Sdílení internetu od O2
Moderátor: Don
- altuslapis
- Nováček

-
Sdílení internetu od O2
Dobrý den,
procházel jsem zde pár stránek a řešení svého problému jsem zbe bohužel nenašel (ne přesně to, co bych potřeboval já).
Mám v plánu si pořídit ADSL internet od O2 (rychlost prý budu mít 12 Mbit) a rád bych se o tuto rychlost podělil se svým sousedem.
Jenže každý bydlíme v jiném domě (naštěstí hned vedle sebe) vzdálení asi 10metrů.
Otázka zní : Jak internet mezi sebe natáhnout (já osobně si myslím, že wifi tu vzdálenost nepřeklene) a jak si zajistit, aby jeden z nás neměl plnou rychlost a druhý byl na suchu.
Děkuji všem předem, A.
procházel jsem zde pár stránek a řešení svého problému jsem zbe bohužel nenašel (ne přesně to, co bych potřeboval já).
Mám v plánu si pořídit ADSL internet od O2 (rychlost prý budu mít 12 Mbit) a rád bych se o tuto rychlost podělil se svým sousedem.
Jenže každý bydlíme v jiném domě (naštěstí hned vedle sebe) vzdálení asi 10metrů.
Otázka zní : Jak internet mezi sebe natáhnout (já osobně si myslím, že wifi tu vzdálenost nepřeklene) a jak si zajistit, aby jeden z nás neměl plnou rychlost a druhý byl na suchu.
Děkuji všem předem, A.
- phz^
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sdílení internetu od O2
myslim ze wi-fi si stim v pohodě poradí v případě nouze sem já se sousedem měl cca 20m kabel on 4te patro ja 3ti patro, kabel byl natazenej pod parapety a bylo to v pohode;)
- altuslapis
- Nováček

-
Díky za odpověď. A ještě otázka blba, jakej ten kabel koupit?phz^ píše:myslim ze wi-fi si stim v pohodě poradí v případě nouze sem já se sousedem měl cca 20m kabel on 4te patro ja 3ti patro, kabel byl natazenej pod parapety a bylo to v pohode;)
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zalezi jak to potahnes...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- altuslapis
- Nováček

-
A mohl byste mi prosím poradit, jak je to nejlepší?LiveBomb píše:Zalezi jak to potahnes...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nemohl, protoze neznam situaci. Ale bud vnitrkem nebo venkem a kdyz venkem tak bud po/kolem zdi nebo v zemi.....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- altuslapis
- Nováček

-
Aha, takhle, no naštěstí je mezi barákama nataženej telefonní kabel (vzduchem) a je to vážně maximálně 10,etrů, tak bych případně kabel od netu tahal přes tento telefonní kabelLiveBomb píše:Nemohl, protoze neznam situaci. Ale bud vnitrkem nebo venkem a kdyz venkem tak bud po/kolem zdi nebo v zemi.....
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Belden 7997A nebo jinej venkovni kabel (idealni by byl s ocelovym lankem)...
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne stř 4. srp 2010, 11:01, celkem upraveno 1 x.
- altuslapis
- Nováček

-
Paráda, začíná se to rýsovat..... A co je dál potřeba? U souseda stačí tenhle kabel zavést do PC rovnou do síťovky? (v současné době nepotřebuje doma wifi) a u mě tento kabel do ADSL modemu?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi bych to nezapojoval primo do zarizeni, ale do nejake prepetovky s ochranou ethernetu (napr. od APC) a z ni pak obycejnym kabelem do zarizeni. Budes potrebovat jeste nejake ukotveni toho kabelu.
Btw. jeste je moznost to udelat cely z "obycejnyho" kabelu ktery bude v husim krku. Husim krkem protahnes zaroven ocelove lanko (treba ocelova snura na pradlo) ktery pridelas na oba domy.
Taky je varianta, ze to natahnes husim krkem ze sklepa do sklepa (husi krk zakopas do zeme)....
Btw. jeste je moznost to udelat cely z "obycejnyho" kabelu ktery bude v husim krku. Husim krkem protahnes zaroven ocelove lanko (treba ocelova snura na pradlo) ktery pridelas na oba domy.
Taky je varianta, ze to natahnes husim krkem ze sklepa do sklepa (husi krk zakopas do zeme)....
- altuslapis
- Nováček

-
Asi bych zůstal u toho namotání na stávající linku, třeba se to nějak podaří. Koukal jsem , že ten kabel by nemusel moc stát.....
A přepěťovku - přímo nějaký typ? A nejlépe na obě strany? U mě před "modem" na druhé straně před PC?
A přepěťovku - přímo nějaký typ? A nejlépe na obě strany? U mě před "modem" na druhé straně před PC?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja se obavam ze ti to ta telefonni linka neunese. Obycejny kabel stoji par korun, horsi sou ty veci kolem.
modem <---kabel---> prepetovka <---kabel k sousedovi---> prepetovka <---kabel---> PC
Kdyz si vemu ty veci kolem tak bych asi rekl ze levnejsi budou Nanostation 2 Loco na kazdou stenu baraku.
modem <---kabel---> prepetovka <---kabel k sousedovi---> prepetovka <---kabel---> PC
Kdyz si vemu ty veci kolem tak bych asi rekl ze levnejsi budou Nanostation 2 Loco na kazdou stenu baraku.
- altuslapis
- Nováček

-
To ten kabel je tak těžký
Chápu to správně, že to Nano..... je wifi, které narazím na stěnu, k němu dovedu kabel a je klid?
Jsem v tomhle vážně tele, přesněji v rozvodu netu
Chápu to správně, že to Nano..... je wifi, které narazím na stěnu, k němu dovedu kabel a je klid?
Jsem v tomhle vážně tele, přesněji v rozvodu netu
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo presne tak. Privepnis, nastavis a jedes....
Mam tim spoj k sousedovi na 30 metru a za ten rok (nebo uz 2?) to prestalo fungovat jen jednou - kdyz souseodovi nakej hlodavec prezral kabel.
Mam tim spoj k sousedovi na 30 metru a za ten rok (nebo uz 2?) to prestalo fungovat jen jednou - kdyz souseodovi nakej hlodavec prezral kabel.
- altuslapis
- Nováček

-
Takže je to odzkoušené, paráda.....
A mohl bych poprosit nějaký detailní postup?
Já budu mít v místnosti ADSL modem, od toho vytáhnu drát k wifi na zeď baráku a u souseda můžu z wifi natáhnout buď kabel přímo do PC anebo taky do wifi......
A mohl bych poprosit nějaký detailní postup?
Já budu mít v místnosti ADSL modem, od toho vytáhnu drát k wifi na zeď baráku a u souseda můžu z wifi natáhnout buď kabel přímo do PC anebo taky do wifi......
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Detailni postup? AirOS nastavis za chvilku, je to klikatko a navic cesky....
Jo defakto je to jak rikas u souseda si na kabel muzes dat co chces (treba dalsi APcko), timhle si postavis bezdratovy most. Nevim co ted stoji NS-2-Loco ale mozna by stalo za zvazeni pouzit NS-M5-Loco nebo NS-M2-Loco....
Jo defakto je to jak rikas u souseda si na kabel muzes dat co chces (treba dalsi APcko), timhle si postavis bezdratovy most. Nevim co ted stoji NS-2-Loco ale mozna by stalo za zvazeni pouzit NS-M5-Loco nebo NS-M2-Loco....
- altuslapis
- Nováček

-
Díky moc za rady..... Kdyby se něco nepovedlo nebo bych potřeboval doplnit, vím na koho se obrátit. Díky