Modrá obrazovka při hrách

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
SamXM
Nováček
Nováček

Modrá obrazovka při hrách

Příspěvek od SamXM »

Všechny zdravím
mám jeden problém..koupil jsem nový PC, který vypadá takto
Procesor: Intel Core 2 Q8300 2,5GHz
ZD: ASUS P5E3 PRO
Paměť: Zeppelin Gold - Evolve 4GB 1600MHz
Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD 5670 1GB DDR5 GV-R567OC-1GI

Podle mě by neměl být problém, ale když mám nainstalované Win7 x64, tak se mi stává při spuštění některých her např. F1 2010 a Fallout 3, že se mi po nějaké době hra sekne a objeví se mi modrá obrazovka s následným restartem PC.
Neví někdo kde by mohl být problém a jak ho popřípadě řešit?

Zkoušel jsem to i s 32 bitovým systémem a tam nebyl problém. Jeden známý mi říkal, že je to softwarový problém, tak doufám, že píšu do správné kategorie.

Předem děkuji za reakce a rady.
colek11
Začátečník
Začátečník

Re: Modrá obrazovka při hrách

Příspěvek od colek11 »

Sáhni si na grafickou kartu jestli není přehřátá. Měl by jsi mít v bočnici nějaký ten ventilátor !! nebo také v předu ( to už si pořid výkonější !
PC: CPU: Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz MB: Gigabyte GA-P31-DS3L GPU: GIGABYTE 9600 GT 512 MB RAM: ADATA 1GB 800MHz DDR2 800 MHz GENERÁTOR: Modecom FEEL I 400ATX HDD: WDC WD2500AAKS-00VSA0 ATA Device 250G
NTB: CPU: AMD Phenom II Quad-Core N950 4 Jádra GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 2 GB DDR3 RAM: 6 (3x 2) GB 1066 MHz HDD: 750 GB
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Re: Modrá obrazovka při hrách

Příspěvek od Fox_25 »

colek11 rada k ničemu kterou nic nezkazí.

Přehřátá grafika nevede k BOSD, to spíš značí problém s pamětmi. 32bit OS nepracuje s více než 3,2GB ram protože víc neumí adresovat. 64bit OS pracuje s celou pamětí, takže pokud je některý z modulů vadný může se to projevit. Pak může být špatná grafika, W XP má pouze DX9 a W7 umí DX11, grafika podporuje max DX10.1
Osobně bych zkusil vyndat paměť a zkusit to s jedním modulem, pokud nepomůže dát tam samostatně ten druhý. Pak bych se zaměřil na grafiku. Ale pokud tomu nerozumíš řekni známému co tomu rozumí a pokud nikoho neznáš tak to servisu.

Navíc jsi ve špatné sekci, problém je sice (asi) v SW, ale týká se celé sestavy.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“