes disketu nevím jak, páč bios gigabytu má 2MB...
jakej mám udělat .bat pro přehrání z flash nebo cd?
Budu rád za jakoukoliv radu (která prozatím nebude v rozporu se zárukou, deska je 14dní stará a vpodstatě neběžela).
Edit: Odesláno na reklamaci, takže je dotaz už bezpředmětnej
Systém byl uplně novej a čistej, ani wokna, takže ani nebyly nainstalovaný žádný GA vychytávky,
při auto-restartu je uplně potichu (na vyndany RAMky hlasitě protestuje)
flashoval jsem na F7, původní F5 mám uloženou na flashce,
grafika není detekovaná, jen tma,
recovery přes drive cd nic (vygooglil jsem, že to teoreticky jde)
clear CMOS nevyšel (měl jsem venku i baterii),
recovery přes disketu nevím jak, páč bios gigabytu má 2MB...
jakej mám udělat .bat pro přehrání z flash nebo cd?
Budu rád za jakoukoliv radu (která prozatím nebude v rozporu se zárukou, deska je 14dní stará a vpodstatě neběžela).
Edit: Odesláno na reklamaci, takže je dotaz už bezpředmětnej
- lemmon
- Nováček

-
Zdravím.
Mám problém, resp. dotaz ohledně této desky a zapojení disků.
Potom, co mi odešel a vyreklamoval jsem disk Samsung F1 HD103UJ jsem se rozhodl pro měnší upgrade. (Do té doby jsem měl pouze ten jeden 1TB disk co odešel). Upgrade se týkal nákupu ještě jednoho Samsungu F1 1TB pro zapojení do RAID1 a nákupu Intelu X25-M 80GB na systém.
Používám W7 64bit.
Můj problém (dotaz) se týká zapojení těchto 3 disků do desky. Pokud jsem z různých fór pochopil správně, tak pokud bych chtěl všechny tři disky zapojit na jeden řadič, budu si muset vybrat, jestli RAID, nebo podporu AHCI NCQ? Nebo pokud vytvořím RAID1 z těch 1TB Samsungů a připojím na ten samý řadič i ten Intel neztratím u něj podporu pro TRIM?
Jako řešení mě napadlo zapojit ty dva samsungy na řadič Intel co je na desce, a to SSD Intel zapojit na řadič Marvell 9128, kterej na desce také je.
Ovšem nejradši bych však zapojil všechny 3 disky na řadič intel na těch dvou discích 1TB měl RAID1 a SSD Intel jako systémovej tak aby u něj zůstala podpora TRIM a NCQ.
Máte někdo nějaké zkušenosti nebo návrhy?
Díky!
/edit: Doufám, že to tady není offtopic, ale myslím, že problém se netýká SSD, ale právě desky.
Mám problém, resp. dotaz ohledně této desky a zapojení disků.
Potom, co mi odešel a vyreklamoval jsem disk Samsung F1 HD103UJ jsem se rozhodl pro měnší upgrade. (Do té doby jsem měl pouze ten jeden 1TB disk co odešel). Upgrade se týkal nákupu ještě jednoho Samsungu F1 1TB pro zapojení do RAID1 a nákupu Intelu X25-M 80GB na systém.
Používám W7 64bit.
Můj problém (dotaz) se týká zapojení těchto 3 disků do desky. Pokud jsem z různých fór pochopil správně, tak pokud bych chtěl všechny tři disky zapojit na jeden řadič, budu si muset vybrat, jestli RAID, nebo podporu AHCI NCQ? Nebo pokud vytvořím RAID1 z těch 1TB Samsungů a připojím na ten samý řadič i ten Intel neztratím u něj podporu pro TRIM?
Jako řešení mě napadlo zapojit ty dva samsungy na řadič Intel co je na desce, a to SSD Intel zapojit na řadič Marvell 9128, kterej na desce také je.
Ovšem nejradši bych však zapojil všechny 3 disky na řadič intel na těch dvou discích 1TB měl RAID1 a SSD Intel jako systémovej tak aby u něj zůstala podpora TRIM a NCQ.
Máte někdo nějaké zkušenosti nebo návrhy?
Díky!
/edit: Doufám, že to tady není offtopic, ale myslím, že problém se netýká SSD, ale právě desky.
Intel i5-750 + Noctua NH-C12P SE14, GA-P55-UD3, Asus Ati HD5770, Kingston HyperX 4GB, 2xSamsung F3 1TB + SSD Intel X25m 80GB, Fractal Design R2, Win7 64bit. Dell U2410.
- vandrak
- Začátečník

-
Ahoj, mám pár dní koupenou desku GAH55 UD3H a dneska jsem na ni zkoušel přetaktovat procesor i5 750 dle návodu http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... 56?start=3. Problém je velice jednoduchý, ať nastavím jakékoliv zvýšení násobiče, i minimální ze 133 na 140/150, deska po restartu zahlásí System has experinced boot failure because of changing voltage or overclocking a počítač mi najede na defaultních hodnotách, i když v biosu zůstane nastavené přetaktování.
Mohl by mi někdo poradit, co může být důvod? Pokud tedy toto neznamená, že je deska vadná sama o sobě. Bios jsem aktualizoval na poslední verzi F8. Na default jede všechno v pořádku, akorát při každém restartu se PC úplně vypne a za cca 2-3 sek normálně zapne a najede, což asi chyba není. Děkuji za radu.
Mohl by mi někdo poradit, co může být důvod? Pokud tedy toto neznamená, že je deska vadná sama o sobě. Bios jsem aktualizoval na poslední verzi F8. Na default jede všechno v pořádku, akorát při každém restartu se PC úplně vypne a za cca 2-3 sek normálně zapne a najede, což asi chyba není. Děkuji za radu.
- vandrak
- Začátečník

-
Tak záhada vyřešena. Bylo to ramkama. Stačilo je prohodit ve slotech, teď jedou ze 1333 na 1600 a procesor taktnutý.vandrak píše:Ahoj, mám pár dní koupenou desku GAH55 UD3H a dneska jsem na ni zkoušel přetaktovat procesor i5 750 dle návodu http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... 56?start=3. Problém je velice jednoduchý, ať nastavím jakékoliv zvýšení násobiče, i minimální ze 133 na 140/150, deska po restartu zahlásí System has experinced boot failure because of changing voltage or overclocking a počítač mi najede na defaultních hodnotách, i když v biosu zůstane nastavené přetaktování.
- LooK_
- Nováček

-
Zdravim,
Koupil jsem si tuto desku a k tomu ramky Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR3 1600 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68642)
Pokusil jsem ramky nastavit na frekvenci 1600Mhz, ale v biosu je mam nastavený na maximum 1333Mhz a více už to nejde. Chci se tedy zeptat, jestli je nějaká možnost nastavení těchto ramek na 1600Mhz?
Děkuji za odpověď
Koupil jsem si tuto desku a k tomu ramky Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR3 1600 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68642)
Pokusil jsem ramky nastavit na frekvenci 1600Mhz, ale v biosu je mam nastavený na maximum 1333Mhz a více už to nejde. Chci se tedy zeptat, jestli je nějaká možnost nastavení těchto ramek na 1600Mhz?
Děkuji za odpověď
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Procosor ti nepodporuje 1600MHz pameti, jen 1333, takze deska vic nedovoli. Vyssi frekvence dosahnes leda pretaktovanim CPU, RAMky se taktuji spolu s nim
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- LooK_
- Nováček

-
Dobře díky 
- Shigi
- Nováček

-
Ahoj,
plánuji koupi této desky, uniká mi však označení písmeny. Dokázal by mi někdo popsat jaký rozdíl je UD3; UD3L; UD3H; UD3R !?
Díky
plánuji koupi této desky, uniká mi však označení písmeny. Dokázal by mi někdo popsat jaký rozdíl je UD3; UD3L; UD3H; UD3R !?
Díky
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Gigabyte P55-USB3
Čau,
za poslední týden se mi už podruhé stalo, že při zátěžovém testu (Furmark, Prime95) počítače s touto základní deskou počítač úplně zkolaboval.
Konfigurace:
CPU: Intel i7 870
Deska: Gigabyte P55-USB3
RAM: 3x4GB 1333MHz
Grafika: Quadro FX580
Zdroj: Seasonic 500W
Disky: RAID1 (2x640GB)
Počítač je přetaktován (133@175MHz, Turbo OFF, EIST OFF, LoadLine Calibration ON, napětí AUTO)
Kolaps proběhl v obou případech po cca 60 minutách prostým vypnutím.
První případ jsem moc neměl čas prošetřovat a podruhé jsem hned po vypnutí začal osahávat teploty chladičů. Všechny byly v pohodě (vlažné až teplejší), ale jeden chladič napájení procesoru (viz obrázek níže) byl opravdu žhavý (při letmém dotyku jsem se spálil).
Když jsem sundal tento chladič z první desky, tak jsem po podrobném prohlédnutí zjistil, že na jedné nožičce u dvou švábíků (nevím, jestli to jsou mosfety, tak to radši nekonkretizuju) jsou kapičky pájky a jeden švábík s kapičkou vypadá maliličko hněději.
Během zítřka prozkoumám i druhou desku podrobněji a zkusím dodat další fotky.

za poslední týden se mi už podruhé stalo, že při zátěžovém testu (Furmark, Prime95) počítače s touto základní deskou počítač úplně zkolaboval.
Konfigurace:
CPU: Intel i7 870
Deska: Gigabyte P55-USB3
RAM: 3x4GB 1333MHz
Grafika: Quadro FX580
Zdroj: Seasonic 500W
Disky: RAID1 (2x640GB)
Počítač je přetaktován (133@175MHz, Turbo OFF, EIST OFF, LoadLine Calibration ON, napětí AUTO)
Kolaps proběhl v obou případech po cca 60 minutách prostým vypnutím.
První případ jsem moc neměl čas prošetřovat a podruhé jsem hned po vypnutí začal osahávat teploty chladičů. Všechny byly v pohodě (vlažné až teplejší), ale jeden chladič napájení procesoru (viz obrázek níže) byl opravdu žhavý (při letmém dotyku jsem se spálil).
Když jsem sundal tento chladič z první desky, tak jsem po podrobném prohlédnutí zjistil, že na jedné nožičce u dvou švábíků (nevím, jestli to jsou mosfety, tak to radši nekonkretizuju) jsou kapičky pájky a jeden švábík s kapičkou vypadá maliličko hněději.
Během zítřka prozkoumám i druhou desku podrobněji a zkusím dodat další fotky.

Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gigabyte P55-USB3
sahni rukou postupně na všechny civky pri zatizeni (asi vis ty cerny čtverce vedle chladiču mosfetu), pokud bude jedna z nich palit tak je ta faze tuhá... takhle to mam na jeden ze svych desek sice to funguje bez problemu ale jedna se strašně přehřívá ačkoliv ve zkratu to není