Doporučte hru na špionážní téma...

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Doporučte hru na špionážní téma...

Příspěvek od Hydr0gen »

Podíval jsem se spožděním na posledního Bonda a dostal jsem hroznou chuť zahrát si něco na tohle téma.

Ideální by samozřejmě bylo, kdybych nikdy nehrál No One Lives Forever aka NOLF - pro mě jedna z nejlepších nejen FPS, ale i her vůbec... Dneska bohužel už trochu stará:-/ (ale možná si ho dám znova:)).

Vyšlo za posledních řekněme 5 let něco, co obsahuje ingredience jako špionážní zápletka, plížení, drsné přestřelky? Splinter Cell jsem samozřejmě hrál, ale to beru jako hi-tech thriller ne spionážní žánr. Vzpoměl jsem si, že jsem četl něco o nějaké ruské Death to spies...Znáte?

Doporučtě prosím :).
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Re: Doporučte hru na špionážní téma...

Příspěvek od Weightlifter »

Ten nový Bloostone třeba, to je dobré
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

No napadlo mě to, ale ty hodnocení mě moc nepřesvědčily+to vypadá, že to je spíš styl Modern Warfare akorát ovládám postavu, který vypadá jako Daniel Craig.
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Death To Spies su 2 diely, Alpha Protocol, Metal Gear Solid (1 a 2 na PC), este cesky Chameleon napr.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Možná by se do toho nechala zahrnout i česká Cold war a možná i Hidden and dangerous 1/2, ale to už je tak napůl s akcí.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Oukej díky moc! Na Chameleona jsem si taky vzpomněl a podle recenzí vypadá dobře, o chlup líp než Cold War takže půjde do něj. Asi teda prubnu i ten extrémně kontroverzní Alpha Protocol...
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Nezabudnite na posledneho Hitmana: Blood Money
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

a co Saboteur?
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Za nejlepší špionovku beru Commandose, jen jsou krapet starší. I když poslední díl je z roku 2006 (Commandos: Strike Force), ale ten stojí celkem za prd... :(
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

No původní Commandos, to už je na mě asi moc oldschool :D (já vim, a to sem chtěl znova hrát NOLFa :oops: )...

Nakonec jsem teda rozjel ten Alpha Protocol a po tom naprosto příšernym začátku to opravdu začíná bejt zábavný. Musel jsem se překonat, chtěl jsem to okamžitě smazat a zničit klávesnici... Zábavný jsou i některý schizofrenní recenze na to, který si z toho dělají srandu, naprosto na rovinu popíšou všechny ty hrůzy, který člověk zažije, a přesto je to nakonec baví :).

Nejvtipnější je tahle (anglicky):
http://www.richardcobbett.com/codex/alpha-protocol/

nebo česky z angryplayer blogu:
http://angryplayer.blogspot.com/2010/07 ... tocol.html

Jinak na Surtepu mají Chameleona za 90kč, ale je mi líto poštovnýho 120 :roll: . Asi budu muset něco přihodit, abych ten náklad rozložil.

Ad. HITMAN: který díl považujete za nejlepší a objektivně, bude to ještě dneska hratelný, koukatelný atd., když nemám k sérii vztah?
+edit: vypadá to, že Blood Money by mohl být další adept. A dělá se dokonce 5ka, to jsem před tím ani nezaregistroval.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

co první Deus Ex? je to taky z dnešního pohledu už dost oldschool (první Unreal engine), ale jako špion se to dá projít celkem v pohodě :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Keanu
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keanu »

Určitě bych doporučil toho chameleona jak zde již padlo :-) Dle mě nedoceněná hra. Možná i ten novej splinter cell conviction, ale tam to hodně zavání akcí, hlavně ke konci.
GPU:MSI Nx8800Gts 320mb HD OC edition,CPU:Intel C2D e8200,Paměti:Corsair 2048Mb DDR2,Case:Thermaltake VI1000BNS M9 černá,MB:Gigabyte P35 DS3,Zdroj Fortron 500w, a na boku si sedí Airen RedWings,Vepředu je Aerocool Turbine 3000, CPU cooled Zalman CNPS 7500 Al-cu led
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Blood Money,Chameleon,Conviction.Myslim,ze jak Blood Money,tak Chameleon jsou porad koukatelny,Conviction vypada dost dobre.A kdyz v Convictionu budes spravne pouzivat system Mark and Execute,nepadne tam ani vystrel a dost si to uzijes.Samozrejme je to akcnejsi,nez predchozi dily,ale porad se to da v klidu nazvat spionazni stealth akci.

Sorry za diakritiku,jsem na eng notebooku.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Bombice, díky chlapi. Blood money je na surtepu taky za 89, objednám společně s Chameleonem.

Ještě jsem ani nehrál Double Agent, takže rezervu mám i v SC sérii.

ad. Deux Ex: Ano, dost oldschool :oops: .To radši rovnou počkám na trojku, vyjde za chvilku :-D
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No tak počkej-co jsi ze Splinter Cell série ještě nehrál?Jestli jsi nehrál ani Chaos Theory,tak jdi jednoznačně do toho.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Nehrál jsem DA a Conviction, 1-3 ano, takže np :). Chaos Theory byla super, ale určitě se mi líbily všechny díly, včetně relativně (k ostatním) nízko hodnocené Pandory - některý situace, do který vás hra stavěla byly naprosto kulervoucí - např. grabnutí toho teroristy v přímym přenosu 8-) .
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jo jo...Jak ho vyvedeš a jeho gorily na tebe mířej,ale střílet nemůžou aby ho náhodou nesejmuly...To jsou nezapomenutelný zážitky,no.V Conviction zase navštívíš Bílej Dům...jsou tam taky dobrý věci....Já Conviction prošel snad už osmkrát,což se mi u žádný jiný hry nestalo,ale prostě je to tak.Ten pocit z toho finálního výjebu třeba s pěti žoldákama najednou je dobrej a vůbec celý to podání tý hry....Fisher jako vysloužilej profík,na kterýho stejně pořád nikdo nemá...
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

http://www.gq.com/news-politics/big-iss ... rentPage=1

Splinter Cell in real life...fascinující čtení!
TNT WagonInPentagon (°,°)
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TNT WagonInPentagon (°,°) »

Jednoznačně japonský Metal Gear Solid:
http://www.youtube.com/watch?v=L33CLNWXTdg&feature=fvw
http://metalgearsolid.cz/
U toho se i možná počůráte smíchy, vážně. :-D
A někdy naopak - sundat sovětský těžce ozbrojený vrtulník, tank nebo stíhačku Harrier není jen tak.
Pokud například namíříte na teroristu s tuhým kořínkem, tak se nebude klepat jak třasořitka a po chvilce zavolá posily, pokud ho ovšem předtím nestřelíte na varovnou do libovolné končetiny, nebo na něj nenamířite rovnou raketometem nebo nikitou.
Aby nezavolal posily, tak mu můžete střelit do vysílačky, abyste zatím získali čas, než pro ně dojde osobně. :) .
A pozor na bezpečnostní bezpilotní letouny s kamerou nebo kulometem.
Pokud máte maskovaný oblek teroristů a AKS74u, tak můžete s klidem projít pod speciální bezpečnostní kamerou.
A až vlezete z lijáku do teplých prostor, tak si dávejte bacha na nachlazení, jinak vás uslyší kýchat a taky bacha na mokré stopy.
Speciální odměny jsou např. za to, když projdete celou hrou nespatřen či nezabijete-li nikoho.
obsahuje i pár RPG prvků. např. při visu za zábradlím si posilujete svaly.
Zapalte si cigaretu, ať zviditelníte senzory od výbušnin C4.
Hra ještě obsahuje VR training pro otestování vašich schopností i vedlejší příběhové mise.
A je i 3D verze pro výkonné mobily.
I do ostřelovací pušky jsou na výběr náboje uspávací nebo ostré. Neklid při míření se na nějakou dobu odstraní pilulkou diazepamu.
Obrázek
pan.klobouk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pan.klobouk »

A co serie Thief? OK, neni to uplne spionazni, ale... ;-) Zadani to IMHO splnuje a jsou tam i technologicky hracky.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“