Gigabyte 870A-UD3 (AM3, 870+SB850)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Big Gem
Nováček
Nováček

Gigabyte 870A-UD3 (AM3, 870+SB850)

Příspěvek od Big Gem »

Zdravim,
system POSTuje uplne nahodile, nekdy treba musim vicekrat restartovat, ale zpravidla nepostuje vubec a je pouze cerna obrazovka bez detekce singalu. Jedna se o novou PC sestavu, vsechny komponenty jsou seperatne otestovane, krom RAM (ale v tech problem nebude), desky a procesoru. Z tech nekolika zdarenych nabootovani, jsem prohledl BIOS a vse vypadalo v poradku (teploty, frekvence, napeti...). Pri obou pokusech instalace OS, jsem pri instalaci dostal na stejnem miste blue screen of death. Nevedel by si s tim nekdo rady? Ja osobne sazim na vadnou desku.

Diky za vsechny odpovedi :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Gigabyte 870A-UD3 random post

Příspěvek od Shit »

Ještě zkus jiný zdroj a jiné (od jiného výrobce) paměti.
Pokud to nepomůže, tak asi je deska kaput. :sad:
Big Gem
Nováček
Nováček

Příspěvek od Big Gem »

Zdroj je Seasonic 520W, dava se i k mnohem vice energeticky narocnym sestavam. Ale ten jsem taky zkousel, odpojil co neni treba, dal starou GK, ktera tak nezere, ale stejny problem, PC se zapne, vetraky se toci, sterace stiraji a porad blackout. Pameti jsou OCZ primo delane na AMD black edition, zkousel jsem to s jedou a potom z druhou, s obema, ve stejnym channelu v ruznych, takze v tech problem nebude taky. Spis me jeste vrta hlavou, jestli by to nemohl byt procesor...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Big Gem píše:Zdroj je Seasonic 520W, dava se i k mnohem vice energeticky narocnym sestavam.
Big Gem píše:Pameti jsou OCZ primo delane na AMD black edition
O tom se nikdo nepře, ale to ještě neznamená, že nemůže být vadný. To samé platí u těch pamětí - popř. si nemusí rozumět s deskou => rozhodně bych jiný zdroj/RAM vyzkoušel.
Big Gem píše:..Spis me jeste vrta hlavou, jestli by to nemohl byt procesor...
Mohl by, ale osobně větší "šanci" vidím v desce/zdroji/pamětech, ale i CPU nelze vyloučit. Musíš to holt vyzkoušet, univerzální rada není.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Přesně tak, zkus jiné paměti a kdyžtak zdroj. (To že se dává k mnohem větším žroutům neznamená, že nemůže být vadný z výroby :) ) Já bych nejspíš hledal chybu opravdu v RAM
Big Gem píše:Pameti jsou OCZ primo delane na AMD black edition
Paměti jsou zcela obyčejné OCZ s nápisem Black Edition na chladiči :) Na nich není co "upravit" pro určitý typ procesorů. Je to jenom tah na zákazníky, protože jsou dražší než obyč. paměti :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Big Gem
Nováček
Nováček

Příspěvek od Big Gem »

Jeste me napada, jedna se o tuhle desku:

http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3423#sp

akorat jsem to nejak nepochopil s temi frekvencemi pameti, ty co pouzivam jsou 1600MHz, nemuze byt probelm v tom?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

To, že jsou "1600MHz" ničemu nevadí, stejně to v defaultu s nimi najede na "1333MHz" a děličku 1:8 můžeš/musíš pak navolit ručně.
Big Gem
Nováček
Nováček

Příspěvek od Big Gem »

Tak jsem zkusil jine RAM a vse problehlo v poradku, boot, POST atd. Tudiz to asi bude v pametich, takze deska je v poradku. Tak dik vsem za pomoc, zitra jdu reklamovat :wink:
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Gigabyte GA-870A-UD3 a problém se zvukem

Příspěvek od Lucky007 »

Zdravím,
mám asi týden tuto desku Gigabyte GA-870A-UD3 a válčím se zvukem.
Při kliknutí myší nebo při jejím pohybu se objeví ve zvuku praskání případně podivný pazvuk.
BIOS jsem dával F3A - rušení bylo markantní. Teď mám F2 a je to trochu lepší. Pořád to ale není ono.
Driver pro zvukovku mám v poslední verzi. Jinak myš je to Logitech M705 (bezdrátová).
Už nevím co jiného vyzkoušet.
Předem díky za rady.
dUB303
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte GA-870A-UD3 a problém se zvukem

Příspěvek od dUB303 »

Tuhle desku mam od vcerejska a se zvukem jsem nemel sebemensi problem :-P uvidim jak budou nasledovat dalsi dny
MB GIGABYTE 870A-UD3 rev 2.1 CPU AMD Phenom II X6 1055T GPU SAPPHIRE HD 5770 VAPOR-X RAM Kingston 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX SSD Kingston HyperX 3K SSD 120GB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

A co BIOS F4D => http://download.gigabyte.eu/FileList/BI ... .x_f3d.exe
1. Beta BIOS
2. Fix C1E and LAN compatibility issue
3. Fix audio noise issue while running ET6 in Win7
dUB303
Nováček
Nováček

Příspěvek od dUB303 »

Update BIOS probiha prez nejakou utilitu nebo jen pres tenhle .exe soubor ?
MB GIGABYTE 870A-UD3 rev 2.1 CPU AMD Phenom II X6 1055T GPU SAPPHIRE HD 5770 VAPOR-X RAM Kingston 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX SSD Kingston HyperX 3K SSD 120GB
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Přes BIOS utilitkou Q-flash je to nejlepší... :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Přes Q-Flash je to docela spolehlivé, není ale od věci nastavit v této utilitě "Keep DMI data" na disable.

Osobně preferuji "starou školu" => z DOSu a s parametry

Kód: Vybrat vše

flashspi ROMFILE.FY /C /D /E
mara00
Nováček
Nováček

Příspěvek od mara00 »

mam ji aspo mesic....bios f3d....koupil jsem ji s biosem f1...kazdopadne ze zvukem zadny problem ..jsou aji tedka ze srpna nove ovladace na zvuk tak mrkni ...flesoval jsem vzdy z win pomoci jejich utility a zadny problem otazka par sekund..
dUB303
Nováček
Nováček

Příspěvek od dUB303 »

Flash probehl v poradku z flasky prez Q-flash v biosu ....bez problemu :-)
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Ahoj,
tak jsem našel zdroj problémů. Je to funkce v BIOSU AMD K8. Po jejím vypnutí je zvuk OK.
Novou verzi BIOSU jsem zkoušel, ale praskání bylo markantnější. :(
Ještě zkusím juknout na ty ovladače.
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

Hoj mam ten samy problem paměti A-data cos pouzil za pameti? bohuzel procesor desku a pameti nemuzu jenom tak zkusit..
tak me napadlo jestli to neni napetim.. kdyz prepnu na manual tak
DRAM voltage control 1.500V (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y50ALLY7)
NB Voltage control 1,100 V , NB PCIE voltage control 1,800
V jake jsou nominalní hodnoty posledních dvou moznosti..
jinak jsem zkusil zvysit napajeni ramek na 1,8 ale kompl uz stavkoval :D

jinak procesor je 955 black.. pameti a deska je jasna :)
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Twister píše:Hoj mam ten samy problem paměti A-data cos pouzil za pameti? bohuzel procesor desku a pameti nemuzu jenom tak zkusit..
tak me napadlo jestli to neni napetim.. kdyz prepnu na manual tak
DRAM voltage control 1.500V (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y50ALLY7)
Tyto A-Data fungují na 100% s touto deskou, voltáž 1,57V/1600MHz (BIOS F3D), při 1,50V/1333MHz též OK.
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

jinak bios tam je F1 (opravdu uz nevlastnim fdd mechaniku, a taky by mohli udelat (Q-flash) aby nasel bios aji z flesky)
kolik voltu mate nastavene u techto 2 hodnot? NB Voltage control , NB PCIE voltage control
zvyhl sem napeti u pameti na 1.6, NB Voltage na 1.2 a NB PCIE na 1.86 a nic ... podarilo se me najet na linux cd otestovat paměti a po jedné sekunde obrazovka bez detekce singalu.
jinak dalsi cemu nechapu... kdyz jsou tam obě paměti tak to nejede dela problémy, kdyz dam jednu jakoukoliv pamět do jakéhokoliv slotu tak to funguje... (doufam ze se davaji do stejně barevnych slotu 1a2 , 3a4 ) i v manualu to tak bylo :D :evil:
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“