Tak první co bych rád sdělil, je to že v dnešnim světě MMOrpg, má každý něco společného, jelikož jsou v podsatě založeny na té samé bázi, nikdo zatim s novým gameplayem nepřišel, někomu kdo hrál, hraje wow, to přijde kopie wowka, jiný v tom zas vidí kopii EQ, další AoC. Každopádně hrál jsem teď poslední betu 4 a je to zatim nejlepší mmorpg, co jsem kdy hrál, jako že jich nebylo málo. Nejlepší jsou každopádně invaze, kde už na nižším lvlu, kolem 10 se můžete učástnit obrovských bitev, navíc Vás to počítá do skupiny v které ani nejste

a ani ji nemusíte vytvářet. Jinak, na začátku máte tzv. calling, což je v podstatě class, jsou 4 - Warrior, Cleric, Rogue, Mage. Každá z těchto ,,class, má pak 7 tzv. souls. Např. u Rogue je to ...
Nightblade, Ranger, Blade Dancer, Assassin, Riftstalker, Marksman a Saboteur. V začátku jsi vyberete 3 Souls, který jsou vašim základem... něco jako skill tree. jenže později se můžete naučit další soul, na tušim 13 lvl čtvrtou, atd. Takže dříve či později budete umět všechny (všech 7 u dané class) a bude jen na Vás, jak si to zkombinujete, každopádně co jsem tak počítal, tak v případě 4 class u každe 7 soul, tak je to cca přes 700 kombinací jakou můžete mít postavu =) Jinak jak už jsem podotknul, nejzábavnější jsou na tom Invaze. objeví se kdekoliv, kdykoliv, resp. se objeví Rift a z toho jdou pak invaze, které např. útočí na město, nebo začnou budovat armádu goblinů, vy automaticky dostanete úkol jestli ničit gobliny, nebo jen chránit město, a je jen na vás, jestli do toho jdete, nebo si budete dál v klidu questit. To dělá svět opravdu dynamický a nenastane chvíle, kdy se budete nudit. Jinak Beta 5 by měla být 25.1. - 27.1. a pokud chcete zkusit Rift, doporučuji jít na stránky
http://www.incgamers.com/Giveaway/14/Rift ...kde dole odkryjete své non-vip heslo a zhruba 23-24.1. si zaregistrujete Trion account, stáčí google a tam napsat Trion account... hned to první, zaregistrujete se, v accountu máte apply code, tam hodíte kód z té stránky a měly by jste tak získat pozvánku, která Vám umožní zůčastnit se jedné neveřejné bety a tak hru otestovat. Jinak kdy začne Beta 5 a další jiné informace, získáte také na
http://rift.incgamers.com/ Přeji tedy hodně zdaru s dostáním se do bety.
Jinak já mám každopádně v plánu si Rift pořídit, bohužel, jsem zatim v Čechách nenašel možnost nějaké předobjednávky, jelikož chci koupit krabicovou verzi a né digitální. Doufám, že jsem aspoň trochu pomohl