Asus Rampage II Extreme (1366, X58 + ICH10R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

alisan
Začátečník
Začátečník

Re: Asus Rampage II Extreme (1366, X58 + ICH10R)

Příspěvek od alisan »

Ahoj. Prosím o pomoc. Koupil jsem si jen tak pro radost tuhle desku z druhé ruky a teď si na tom skládám PC. Mám problém rozchodit zvuk. CD s drivery nejede pod W7 a když mrknu na podporu asusu, tak tam pro tuhle desku a zvukovku mají jen jakési beta drivery a při pokusu o jejich instalalaci mi to hodí hlášku, že tyto drivery nejsou podporovány HW na který se je pokouším "nacpat". Totéž platí i pro ty starší drivery, co nejsou ani určené pro W7. Netušíte někdo, co dělám špatně? Instalace W7 64bit je zcela nová.
I.Putivlskyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od I.Putivlskyy »

alisan píše:Ahoj. Prosím o pomoc. Koupil jsem si jen tak pro radost tuhle desku z druhé ruky a teď si na tom skládám PC. Mám problém rozchodit zvuk. CD s drivery nejede pod W7 a když mrknu na podporu asusu, tak tam pro tuhle desku a zvukovku mají jen jakési beta drivery a při pokusu o jejich instalalaci mi to hodí hlášku, že tyto drivery nejsou podporovány HW na který se je pokouším "nacpat". Totéž platí i pro ty starší drivery, co nejsou ani určené pro W7. Netušíte někdo, co dělám špatně? Instalace W7 64bit je zcela nová.
Zkus stahnout toto -> http://support.asus.com/download/downlo ... uage=cs-cz ten prvni driver, neni beta, takze s nim by nemel byt problem :wink:
...... Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Díky za odpověď.
Tak ten jsem zkoušel taky. Ono to ale nakonec vypadá na chíplou zvukovku. Zkusil jsem ji dát do jiné desky a ani v té ji nevidím ve výpisu zařízení. Sice svítí, ale to je tak vše :x předpokládám, že pokud by fungovala normálně, byla by vidět v systému, což není. Nebo je to u téhle zvukovky, dodávané jako součást desky, jinak?
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Držte mně!! :evil: Ta zvukovka funguje jen na této desce!
Najdi si download sekci pro tuto desku,rozklikni záložku AUDIO a stáhni ten matroš(50,53MBytes)
Musí to jít ;-)
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Tak na které desce ji lze detekovat, to fakt netuším, ale dle všeho je to HW jako každý jiný a nevidím důvod, aby se jako "neznámé" zařízení nevypsal i na jiné desce. Leč fakt nevím. Každopádně problém byl nakonec mezi židlí a PC.

Drivery jsem stahoval snad jako první pokus o řešení ptoíží a zkoušel jsem jak ty běžné, tak beta verzi a pak i preventivně drivery do obdobných desek s stejnou zvukovkou (alespoň se stejně jevila).

Také jsem hned při první instalaci nastavil v BIOSu HD audio na "povoleno" a pak instaloval systém, drivery a další. Problém ale byl právě s instalací driverů z org. CD. Nastal problém s řadičem disků a tak jsem reinstaloval, dával drivery z netu a preventivně natáhl i nový BIOS. A v tom posledním byl kámen úrazu. Nastavil jsem sice znovu RAM a podobně, ale už jsem nezapl HD audio a následně nebyl schopen instalovat ovladače zvukovky. Chybku už jsem našel, "opravil" a vše je OK.

Díky za rady a omlouvám se za nakonec zbytečné otravování.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Tak ještě jedna "drobnost". Na desce nefungují prostřední paměťové sloty. Dá se osadit cokoli od 1x2GB po 6x2GB, ale vždy oba prostřední paměťové sloty nefungují ... respektive BIOS vidí jen kapacitu RAM dle toho co je v levých a pravých slotech.

BIOS je nenovější 1802 z 8.2.2010.

Mám se smířit s tím, že deska je KO a poslat ji na reklamaci, nebo je zádrhel možné hledat někde jinde.

Jinak, frekvence pamětí, napětí, časování ... nic z toho nemá na funkčnost vliv.
...
Případně ještě otázka ... může být chyba v CPU?
Díky předem za nápady.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Nejdřív bys měl osadit pouze 3 modré sloty a pak 3 bílé.
Zkus to tak a pak paměti zkontroluj v CPUZ(Jednotlivě každý slot v záložce SPD.)
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

V tom problém není ... moduly jsem dal správně. Potíž je, že v BIOSu je vidět z 6GB jen 4GB. WIN 7 v informacích o systému vypíše také jen přítomnost 4GB RAM. Totéž při spuštění správce systému a kontrole práce s pamětí. Ale je fakt, že jediné CPUZ vidí 6GB po 2GB ve slotu 1-2-3. Ovšem jelikož CPUZ je spíš "databáze", než cokoli jiného, těžko říct, zda to značí funkčnost slotu a problém bude někde jinde.

Hergot. Za poslední roky jsem postavil několik desítek PC a jen dám přednost desce od ASUSU a postavím PC pro radost, tak tohle. Fakt mne nenapadá, co s tím a vykuchat celé PC kvůli reklamaci desky, to si nechám až jako poslední možnost.

Nějaký další nápad?
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Zkoušej klasicky jen jeden modul postupně do každého slotu,jinak mně nic nenapadá.
Je fakt,že pokud moduly fungují správně tak by měla být vidět v biosu celá kapacita,tedy v Tvém případě těch 6GB.
Ale já si stejně myslim,že chyba bude někde mezi židlí a klávesnicí,jako to bylo v předešlém případě.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

To jsem zkoušel ... jakákoli kombinace prostě skončí načtením RAM pouze v levém a pravém dvouslotu (tedy jakákoli podporovaná kombinace dle specifikace desky) dokonce jsem to celé projel s jinou sadou modulů (OCZ a Zeppellin). Prostě prostřední slot modul nedetekuje jinde, než v CPUZ. Zkusím dnes obvolat ASUS (technickou) a uvidíme, co mi řeknou.

Pokusím se tenhle dotaz hodit ještě jako obecný do sekce pamětí ... mate mne ten výpis CPUZ.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Nastav větší napětí do pamětí. Třeba 1.55V.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

I to už jsem spáchal. Ještě tedy upúřsním, co už jsem vše s RAM prováděl:
1) Zkoušeno na starším i nové BIOSu a oba BIOSy co deska podporuje.
2) Zkoušeno osazování všech podporovaných kombinací od 2GB po 12GB a to s 3x2GB OCZ a 3x2GB Zeppellin.
3) Zkoušeny frekvence AUTO a komplet rozsah od 1066MHz do 1600MHz.
4) Zkoušeno napětí od AUTO po 1,65V.
5) Zkoušeno pro různé časování (AUTO a pak více méně všechny smysluplné varianty).
6) Všechny RAM moduly otestovány v jiném PC a OK.
Tohle vše jsem prostě zkoušel (psal jsem to hned v dotazu), abych vyloučil nějaký renonc v tomto ohledu. Pak jsem se dotázal zde. Tedy potřeboval bych nápady mimo shora uvedený rámec. Ale ono, asi holt je deska KO :(
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Reklamuj
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

h4__ píše:Reklamuj
Hmm asi jo :( Zkusil bych tedy ještě tu podporu Asus,jako poslední možnost,ale moc tomu nevěřim :x
U koho máš záruku?
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Asi reklamace, bohužel :(
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Teď jsem ještě v jiné sekci dostal tip na remaping pamětí a upřesnění nastavení BIOSU ... seženu AJ návod a zkusím to. Mám jen čínský. Jinak holt reklamace. Ale to bude OK ... CZC a ještě je skoro dva roky v záruce ... když nad tím tak dumám, možná by bylo lepší, kdyby nešla. Nová stála skoro 9.000,- a dnes už se nedodává. Za 5.000,- bych vzal třeba GB a za ten zbytek plus doplatek pak SSD disk na systém. Uvidíme :)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Co to zas kecáš,deska je stále dostupná na CZC,dodací lhůta 2 dny.A že by se po první reklamaci deska dobropisovala to snad nemyslíš vážně...
Nějaká Gigabytka se ji nemůže rovnat ani po kotníky,jak v OC tak celkově v vlastnostech.
Deska nemá problém s 220BCLK jako nic...
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

No jo, máš recht ... já ji v ceníku přehlíd. Koukal jsem se teď po tvém upozornění a jo, já prostě jen očima přelétl značení a hledal II v názvu a oni jí tam mají napsanou jako 2 ... holt člověk nemá na jednom monitoru řešit nefunkční desku a na dalších finance SVJ a přípravu revitalizace. Prostě to hraní si s deskou fakt není priorita.

Škoda, naděje že už se nevyrábí či alespoň neprodává tedy padá. O tom že je deska OC OK nepochybuju, ale psal jsem někde, že chci jít do extrémního OC? Mám jiné priority a tuhle desku jsem koupil nedávno jen z důvodu velmi dobré ceny při zakoupení spolu se skříní CM Cosmos 1000.

A ještě k té reklamaci ... nevím jak ty, ale já už toho zažil hodně a jelikož jinak nakupuju u CZC a hlavně Alfacompu jako právnická osoba a ročně za nemalý peníz, tak mám při reklamacích drobné výhody. Jako třeba výměnu padlé GK za novější model (a i dražší) i v případě, že ten původní a levnější je stále skladem a podobně. Ale to už sem fakt nepatří.

Vyzkouším ještě rady co jsem dostal jinde a pokud nic, frčí na reklamci. Holt bude alespoň opět komnplet záruka od nové desky, když už nic jiného.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Tak hotovo ... technik ASUS tvrdí, že problém je opravdu v nefunkčnosti slotu (na 99%). Desku odešlu zítra na reklamaci.

Díky všem za rady a hezký den přeji.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

alisan píše: ... technik ASUS tvrdí, že problém je opravdu v nefunkčnosti slotu (na 99%)..
Tak technikoj z Asusu bych moc nevěřil
Týpek se ho ptal na problém s Rampage I Extreme a technik Asusu mu odvětil jestli prý má deska integrovanou grafiku :stupid: :blee:
Pochopil bych že neni v obraze u nějaké přiblblé PQC XY atd..,ale ne u nejvyšího modelu desek..
Nemam slov...

Každopádně ale ten problém s detekcí neni normální.
Napiš pak jak jsi s reklamací dopadl ;-)
Odpovědět

Zpět na „Asus“