Zdravím,
tak jsem se rozhodl, že taky přispěju svým názorem (i když už asi trochu pozdě

). Pokud hru někdo ještě nehrál, tak ať TO RADĚJI NEČTE, vypustím pár informací, co by neměl vědět.
Hra jako mezistupeň mezi výborným prvním dílem a budoucím třetím dílem není špatná i když vlastně nic extra zvláštního nenabízí. Hlavní příběh je zajímavý, ale bohužel příliš krátký, je škoda, že se hra zaměřuje hlavně na nabírání parťáků. Doufám, že se zničení/ nezničení základny kolektorů nějak projeví ve trojce, byla by škoda toho nevyužít.
Termální zásobníky jsou na dvě věci. Nadává mi smysl používat místo zásobníků s náboji zásobníků s „ničím“ (resp. chladící látkou), které naplním teplem a zahodím. Jakej by to v praxi mělo smysl? A hlavně- proč není možný použít zbraň bez zásobníku, třeba s tím, že by se po několika výstřelech mohla seknout, nebo zadřít? Koneckonců myslím, že se tam o takové situaci někde zmiňují v kodexu.
Doufám, že někdo vydá mód s přehříváním zbraní místo zásobníků, rád bych si to tak zahrál.
K tomu kdo umře na konci hry- do potrubí jsem poslal Legii a trefili ho když zavíral dveře, tak nevím…
Líbí se mi, že jestli přežije posádka závisí na tom kdy se je vydáte zachránit, to jsem opravdu nečekal. V drtivé věšině her když je následující hlavní úkol hned něco udělat a vedlejší jdou řešit, tak se hned dá bez následků odložit na „možná někdy v budoucnu“

. Každopádně to že mi umřela Kelly se mi opravdu nelíbilo.
Že byl smrťák na konci slabší- proč ne když byl nedodělanej. Jen jsem nepochopil- to by takhle lítal vesmírem nebo pilotoval vlastní loď? Měl jsem za to, že smrťák jako takový je právě ta loď…
Dále, doufal jsem, že to jestli ke konci umřu bude dáno něčím jiným než tím jak si vylepším loď. Vzhledem k tomu, že potřebných surovin se všude válí mraky, tak nevím kdo by si loď nevylepšil. Lepší by bylo nechat Sheparda zemřít na základě určitých rozhodnutí ve hře. Ale je fakt, že když jsem na konci hry utíkal, tak jsem si div nehryzal nehty při čekání, jestli se mi povede naskočit do lodě, nebo jestli mě někdo třeba trefí do zad

.
Jak se tu již zmiňovalo- zbraně na nic, jednička mi plně vyhovovala, raději sto zbytečných zbraní a vylepšení než dvě, z nichž jedna je dle popisu vylepšením druhé.
Na jedničce se mi hlavně líbilo, že nebyla v bitvách tak hektická.
Takže shrnutí- bylo to dobrý a těším se na trojku, ale pokud nebude víc ve stylu jedničky (za což se modlím), tak s jejím hraním spěchat nebudu.
Zdar
Dnes již toho vím tolik, že s klidem mohu říct, že vlastně nevím nic.