8800GT - problém

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
b3zda
Nováček
Nováček

8800GT - problém

Příspěvek od b3zda »

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Před 3 lety jsem si zakoupil grafickou kartu GeForce 8800 GT. V úterý se mi stalo to, že když jsem zapnul nějakou nejnovější 3D hru , tak se hra spustila ale zhruba po 10 sekunndach hrani se obraz zasekne, zachytí se poslední obraz hry, lehce se v některých částech obrazu dají takové barevné pixely a je nutno počítač vypnout natvrdo pomocí hlavního vypínače. Větrák na kartě se točí i po tomto problému. Byl jsem zkoušet grafiku i u kamaráda na jeho PC abysme zjistili jestli je opravdu porouchana graficka karta, ale problem byl u neho uplne stejny, takze je to urcite grafickou kartou. Toto zaseknuti se stalo i behem klidné prace na plose, ale to uz bylo treba i po 20 ti minutach. Pokud ovsem zapnu PC do nouzoveho rezimu, tak se problemy neobjevuji. Je to zrejme zpusobeno tim, ze je vypnuta nejaka podpora 3D nebo nevim. Videa ( i ve vysokem rozliseni funguji zcela bez problemu). Chtel bych se zeptat, jestli je mozne odhadnout na zaklade mych informaci jestli je vubec mozne takovyto problem nejak opravit nebo dat to do nejakeho servisu nebo jestli je potreba koupit zrejme novou kartu? Diky
fobos
Začátečník
Začátečník

Re: 8800GT - problém

Příspěvek od fobos »

no do servisu asi ťažko ;) . Skús pozrieť teploty GPU (RivaTuner napr.), či dolieha chladič na GPU.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

asi chce odejít do věčných lovišt ale přepastovat jí mužeš hlavně chladič sundávej za tepla.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

pripadne ju hoď do rúry na 200° na pár minút ako je v poslednej dobe v móde :lol:
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jan Gottwald »

Zdravím. Zrovna včera jsem byl reklamovat svou GeForce 9800GT, kterou bohužel potkal stejný osud. Jedná se nejspíše o vadné paměti na grafické kartě. Jediné řešení je reklamace, nebo koupě nové karty. Mě ze začátku dělala problémy jen při hraní - stejné výtuhy jako popisuješ, ale časem to přešlo i do Win a jelikož Win 7 už používají grafickou kartu mnohem víc, nedalo se po čase pracovant ani v nich. Problém s chlazením jsem samozřejmě neměl. Chladič fungoval naprosto v pořádku a teploty byly v normálu. Poslední stádium úmrtí bylo to, že sem měl rozsypaný obraz hned při nabíhání PC, takže jsem nepřečetl ani bootovací info o BIOSU a Win 7 už automaticky startovaly do nouzového režimu. Rozhodně nečekej zlepšení. Mou bývalou GeForce 7600 potkal také stejný osud, ale té to "umírání" trvalo nejmíň rok. Napřed pomáhalo chvilkové přepnutí ALT+TABem do Win, ale po čase už ani to ne. Takže hodně zdaru :wink:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

taky to vidim na reklamaci.
Lumprod
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lumprod »

Trouba pomůže - osvědčeno
Gladiator
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gladiator »

Zdar, já měl kartu 8800 GTS 640 MB byla suprová ale po roce vždy odešla, protože se na ní vypálila ta pasta a potom se odpálil samotný chip na kartě bo co . Byla to jasná chyba těhle řad. Reklamoval jsem ji celkem 3x vždy po roce :D Pak už neměly 8800 tak mi daly tuhle 9800 GTX a ta už drží no zatim :-)
Stejně je to pěkněj bordel ta karta mě v té době stála 10 tisíc a ona se po roce odpálila....
C2D E6600 2.4GHZ(3,5GHZ), Gigabyte P965 DS4(rev1.0), 2x2GB ram(Geil), GIGABYTE HD 6850 Ultra Durable OC 1GB , WD 400GB+Samsung 1TB, Samsung Syncmaster (24'), Xilence SPS-XP600.(135)R3 600W, skříň Thermaltake Swing, Wokna 7 64bit
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Krom klasického problému studeňáku mezi čipy a PCB (odešlé BGA spoje) na těhle čipech odcházely taky spoje mezi křemíkem a balením čipu (pads). Teoreticky tomu trouba pomoct může, ale je to riskantní a navíc problém je v samotném materiálu spojů, takže i kdyby se natavil a spojil, odejde znovu.
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 6. srp 2010, 08:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Presun z hlavni sekce GK
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

dohledal bych doklad a zjistil si jestli je v zaruce (vetsina grafik ma 36mesicu),
jestli je v zaruce, dal bych ji na reklamaci, jestli v zaruce neni, tak ji muzes zkusit zapect v troube a nebo ji zahodit rovnou...

(predpokladam ze kilo prachu v ni nemas) - prepastovani vetsinou nic neresi, i zde na PCT byl test karet, kde se menila pasta po letech pouzivani a rozdil teplot byl +/- 3°C v prumeru
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“