Konfigurace Eyefinity HD5770 (spěchá)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
eepro100
Nováček
Nováček

Konfigurace Eyefinity HD5770 (spěchá)

Příspěvek od eepro100 »

Zdravím členy fóra a také Vás žádám o pomoc,

nutně potřebuji rozběhnout 3 monitory v konfiguraci primární display + skupina dvou monitorů jako extended. (Viz obrázek)

Obrázek

Zapojené je mám přes 2 x DVI/VGA (LCD panel + CRT = 2 x 1024*768) a HDMI/DVI redukce (DVI 1280*1024), když chci vytvořit skupinu tak je na výběr pouze 2x1 landscape nebo 1x2 vertical a třetí monitor pak přidat nejde. (Vyhodí hlášku Operation not supported - This operation is not supported based on current display configuration. See help for details.) Na netu jsem našel, že se tento problém dá vyřešit zakoupením DP/DVI redukce, jenže aktivní není téměř k sehnání. Vyřeší se tento problém zakoupení pasivní redukce Displayport > DVI-D (http://www.alza.cz/displayport-dvi-d135405.htm), nebo se mám rovnou shánět po Matrox DualHead2Go?

Konfigurace:

Asus P5QD Turbo
Intel CQD Q8400 2.66 GHz
8GB Set DDR2 OCZ
Sapphire HD5770 1GB GDDR5
Seasonic 650W
Windows 7 Professional 64-bit

Pozn.: VGA monitory jsou pouze pro testovací účel, místo nich budou použity dva projektory na akci, která se koná příští pátek.

Předem díky za rychlou odpověď.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Konfigurace Eyefinity HD5770 (spěchá)

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ne nejde. Soudobý ATIny neuměj nezávisle provozovat více jak 2 výstupy, jde to pouze pokud použiješ displayporty. VGA/DVI/HDMI můžeš použít vždy jen dva. + Pasivní převodník z DP také nefunguje. Musíš sehnat aktivní převodníky z DP, až pak to máš šanci zprovoznit.

Spousta lidí si reálnou použitelnost Eyefinity příliš idealizuje, to neni karta s třema ramdacy....
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud někdo nechce připojit tři analogové CRT monitory, nejsou tři RAMDACy třeba.

Podporované jsou tyhle kombinace:

Obrázek

Problém je jinde. Výstup DVI, HDMI potřebují generátor taktu, DP ho nepotřebuje. Čip z toho důvodu nese dva generátory taktu. Takže lze připojit jeden monitor přes DVI, druhý přes HDMI a třetí přes DP.

Pokud je třeba připojit tři displeje, musí alespoň jeden z nich být přes DP.

Pokud se použije redukce z DP na jakékoli jiné rozhraní, využije se jeden z generátorů taktu pro toto zařízení a zbývá volný už jen ten druhý. To udělá pasivní redukce. Aktivní redukce nese vlastní generátor taktu, takže problém odpadá... měly by se začít objevovat víc:

http://www.diit.cz/clanek/levnejsi-redu ... roc/36883/

Možná řešení jsou asi tři nebo čtyři: Aktivní redukce z DP, nativní DP zařízení, karta s třetím generátorem taktu (Sapphire takový model nabízí), případně nové Radeony, které vyjdou na podzim (ty by měly mít třetí generátor integrovaný).
Nejlepší moderátor ve výslužbě
eepro100
Nováček
Nováček

Příspěvek od eepro100 »

Díky za odpověďi, nyní je mi problém jasný. Aktivní redukci nemají nikde skladem takže moje volba padá na Matrox DualHead2Go na jeden z DVI výstupu přes redukci na VGA.

Každopádně všem děkuji za rady a dovolil bych si Vás pozvat na zmiňovanou akci:

http://show.yourvision.cz
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No, spíš bych se jí pokusil sehnat. Dřív, tak 2 měsíce dozadu jsme v czc mívali aktivní převodník od sapphire. Celkem praktickej, malej, napájel se z usb. Ale už neni ani v nabídce, nevim kam se to podělo, zájem o to určitě byl, stálo to tak 2k. Ale spíš bych se to někde pokusil sehnat. Ty Mtroxy jsou krom toho počtu výstupů jinak naprosto nepoužitelný karty, naprosto k ničemu pro jakékoliv 3D a i kdyby šlo o video tak nevim jestli ho plynule daj na všech monitorech, o ňákých HW akceleracích taky nemůže být ani řeč.
eepro100
Nováček
Nováček

Příspěvek od eepro100 »

Matrox DualHead2Go není samotná grafika, jenom rozdělí velký obraz na dva malé (2048*768 na 2x 1024 * 768). Viz: http://www.alza.cz/matrox-dualhead2go-a ... d79598.htm
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Další alternativa by bylo koupit Sapphire HD5770 Flex, která umožňuje používat 3 výstupy i bez použití DP. Když potom původní HD5770 prodáš, vyjde tě to ještě levněji...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

eepro100 píše:Díky za odpověďi, nyní je mi problém jasný. Aktivní redukci nemají nikde skladem takže...
Teď jsem koukal na zbozi.cz a aktivní redukci na d-sub tam pár shopů skladem má, např. zde
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“