GeForce GTX 460 - problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Johny_Xtreme
Nováček
Nováček

Re: GeForce GTX 460 - problémy a jejich řešení

Příspěvek od Johny_Xtreme »

Toomass píše:ja s GTX 460 od gigabytu vytah 815 na jadru bez zvyseni napeti
No ona to většina lidí vytáhla. Je zvláštní, že mám tak špatný kousek. Neviděl sem nikoho na foru, kdo by měl podobné výsledky jako já. Ovladače na grafiku mám aktuální. Asi to bude váženě smolnej kousek.
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

to je pech...a jak dlouho ji mas? do 14dnu bys ji mohl vratit bez udani duvodu
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

Johny_Xtreme píše:No já mám GTX460 od Gigabytu a bez zvyšování napětí mě to stabilně pustilo pouze na core 750. To je docela tragédie myslím. I když sem zkoušel hýbat s napětím, tak sem měl už při core 800 slušné artefakty. Možná kdybych dal napětí na max, tak by to běhalo, ale za cenu zvýšené spotřeby a teploty mi to nestojí. Mám asi hold hodně špatný kousek no.
tak to je naozaj cudne a zdroj mas aky?
Johny_Xtreme
Nováček
Nováček

olis píše:
Johny_Xtreme píše:No já mám GTX460 od Gigabytu a bez zvyšování napětí mě to stabilně pustilo pouze na core 750. To je docela tragédie myslím. I když sem zkoušel hýbat s napětím, tak sem měl už při core 800 slušné artefakty. Možná kdybych dal napětí na max, tak by to běhalo, ale za cenu zvýšené spotřeby a teploty mi to nestojí. Mám asi hold hodně špatný kousek no.
tak to je naozaj cudne a zdroj mas aky?
Zdroj mám dobrý...Seasonic 650W
Johny_Xtreme
Nováček
Nováček

Ten zdroj Seasonic 650W je velmi dobrý kousek. Sem testoval, že jeho účinnost je vždy vyšší než 85 %. Při zátěži celého PC, kdy mi žral PC kolem 280 Wat, tak měl účinnost 90 %. Což je podle mě výsledek velmi dobrý.

Jinak CPU mám I5 běžící na 3,8 GHZ. Tento zdroj by dokázal utáhnou i daleko větší zátěž.
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

sorry za OT ale chcem sa spitat ako mozem zistit kvalitu svojho zdroja mam znacku gembird je 600w niektori ludia my vraveli ze je to hrozni zdroj ini zase ze je v poho ja som s nim zatial problemy nemal no ale ci na to neni nejaky program aelbo nieco
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

olis píše:sorry za OT ale chcem sa spitat ako mozem zistit kvalitu svojho zdroja mam znacku gembird je 600w niektori ludia my vraveli ze je to hrozni zdroj ini zase ze je v poho ja som s nim zatial problemy nemal no ale ci na to neni nejaky program aelbo nieco
GEMBIRD 600W?! - není zdroj, ale náhražka za zdroj..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
supfor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supfor »

Na zahranič.forech jsou zmínky o nějakých problémech se zobrazovaním, v kombinaci nVidia GTX460+monitor DELL U2410 -(neumím angl.dobře přeložit).
Např.:
"I have a problem with ARC (Aspect Ratio Control) and my Dell U2410 (the fw version is Rev. A01 "M1F19"). The problem is that before entering Windows (for example in the BIOS) ARC doesn't work with my new graphics card (Gigabyte Geforce GTX 460) since it shows at full screen and very ugly. Previously I had a Sapphire 5770 Vapor-X and it worked great. Why does it work with ATI and not with Nvidia ?
Of course the Wide Mode option in the OSD is set to 1:1 and it's connected through DVI.
Any help?"

"NVIDIA cards use the native resolution reported by your monitor to display text mode, while ATI cards use a resolution like 1280x1024."

"so there's no point in having a monitor with ARC feature if you have a Nvidia graphics card, it just won't work, right?"

Nevíte o co se jedná?Uvažuji totiž o pořízení této karty i tohoto monitoru.
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

EDIT: Dotaz dávám i do této sekce, protože mi zbývá už jen jeden den do 14ti denní lhůty. Tak jestli mám vrátit nebo nemám.

Zakoupil jsem GTX460 1Gb od Gigabyte a relativně benchmarky opovídají. Př. 3DMark Vantage Performance (s i5-750 normal clock, karta normal clock) cca GPU 13200, P16000, CPU 44000, Furmark při stability testu nevykazuje taky žádný problém. Ale při hraní veškerých her nastává divná věc. Když měřim FPS Frapsem, tak vše vypadá v pořádku, žádné extra kolísání. Jenže př. WoW/COD MF2/QW:ET/atd. jakmile začnu pohybovat myší či klávesnicí (prostě hýbat charakterem) tak se obraz nevykresluje plynule, ale jakoby trhá nebo spíš klepe (těžko to popsat, prostě to neni plynulý pohyb), přitom Fraps ukazuje stále stejnou nebo podobnou hodnotu FPS. Tak bych chtěl poradit zda to může být nějaký defekt karty nebo jinný problém.
Zkoušel jsem několi myší připojit do různých slotů USB, zkoušel jsem propojit i s Full HDTV Sony, zkoušel jsem i nejnižší detaily u her a stále stejný problém jak u Windows XP, tak u 7iček. Zkoušel jsem přibalené drivery i nejnovější. Mám nainstalované všechny nejnovější drivery od Gigabytu. Zkoušel jsem i nainstalovat oficialní Intel info tools pro P55 (Gigabyte má na stránkách nějaký BETA).

Zdroj: Seasonic 650, MB: Gigabyte P55M UD4, RAM: Kingston (PC1600, XMP) CL8, HDD: Hitachi Deskstar 1Tb 7200o/m

PS: Napadlo mě zda nemůže být problém v nekompatibilitě RAM s MB nebo přímo v MB, protože když nastavím XMP (Profile1 FSB160) tak při jakékoli hodnotě FSB, i když to hodím zpět na 133 (s XMP je na této hodnotě časování CL7, bez XMP CL9) se stane podivná věc. A to že po vypnutí počítače, když ho znova spustím se hodí smyčka, že se počítač zapne a během pár sekund vypne (na obrazovce se nic nezobrazí) a zase, dokud nevypnu zdroj. Pak chvíli počkám, zdroj zapnu, zapnu počítač a vše běží zase normálně, dokud počítač nevypnu, pak musím zase vypnout i zdroj abych předešel onomu problému. Bez XMP se počítač vypíná a zapíná mormálně, ale problém při hraní her zůstává.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

při benchmarku 3DMark Vantage a jiných je vše ok přotože ničím nehýbeš s toho lze usuzovat že grafárna je ok zaměřil bych se na nastavení ram podobný problémek sem měl i já na strikeru tam pomohlo nastavení ram ma 1066 mhz a zvednutí napětí. ram ddr 2.
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

kramatos píše:EDIT: Dotaz dávám i do této sekce, protože mi zbývá už jen jeden den do 14ti denní lhůty. Tak jestli mám vrátit nebo nemám.

Zakoupil jsem GTX460 1Gb od Gigabyte a relativně benchmarky opovídají. Př. 3DMark Vantage Performance (s i5-750 normal clock, karta normal clock) cca GPU 13200, P16000, CPU 44000, Furmark při stability testu nevykazuje taky žádný problém. Ale při hraní veškerých her nastává divná věc. Když měřim FPS Frapsem, tak vše vypadá v pořádku, žádné extra kolísání. Jenže př. WoW/COD MF2/QW:ET/atd. jakmile začnu pohybovat myší či klávesnicí (prostě hýbat charakterem) tak se obraz nevykresluje plynule, ale jakoby trhá nebo spíš klepe (těžko to popsat, prostě to neni plynulý pohyb), přitom Fraps ukazuje stále stejnou nebo podobnou hodnotu FPS. Tak bych chtěl poradit zda to může být nějaký defekt karty nebo jinný problém.
Zkoušel jsem několi myší připojit do různých slotů USB, zkoušel jsem propojit i s Full HDTV Sony, zkoušel jsem i nejnižší detaily u her a stále stejný problém jak u Windows XP, tak u 7iček. Zkoušel jsem přibalené drivery i nejnovější. Mám nainstalované všechny nejnovější drivery od Gigabytu. Zkoušel jsem i nainstalovat oficialní Intel info tools pro P55 (Gigabyte má na stránkách nějaký BETA).

Zdroj: Seasonic 650, MB: Gigabyte P55M UD4, RAM: Kingston (PC1600, XMP) CL8, HDD: Hitachi Deskstar 1Tb 7200o/m

PS: Napadlo mě zda nemůže být problém v nekompatibilitě RAM s MB nebo přímo v MB, protože když nastavím XMP (Profile1 FSB160) tak při jakékoli hodnotě FSB, i když to hodím zpět na 133 (s XMP je na této hodnotě časování CL7, bez XMP CL9) se stane podivná věc. A to že po vypnutí počítače, když ho znova spustím se hodí smyčka, že se počítač zapne a během pár sekund vypne (na obrazovce se nic nezobrazí) a zase, dokud nevypnu zdroj. Pak chvíli počkám, zdroj zapnu, zapnu počítač a vše běží zase normálně, dokud počítač nevypnu, pak musím zase vypnout i zdroj abych předešel onomu problému. Bez XMP se počítač vypíná a zapíná mormálně, ale problém při hraní her zůstává.

Podle me to bude problem driveru, DPC latency problem, skus si o tom neco najit nebo nainstalovat uplne nejnovejsi drivery (BETY)
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

DPC Latency jsem testoval a vše v pořádku. Zkusím tedy podtaktovat paměť, ale na 1066 brutalne snizim rychlost procesoru. A zkusim i ty beta drivery.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

kramatos píše: Ale při hraní veškerých her nastává divná věc. Když měřim FPS Frapsem, tak vše vypadá v pořádku, žádné extra kolísání. .....
Zdroj máš solidní (to bývá kámen úrazu), takže určitě vyhoď veškeré monitorovací a šetřící utility od Gigabytu a nejlépe i fraps (nekamenujte mi) a nech si tam jen driver grafiky (momentálně 259.47) + na taktování a zobrazování fps MSI Afterburner. Abys vyloučil, že to není chyba ramek tak nejdřív otestuj v Linxu. Pokud bude vše stabilní, tak pokračuj ve hrách. Nejdřív nastav v ovladačích "Preferovat maximální výkon" a netaktuj. Zkus hry zda se netrhají.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Johny_Xtreme píše:Ten zdroj Seasonic 650W je velmi dobrý kousek. Sem testoval, že jeho účinnost je vždy vyšší než 85 %. Při zátěži celého PC, kdy mi žral PC kolem 280 Wat, tak měl účinnost 90 %. Což je podle mě výsledek velmi dobrý.

Jinak CPU mám I5 běžící na 3,8 GHZ. Tento zdroj by dokázal utáhnou i daleko větší zátěž.
Můžu se zeptat jak jsi tu účinnost měřil?

to kramatos: zkoušel jsi zapnout v-sync v ovladačích grafiky, nebo přímo ve hrách?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

V-sync jsem zkoušel, je tam určité, přesto ale minimální zlepšení. Zkoušel jsem podtaktovat, teď jsem hodil BIOS do defaultu a pořád to samé. Zkusím tam teď hodit ty drivery 259.47. Ty jsem ještě nezkoušel.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

ja s GTX 460 od gigabytu vytah 815 na jadru bez zvyseni napeti
Mluvite tady o zvysovani napeti ale nikdo neuvadi vychozi hodnotu. Ja mam dve stejny GTX460 a jedna ma minimalni napeti 1.037V a druha 0.95V, max. je u obou 1.087V (omezeno BIOSem). Zrejme to nejak kalibrujou pri vyrobe pro kazdej kus zvlast. To mensi zakladni napeti je asi lepsi, protoze kdyz obe nastavim na max. 1.087V, karta s mensim zakladem da stabilne 940MHz, zatimco ta druha jen 900...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

jj zhor ja mam ties presne tu kartu co ty a ja mam zase v zaklade presne 1000 na 1087 dam na jadre "len" 900.
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

Tak nainstalovány 259.47 (v nouzovym režimu pročištěno driver sweeperem) a žádná změna. Asi abych to upřesnil třeba FPS hry jsou špatně hratelné, protože je těžké efektivně zaměřovat (když neni plynulý pohyb). Zkoušel jsem hodit kartu i do 8x PCIE slotu, a naprosto stejné. Trochu mě překvapilo že hodnota při opakovaném testování ve Vantage byla jen o 300-400 nižší než v 16 PCIE slotu, což je skoro zanedbatelné.

Vzhledem k tomu že z nejmenovaného známého iobchodu mi při otázce zda bych tam měl vzít celý počítač, aby se eventuelně potvrdila nebo vyloučila chyba karty mi bylo řečeno, že je pro mě jednodužší vrátit kartu než platit 600kč za diagnostiku, tak asi tak učiním. Každopádně mi to přijde dost pochybné, když vezmu, že oni tu kartu v podstatě můžou prodat jako novou a pokud je skutečně něco s ní, tak chudák zákazník co si jí koupí.
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

hlavne ze nebudes ty ten chudak ked ju vratis :D
kramatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kramatos »

No tak s tema novejma ovladacema k jedny zmene doslo a to, ze zacli padat hry. Jinak Arma 2 Demo jelo celkem plynule. No radeji kartu vratim, vezmu novou a pokud bude ten samy problem budu to resit v prodejne kde jsem kupoval komponenty.

EDIT: Nevim jestli tohle může být onen problém, ale paměti mají jet na QPI 1.3 a DRAM 1.65. Standardně to jede na QPI 1.1 a DDR 1.5, když hodim profile1 musim manualne nastavit QPI na 1.3 a DRAM na 1.65. Tady je ta věc že QPI můžu nastavit jen na 1.29 nebo 1.31 a DRAM na 1.64 nebo 1.66. Mohl by to být onen problém? Resp. ikdyž to manualně nastavim tak se přesto po vypnutí počítače hodí počítač do smyčky zapnutí/vypnutí a pomůže až následné vypnutí zdroje. Asi to nepatří přímo do diskuse s GTX460...
Naposledy upravil(a) kramatos dne stř 1. zář 2010, 14:07, celkem upraveno 4 x.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“