Wake on WIRELESS LAN (PC)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Solid.Sn
Nováček
Nováček

Wake on WIRELESS LAN (PC)

Příspěvek od Solid.Sn »

Zdravím, chtěl bych poprosit o pomoc, jelikož moje snaha o zprovoznění WoWLAN na stolním PC nefunguje.

Dříve jsem na notebooku používal probouzení z režimu spánku hodně často, po tom co notebook odešel jsem si koupil PC, ale dozvěděl jsem se, že pravděpodobně neseženu síťovku pro PC, která umí probudit PC přes WiFi.

Nakonec jsem i vytáhl z notebooku, na kterém jsem dříve WoWLAN používal, WiFi síťovku která podle specifikací tuto funkci podporuje, koupil jsem si redukci z miniPCIExpress na PCIExpress, ale i když s touto síťovkou můžu ve windows nastavit povolení probouzet počítač a v BIOSu jsou všechny možné wake up eventy nastaveny, pořád se mi nepovedlo PC probudit (deska RAMPAGE 2 GENE).

Přes LAN by to šlo, ale to není v mé situaci možné.

Nemáte proto prosím nějaké nápady?

Děkuji
Naposledy upravil(a) Solid.Sn dne ned 5. zář 2010, 23:19, celkem upraveno 1 x.
ttx
Začátečník
Začátečník

Re: Wake on WIRELESS LAN (PC)

Příspěvek od ttx »

Tebe niekedy uz fungovalo zobudzanie cez WLAN?
Ak ano, mozes sem hodit odkaz typ WLAN karty, kde si si isty, ze to funguje? (tiez typ NB)
Preoze si myslim, ze to neni z principu fungovania WLAN kariet ani mozne.
WLAN karta totiz neni autonomne zariadenie, aby fungovala samostatne bez ovladaca, ktory spetne nastavuje urcite vlastnosti karty v zavislosti na hlavicke kazdeho ramca.
Napr. driver zvycajne rozhoduje o tom, ktora antena sa ma pouzit na prijem (a to pre kazdy ramec zvlast), ako sa ma nastavit vstupny zosilovac aby signal nebol ani maly, ani velky, inak to hadze chyby, ake typy ramcov moze karta prijimat, a pod. Tak isto driver zvycajne robi cele dekodovanie ramca a desifrovanie ak sa pouziva WPA2-AES. Pri starsich kartach to robi driver aj pre WEP/WPA.
Tym chcem povedat to, ze ked neni v cinnosti ovladac (ak nebezi OS), karta moze byt zapnuta, ale nemusi sa spravat tak, ako pri normalnej cinnosti pod OS.
Je ale mozne, ze technologie sucastnych kariet su vyspelejsie a niektore funkcie z ovladaca mohli byt presunute na jednocipovy procesor, ktory je na karte.
Ak by to tak bolo, bude zrejme nutne kartu pred uspanim OS dostat do stavu aby si sama vedela riadit svoj vnutorny hw a vedela sa rozhodovat o tom co ma robit s prijatymi ramcami.
V pripade funkcie WoWLAN sledovat a vykonat akciu podla presne stanoveneho patternu v ramci.
Este pripada do uvahy, ze tam kde ti to funguje, existuje nejaky dodatocny hw, ktory plni urcitu ulohu za driver pre wlan kartu. Napriklad dekoduje ramec typu 802.11 pod ktorym sa nachadza MAC vrstva, z ktorej je dekodovanie ramca typu WoL trivialnou zalezitostou (ak neni ramec sifrovany).
Solid.Sn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Solid.Sn »

Na notebooku Toshiba X200-32G jsem WoWLAN použával bez problémů.

Typ síťovky v příloze...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Nemas na tom NB nahodou Centrino technologiu?
S nou by to mozne bolo, bez nej zrejme ani nie.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

No řekl bych, že v první řadě musí to probouzení podporovat i deska. Aby věděla, který zařízení má nechat zapnutý aby se přes něj mohla vzbudit.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Stejně to fungovat nebude, chybí obslužný software, který by kartu udržel "naživu" a připojenou
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Zda sa, ze doska mu karty zobudza. Aspon uvadza, ze mu to s LAN kartou ide.
WoL je vcelku jednoduche a nenarocne na samotny hw, ibaze WoWLAN je uplne ina situacia.
Ako som spominal, v pripade wifi samotna WLAN karta nestaci, musi byt podporena este nejakym hw.
V pripade Centrina je urcita cast WLAN hw priamo v CPU, ktory musi bezat ak sa pozaduje funkcia WoWLAN. Vpodstate moze byt uspaty, zobudzanie moze byt nacasovane na dobu Beaconu alebo hodnotu DTIM.
Nejake info je napriklad tu:
http://notes-application.abcelectroniqu ... -45534.pdf
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“