už od uvedení Eyefinity koukám po nějaké ATI s touhle technologií, ale v nabídce se teď úplně neorientuji. Hry nehraju, ale občas musím nějakou zrecenzovat a proto musím mít grafiku, která něco utáhne. Většinou pracuji ve Windows na více monitorech a tak bych rád, kdyby moje nová karta měla nějaké inteligentní řízení spotřeby, aby neustále nežhavila, když k tomu nemá důvod.
Mám následující požadavky:
1) Výstupy alespoň na 6 Full-HD monitorů
2) Minimálně 256-bit sběrnice
3) Ideálně pasivní chlazení
4) Ideálně jednoslotová
5) Musí být výkonnější, než GeForce 9800 GT
6) Chci, aby utáhla (na 1 monitoru) ve Full-HD řekněme GTA 4 nebo Crysis na střední detaily - to není snad až takový problém, moje 9600 GT mi utáhne v 1280x1024 Crysis na střední detaily hezky hratelně, GTA 4 také.
Problém asi bude hlavně v pasivním chlazení. Něco výkonnějšího než 9800 GT jsem s pasivem totiž neviděl a nebo některé ty karty zmizely z trhu. Nechci nějakou uřvanou aktivní kartu, ale zároveň taky nechci nějakýho low-profile HTPC chudáka. Tak nevím, s těmihle mými požadavky jsem v cenících docela ztracen, navíc jsou málokde vidět jasné specifikace Eyefinity možností.
no tie tvoje poziadavky sa dost vylucuju. 6 vystupov mali len specialna eyefinity 6 edicia karit. to znamena radeon 5870 ktory pasivny nebol a jednoslotovy taktiez. ale vykonejsia ako 9800GT je urcite.
Tak to je dost blbý. Jestli mají teď nové ATI Eyefinity výstup jen na 3 monitory, tak to je pro mě o ničem. A jedinou z té 6 edice jsem našel tuhle - http://www.alza.cz/msi-r5870-eyefinity-6-d169270.htm
11500 se mi do toho fakt dávat nechce, když to stejně primárně na hry nechci. Možná to taky můžu řešit 2 x nějakou GeForce nebo ATI ve SLI / Crossfire, ale to není moc elegantní. Sakra, mně se to Eyefinity tak líbilo, ale vážně nemám potřebu kupovat nějakou bývalou high-end kartu s nějakým turbo větrákem, to se mi vůbec nelíbí. Nechápu, co s tím ta ATI dělá - čekal bych, že budou počet výstupů časem zvyšovat a že Eyefinity na 6 monitorů bude mít standardně každá karta.
Stále mi nikdo neodpověděl na co jsem se ptal nahoře. Tak aby to bylo srozumitelné napíšut to jěště jednou.
Když chci zapojit 2 monitory do Eyefinity, tak musím mít buď 2x DVI, nebo DVI a pasivní převodník stačí z display portu. Pokud ale budu chtít 3, tak 2 zapojím do DVI a ten třetí musí jít už přes aktivní převodník z DisplayPortu.
Chápu to takto dobře?
Díky
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Po změně platformy Core2 -> Sandy Bridge mi přestal spolupracovat jeden monitor (Dell 2209WA) .Připojený je přes aktivní redukci DP->DVI od Sapphire a dále DVI do Dellu. Problém je v tom že dle grafika detekuje místo správných údajů monitor přenosného počítače (nepodporující UPnP) a tedy mi nedovolí nastavit 1680x1050. Změnit to nelze, obejít také ne.
Dokud jsem nenainstaloval Catalyst (zkoušel jsem 10.2 i 10.4beta) a nevyměnil platformu tak jelo vše OK (resp. windows detekovali monitor správně). Jenže bez ovladačů není Eyefinity jaksi možné
Nemá někdo ponětí co s tím?
Na 6870 a výhledově to bude Crossfire HD 6870 Ovladače jsem zkoušel 10.9., 10.10., 11.1., 11.2. i betu 11.4
Stále stejný problém. Na AMD fórech se tato chyba vyskytuje celkem často a řešení žádné. Logicky bych hledal chybu v kartě nebo redukci. Ale na nový BIOS na mojí Sapphire HD 6870 jsem nikde nenarazil.
Jediný rozdíl oproti stavu kdy to fungovalo je jiná deska.Nová instalace Win nepomohla.
Hm tak kdyby to někoho potkalo taky, tak tady dávám svou kominukaci se Sapphire:
So,
I tried another type of Sapphire HD 6870 (this one http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 01&pid=981) plus another monitor (19'' BenQ) and problem persist.
So tried my VGA in Gigabyte P35 DS3 board and everything working perfectly.
It seems to be problem is really in combination of graphics based on AMD Barts and Intel Cougar Point PCH or their drivers.
Tomorrow I will have one Sapphire HD6950 to perform some tests.
We will see if problem is only with Barts GPU or if problem is with Cayman too.
Stay tuned
2011-3-17 [15:36]
Thanks for your understanding , sir.
Keep in touch.
2011-3-17 [14:02]
Hello,
thanks again for your advices.I tried another P67 board (Gigabyte P67A UD3) and problem was the same.So problem seems to be right in PCH Intel P67, not in current motherboard itself.
Later today I will try VGA and adapter in another board (Gigabyte P35) and I also try another AMD HD6xxx VGA from some other manufacturer.
I will let you now results
2011-3-17 [10:19]
Dear Sir
Try set motherboard back to default and disable onboard VGA as well. If still the same, suggest you contact ASUS suuport this issue too. They might release new bios for this issue. If your card and adaptor can run fine under other motherboard, then it shouldn't hardware or software issue on it. Should be some compatible issue betweeen P8P67 and card driver. We will report to AMD too.
Regards
2011-3-16 [16:43]
Hi,
i downloaded latest Intel chipset drivers (from 3rd March 2011) and I (by your suggest) try driver from bundled CD.
Without any success.
I have newer BIOS on my board than ASUS offer on his support site (I have 0703 the have 0403).
If I try reconnect another monitor to Sapphire Active adapter, Catalyst show me this:
"The system has detected a link failure and cannot set the requested resolution and refresh rate on your DisplayportTM display. Your display might not support the requested resolution or there may be an issue with the cable connecting the display to your computer".
Cables are OK (via DVI works fine) so what now?
Faulty adapter?
2011-3-16 [11:50]
Looks like motherboard SB chipset driver had some compatible issue with card driver. Still suggest you update your motherboard bios, chipset driver to the latest version. For the HD6850 driver, we suggest v10.12 to v11.2 or CD driver. Check this way.
Regards
2011-3-15 [22:57]
Hi Support team,
i bought your HD 6870 card and your active displayport -> dvi adapter.Eyefinity works fine with my 3xDell UltraSharp 2209WA which are plugged via two DVI and one miniDP (trough DP->miniDP adapter from your bundle and your active DP->DVi adaptor) Then I upgrade my rig with Sandy bridge platform and I have a problem with recognition of third monitor which is plugged via your active adapter.Card recognized only common monitor WITHOUT UPnP support, so iam not able to set native resolution (1680x1050).
I try to:
switch monitors and cables
make a clean Windows 7 installation
try 5 different versions of AMD Catalyst software (10.9.,10.10.,11.1.,11.2,11.4.Beta)
But without any success.
Through the Internet there is an opinions it could be caused by faulty dp->dvi adapter or wrong VGA BIOS. So I would like to ask you about any help with this issue. With my previous rig (Core 2, ASUS Maximus 2 Formula) everything works fine and I noticed after I put my VGA into new motherboard rotation of vga fan si slower than before and temperatures are lower too. So I guess if there is a problem in this.
Místní angličtináři jistě omluví můj chabý projev. Zítra bude Cayman na testy tak uvidíme.
Ahoj
od víkendu sháním informace o redukcích pro připojení tří a více monitorů k mé 6950. Všechny monitory mají DVI a D-SUB. Koupil jsem tuto redukci http://www.compos.cz/delock-adapter-dis ... 66197.html. Obraz sice přenáší, ale nemůžu povolit všechny tři monitory najednou. Nerozumím moc tomu, proč některé redukce fungují a jiné ne. Na Eyefinity nemusí být aktivní redukce. Lze použít i pasivní, ale jen do rozlišení 1920x1200. Dokonce AMD vydalo seznam vyzkoušených redukcí. http://support.amd.com/us/eyefinity/Pag ... ngles.aspx Jen se žádná z nich neprodává v ČR. Taky Sapphire vydal pasivní redukci, která podporuje Eyefinity, ale taky ji nikde nemají. Máte někdo zkušenost s funkční redukcí? Můžete někdo doporučit? Nechce se mi kupovat nové monitory.
Máš v tom guláš, aktivní redukce samozřejmě je potřeba. S pasivní ti to nepojede.Tedy ne pokud nemáš displayportové monitory.
Já koupil aktivní od Sapphire za cca 500,- na TSBohemia
Netvrdím, že v tom guláš nemám, ale díval ses na odkaz na AMD, který jsem v příspěvku uvedl? Mají tam různé typy redukcí a mezi nimi i pasivní. Název bloku: "Adapts: DisplayPort™To: DVI-D Single Link Passive".
Máš někde odkaz na tu redukci co jsi koupil v TS? Ať zase nekoupím nějkou nefunkční. A jedou ti najednou tři monitory? Díky.
Samozřejmě jsem koukal úplně všude. Za poslední týden díky té sračce se SandyBridge jsem byl nucen o Eyefinity nastudovat hromadu materiálů.
Odkaz nemám zařizoval mi to zdejší mod Igoreso tak se na něj obrať.Normálně to snad ani nemají.
3 monitory mi až do upgrade na Sandy Bridge fungovali.
Takže problém s demencí kompatibility (tedy spíš nekompatibility) Intel Cougar Point PCH a AMD Catalyst software obejit a vyřešen.
Pro případ že by to někoho potkalo:
1)Stáhněte si Moninfo (je to od EnTech Thaiwan co udělal i Powerstrip)
2)Ověřte jestli detekoval správě Váš monitor
3)Nainstalujte, pustťe vyberte File -> Create Inf
4)vnuťte vytvořený inf soubor jako ovladač nesprávně detekovanému monitoru
5)restartujte