HD4850/4870 chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
radokejda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD4850/4870 chlazení

Příspěvek od radokejda »

tak sem to "doinstaloval" dřív teploty na pamětech 80 stupnu ve winech ted 40. In game jdu skusit, ale díky za rady moc to pomohlo a už konec hlučných větráků a klekání kompu :-)

edit:in game maximalne do 60 při plnym výkonu tomu říkám dobrá práce :-)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

8-) a to chlazeni napajeni si vyresil jak? Odriznul kousek chladice?
radokejda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radokejda »

urval sem z toho starýho chladiče tu část kde sou ty trubičky a to se tam prišroubovalo jako to bylo puvodne celý šroubovaný na tom původnim chladiči. takže nebylo potřeba ani oboustrana lepící pasta a chladí to dobře je to skoro až u těch žeber na Acceleru a při zátěži i když na to šáhnu tak to neni vůbec horký takže paráda :-)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

radokejda píše:urval sem z toho starýho chladiče tu část kde sou ty trubičky a to se tam prišroubovalo jako to bylo puvodne celý šroubovaný na tom původnim chladiči. takže nebylo potřeba ani oboustrana lepící pasta a chladí to dobře je to skoro až u těch žeber na Acceleru a při zátěži i když na to šáhnu tak to neni vůbec horký takže paráda :-)
ok ok... mozna jeste zkontroluj pri zatezi teplotu ty napajeci casti teplomerem (pokud mas nejaky vhodny) 8-)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Jestli to není vůbec horký, tak to má možná špatný kontakt (teplovodivý)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Jeltík píše:Jestli to není vůbec horký, tak to má možná špatný kontakt (teplovodivý)
presne to si taky myslim :roll:
radokejda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radokejda »

asi tezko spatny kontakt kdyz je to našroubovany tak jak to bylo minule :-) to nedává smysl... a šak celé accelero je uplne chladné ted trošičku po 7 hodinách paření je to znát rukou ze se tam neco chladí to samý na tech válečkách, ale nic extra na obojím....
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

ale tak treba jo.. ja bych sahnul i na druhou stranu karty (oproti napajeni) jestli to neni moc horky. Jestlize se da udrzet ruka, tak je to v poradku 8-)
radokejda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radokejda »

ruka se udržet dá :-) je to stejně teplý jako zbytek karty takze myslim ze ok :D
Adri17911
Nováček
Nováček

Příspěvek od Adri17911 »

Ahoj, je moznost vodnika na mou 4870cku?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

samozrejme ze ano. ale res to v sekci vodniho chlazeni a nejdrive hledej, 100% naleznes :)
Lumprod
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lumprod »

Zdravím, mám kartu Asus 4870 DK 512MB a pokud sundám origo chladič a dám tam accelero S1 rev.2 + 120 ventilátor zapojen na desku a foukající dovnitř karty, grafika naběhne asi na 5s po zapnutí PC a pak pouze No Signal a rozsvítí se na grafárně 2 prostřední červený diody. Pokud chladič zase vrátím za původní, grafika běží.

Chladič měním z důvodů teplot memio v klidu 70-80 stupňů.

Prosím o pomoc
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

a co mas pridelane na VRM? Pokud tam nic nemas, tak jestli se ti do par vterin neprehrejou 8)

pro zajimavost moje reseni:
http://fofrer.wz.cz/GK.jpg
Lumprod
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lumprod »

Tam je original pasiv.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Lumprod píše:Tam je original pasiv.
hmm... tak to potom moc nevim.. zkus nejak vygooglit ty error kody.
Nebo ze by treba BIOSu vadilo, ze neni pripojen fan? Me tohle odpojeni nevydejchali puvodni CCC z prvnich driveru a hned spadli... ale tohle asi bude neco jineho.
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aRIva »

Dobrý den,

mám HD4870 Vapor-X 1GB. Tak měsíc zpátky jsem začal mít problémy s ventilátorem. Automatická regulace přestávala fungovat, protože nastavila rychlost ventilátoru tak na 25% a ten se prostě neroztočil. Vždycky jsem do něj musel trošku drcnout a roztočit ho, pak už jel celý den bez problémů.

Zatím to bylo dobré, je to zdá se mi ale čím dál horší. 14 dní zpátky jsem už nemohl ani používat automatickou regulaci, větrák se mi povedlo roztočit vždycky až tak po nastavení 60%. Dneska jsem měl problémy jej roztočit i při 100%. Dokonce se po 5 minutách sám od sebe zastavil, přestože bylo stále nastaveno 100%. (Všechno nastavuju v aktuálních CCC).

Už jsem se na kartu zběžně díval a vypadá to, že se tam přímo kolem ložiska je nějaký prach nebo chlupy nebo bůhví co tam vlastně je. Něco jsem z toho vyčistil, ale dovnitř do ložiska se prostě nedostanu a mám podezření, že ta závada je mechanická. Ještě mě napadalo, že by ventilátor prostě nedostával dost šťávy, ale spíš bych to viděl na nějakou tu překážku v ložisku.

Je možné to nějak rozebrat nebo mám kupovat náhradní chladič? Přemýšlel jsem o Arctic Accelero Twin Turbo PRO. Zrovna by mě zajímalo, jestli mi tu 4870 uchladí, většinou ji provozuju na vyšších než referenčních taktech (kolem 790/1075). Karta je ještě v záruční době, má význam ji reklamovat?

Díky moc
JanFajfr
Nováček
Nováček

Příspěvek od JanFajfr »

Ahoj, mozna jdu s krizkem po funuse (resp. po pul roce), ale se svoji HD 4870 jsem byl 2x na reklamaci kvuli vetracku. Nekde jsem cetl (nevim uz kde), ze s vetrackem byl u teto GK problem, na me karte museli i neco vymenovat. Zrejme mas nejaky puvodni kus. Pokud mas jeste v zaruce a pokud jsi nevyresil jinak (coz je silne nepravdepodobne), tak vetracky u HD4870 vzdy reklamovat.
ASUS P5Q WS, EAH HD4870 - Accelero + 2 ventilatory, Q9550 - Zalman 9700, Kingston 2x2x2GB PC6400, Enermax Liberty 500W, Win 7 64 bit
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“