Možná chyba biosu ?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
KotOr
Začátečník
Začátečník

Možná chyba biosu ?

Příspěvek od KotOr »

Zdravím Mám takový asi problémek. Umé základní desky ASUS M4A79XTD EVO když sem si skládal kompl tak sem flashoval bios na v.0704 protože sem si nebyl jistej jestly je můj CPU AMD PHENOM II X2 550BE rev.c3 bo c2 a novej bios dával podporu c3 tak sem ji flashnul a vše v poho, pak jsem svoji grafiku prodal koupil si 5770 hawk, ale reklamoval jsem ji a vzal jsem si 5770 vapor-x, u ní jsem si znova flashnul bios na v.0901 a kdyš sem flashoval tak ve třičtvrtě se to nevymazalo a začala instalace jakmile dojela k tomu nevymazanýmů místu tak 4 čárky přeskočila napsaloto BOOT BLOCK a další část se vymazala a pokračovala instalace mezitím šla grafika na reklemaci a koupil jsem si zas 5770 hawk a flashnul bios na v.2001 páč jsem zkoušel odemknout jádra čet sem že je dobré mit nejnovější bios, tak flash proběhl stejně jako u předchozí verze a po restartu se už to vše zobrazuje ořízlé až po najetí na plochu to už je na celé obrazovce a odemykání taky nevyšlo, tak sem se pak naštval a až vyšel novej bios v.2003 tak že se to sním snad už spravý obrazovka furt ořízlá (to oříznutí si myslím že by mohla způsobovat aji grafika ale už si nejsem jistej co sem dělal dřív jestly vměnu karty bo flash biosu než jsem si toho všiml) a furt semi při tom flashování ukazuje to BOOT BLOCK u prvního flashu to nědělal tak nevým kde je chyba.

Doufám že stoho nemáte guláš ty výměny grafik jsem psal proto jestly by to nesprávné zobrazování mohlo bejt jejich chyba. Hlavně mi jde o to proč semi při tom flashování zobrazuje to upozornění BOOT BLOCK. Dík za případnou pomoc
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Možná chyba biosu ?

Příspěvek od Shit »

KotOr píše:Hlavně mi jde o to proč semi při tom flashování zobrazuje to upozornění BOOT BLOCK. Dík za případnou pomoc
To je naprosto v pořádku, jelikož BootBlock se při flashi v 99% případů nepřepisuje. Je to proto, aby při nepodařeném flashi zůstal neporušený právě BootBlock a aby šlo desku zachránit přes záchrannou konzoli (neboli právě přes ten BootBlock).

Přepisování BootBlocku lze "nařídit" u flashe s parametrem - nicméně není to zpravidla potřeba a o riziku píši již výše.
Pokud to je potřeba, tak na to výrobce zpravidla upozorní a uvede příslušný parametr v readme ve flashovacím "balíčku".
KotOr
Začátečník
Začátečník

Re: Možná chyba biosu ?

Příspěvek od KotOr »

Tak dík za vysvětlení, sem myslel že sem při nějakym flashy něco podělal. Ted můžu vklidu spát.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“