GTX 470 nebo GTX 560 Ti
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- dales.luk
- Začátečník

Re: GTX 470 nebo GTX 560 Ti
systém jsem instaloval po Vánocích WINDOWS 7 HOME PREMIUM x64, jinak mám SEGATE 500GB a mám zabrané 100gb , takže asi moc zaplněnej není.
- Narmedacil
- Začátečník

-
Hmmm, to by mělo jít vše plynule, zvláštní... že by to byla chyba grafiky se mi nechce věřit. Tady moje znalosti a zkušenosti končí, takže ti více neporadím. S těmito záseky jsem se občas setkal u STALKERa, ale to bylo plným systémem resp. diskem. Od dob co mám SSD už jsem ale nic podobnýho nezažil.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Neni v tom systému aktivní antivir nebo něco takového? Nebo něco na pozadí co by žralo hodně ram?
- dales.luk
- Začátečník

mám avast free antivirus... Jinak jsem se díval na správce úloh a tam to nic nežralo
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tak ten avast odinstaluj, ujisti se že je vypnutej defender, vypni superfetch, dej manuálně swapák, vypni system restore, autodefragmentaci, atd. Prostě se ujisti že to na pozadí nic nedělá a pak to zkus znova.
- dales.luk
- Začátečník

nic nepomohlo... odinstaloval jsem avasta, vypl jsem co si zde napsal a nic.. furt stejný
- Tomme
- Začátečník

-
Ja jsem na tom hur, kdyz dam TM na plny detaily, tak mam kolem 200FPS, ale obraz vypada, jako an hrane plynulosti a textury se trhaji a jsou zobrazovany pozde, kazdou texturu vidim asi desetkrat na CRTcku by to bylo nehratelny, kapicku to zachranuje rekneme spatnej monitor.
Proste za to muze AMD, kdyz jsem mel Nvidiu, tak to bylo dobry, ktera byla mnohem min vykona.
U tebe to neni ovladacema, ale ja zase nemuzu rict jiste, ze to je tou kartou (AMD ovladacem).
Na malych detailech je to lepsi, vyzkousej si dat ty nejmensi detaily, jestli bude furt takovej hnus.
Proste za to muze AMD, kdyz jsem mel Nvidiu, tak to bylo dobry, ktera byla mnohem min vykona.
U tebe to neni ovladacema, ale ja zase nemuzu rict jiste, ze to je tou kartou (AMD ovladacem).
Na malych detailech je to lepsi, vyzkousej si dat ty nejmensi detaily, jestli bude furt takovej hnus.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
dales.luk ma nvidii a ma taky problemy s plynulosti, takze to shrnout tim, ze za vsechno muzou AMD ovladace je trochu mimo. Zkus si zapnout vsync a pripadne dej jiny drivery, novej BIOS beru jako samozrejmost
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Tomme
- Začátečník

-
Precti sit o cele a zjisits, ze jsem nenapsal, ze u nej za to muze AMD.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
jámám taky GTX460 jemně přetaktovanou na 835/1670/2100 a udělal jsem si doma vlastní srovnání dle testů na pctuningu a extrahardware s nepřetaktovanou GTX560Ti a jsem na tom stejně, dalo by se říct možná o chloupek lépe (záleží na hře). Takže je nesmysl měnit 460 za 560. Spíž hledej slabinu ve své sestavě, proc to nejede jak má. Viděl bych to na procák, jelikož ta grafika chce přiživit alespoň procesorem na 3,6Ghz a pak to jede slušně.dales.luk píše:nesmysl? tak proč se mě teda mafia 2 nerozjede z physx plynule, a metro 2033 je taky hruza , musím to hrát na DX9.. A gtx 470 ,gtx 560 by měli gtx 460 rozmetat snad ne?
moje rada - nataktuj procák co to jde a musí to jít.... důležité je potom taky v jakém hraješ rozlišení....
Samozřejmě Metro 2033 je extrém a skoro žádná grafika se tu nechytá (hlavně lokace venku ve městě). Hraju to na dx10 (vizuálně nevidím rozdíl oproti dx11) a v tunelech jede okolo 50fps a venku to spadne až k 20fps.... ale vzhledem k tomu že většinou se to hraje vevnitř je celá hra slušně hratelná s ohledem na to že je 460 mainstramová grafika...
Ale ostatní hry mi na fullHD jedou obstojně i s vyhlazováním a jelikož si na HW musím vydělávat sám a grafiku neměním každý půl roku, tak jsem v rámci možností spokojen....
- balor2
- Začátečník

To Tomme:
Navíc jak jsi v okruhu hw už delší dobu tak na výměně kolikrát vyděláš, když víš kde nakupovat a svoji starou komponentu střelíš nějakýmu userovi co hraje 1x tejdně do sestavy např-takže to jde kolikrát měnit aniž by jsi do toho kačku dal 
To Tomme (2) Řekl bych, že tvůj problém se škubáním v TM bude v nedostatku paměti RAM !
To Del42sa: kupovat 1GB kartu se dnes nevyplatí (zejména ve vyšším mainstreamu)-už dnes je to pro pár her limitem (1920x1080), a když to někdo kupuje na rok až dva tak za rok by to mohlo už sakra vadit-a ono vás pak naštve když máte 50FPS a hra se zaškubává kvůli paměti
Tp dales.luk: zkus v těch hrách vypnou physx ! Mě to dělalo dokud jsem si na physx nekopnul jednu separovanou GTX260-pak to přestalo (testoval jsem ještě když jsem měl sli gtx260) na dvou to dělalo co tobě, a jak jsem hodil jednu na physx a jednu klasicky na grafiku tak to jelo naprosto plynule (a to jsem měl na sli kolem 55FPS s physx high ! )
To Pepa1 : metro 2033 i mě běží v dx11 kolem 25-35FPS a to se kouknu na čem hraju (chce to tak dvě 470/560/570) a pak to posmaží 40-50FPS i na DX 11
Někdo je třeba do HW blázen a ano je schopen si koupit každej měsíc jinou kartu, jenom protože je to blbej kousek, nebo mu nějak prostě nesedne, a ano vydělávám si rodiče mi do pc nikdy nechtěli dát ani kačku-je to něco jako tuning aut, anebo když někdo nežere aby si mohl koupit motorku a pak prodá mobil aby měl na benzín (zase nejsem takovej magor že bych nejed atp)Tomme píše:Tech 60 FPS je max te hry, nevim co na tom nechapes, kdyby tam ten max nebyl, tak bys mel treba 70. Bylo by to promeny, u te karty (to AMD) ti negarantuje, ze ti to pojede...
Kupovat novou kartu jsou vyhozeny penize, to mate vsichni tolik penez, nebo vam to plati rodice. Rekl bych, ze lidi, kteri vydelavaji penize si jich muzou vazit ne? Vyhazovat nebo spis vrazet penize do PC je k hovnu, kup jednou a staci.
Tady furt ctu, jak kazdej prekupuje vsechno, to jako nejite nebo kradete, ze mate tolik penez, osobne si muzu koupit co chci, ale kdyz neco neni nutny, tak to nekoupim. Nekdo si koupil novej (ten samej) procesor jenom kvuli tomu, ze to byl horsi kousek.
//EDIT abych to doplnil, toto je zacatek, jak jsi psal, bude novej zdroj a to jsou dalsi prachy, s timto ma problem spousta lidi, pak to bude neco jinyho. Nechapu lidi, ktery vyhazujou za skrin treba 3k+.
To Tomme (2) Řekl bych, že tvůj problém se škubáním v TM bude v nedostatku paměti RAM !
To Del42sa: kupovat 1GB kartu se dnes nevyplatí (zejména ve vyšším mainstreamu)-už dnes je to pro pár her limitem (1920x1080), a když to někdo kupuje na rok až dva tak za rok by to mohlo už sakra vadit-a ono vás pak naštve když máte 50FPS a hra se zaškubává kvůli paměti
Tp dales.luk: zkus v těch hrách vypnou physx ! Mě to dělalo dokud jsem si na physx nekopnul jednu separovanou GTX260-pak to přestalo (testoval jsem ještě když jsem měl sli gtx260) na dvou to dělalo co tobě, a jak jsem hodil jednu na physx a jednu klasicky na grafiku tak to jelo naprosto plynule (a to jsem měl na sli kolem 55FPS s physx high ! )
To Pepa1 : metro 2033 i mě běží v dx11 kolem 25-35FPS a to se kouknu na čem hraju (chce to tak dvě 470/560/570) a pak to posmaží 40-50FPS i na DX 11
- Tomme
- Začátečník

-
Neni to nedostatkem pameti, protoze me to nedelalo, kdyz jsem mel jinou kartu, ja si myslim, ze 2GB staci. Ale mozna treba k ati je potreba o kapku vic pameti , ale dalsi pameti kupovat nebudu, pro tenhle kompl to nema cenu.
- balor2
- Začátečník

Rekni mi presne v jakych hrách ti to dělá, a kde přesně já si to projedu s druhým monitorem a hned budem vědět na čem stavíš
Co jsem měřil tak takový COD MW2 vezme 2,6GB, Crysis 2,1GB, Dragon age 2,2GB... Některým hrám stačí ale zase i 1-1,5GB Např BBC2, CMR Dirt 2, Far Cry 2... To vše ve Full HD
Co jsem měřil tak takový COD MW2 vezme 2,6GB, Crysis 2,1GB, Dragon age 2,2GB... Některým hrám stačí ale zase i 1-1,5GB Např BBC2, CMR Dirt 2, Far Cry 2... To vše ve Full HD
- dales.luk
- Začátečník

Bohužel já žádnou hru s physx NEHRAJU! GTX 460 to neutáhne.... JINAK PROCÁK MÁM NATAKTOVANEJ NA 3,8 GHZ Podle mě mám buď vadnej kus GTX 460 nebo zdroj ... A ted mě něco skuste vysvětlit, jak jsem si skoušel taktovat tu grafiku, tak jsem před taktováním měl v 3D MARKU 19000 bodů. Pak jak jsem nataktoval tu gtx 460 na 860 mhz, tak se to SNÍŽILO na 15000! . Hodil jsem to spátky a mám znova 19000 bodů , tak toto už teda nechápu vůbec ,místo aby to bylo naopak před nataktováním 15000 po nataktování 19000 tak je to přesně na opak....
- balor2
- Začátečník

Jediný co mě napadá, že by jsi taktoval asynchronně tzn rozdílně jádro od shaderu... Potom může klesat výkon, anebo ti prostě při vyšším OC zdroj nedá štávu a tak si grafika hodí šlofíka... Čistě teoreticky 
- del42sa
- Pokročilý

balor2 napsal:
U Geforce je to jinak, tak je na velikost paměti citlivější a u některých her jsou propady výraznější než u Radeonu.
Ale kdyby mu to nestačilo, tak si může koupit Gainward Phantom se 3GB grafické paměti

vycházím z testu zde na pctuning, kde je jasně vidět, že HD6950 1GB je stejně výkonná jako 2GB verze. Díky lepší správě pamětí ani ve vyšších rozlišeních nenastávají takové propady jako u GeForce. Čili na nejbližší dva roky mu taková karta stačí a pak si stejně koupí jinou...To Del42sa: kupovat 1GB kartu se dnes nevyplatí (zejména ve vyšším mainstreamu)-už dnes je to pro pár her limitem (1920x1080), a když to někdo kupuje na rok až dva tak za rok by to mohlo už sakra vadit-a ono vás pak naštve když máte 50FPS a hra se zaškubává kvůli paměti
U Geforce je to jinak, tak je na velikost paměti citlivější a u některých her jsou propady výraznější než u Radeonu.
Ale kdyby mu to nestačilo, tak si může koupit Gainward Phantom se 3GB grafické paměti
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- balor2
- Začátečník

Mno to je sice pravda, ale když vezmu,hry co jsem testoval, tak cod mw2, crysis, metro 2033 tak tyhle hry jedou kolem 900MB grafický paměti ! A takovej Crysis warhead sežere 1,19GB a Napoleon Total War mi dojde pamět i u GTX470 tedy 1,28GB
Mno a to je dnes, takže za půl roku? Za rok ?!
- Playboy
- Nováček

-
Zdravím , dales.luk to , že máš ve hrách 60 FPS nemusí být zrovna počítačem, protože máš dost výkonný počítač.Ono to taky může být monitorem, jestli máš nějaký starší monitor , který má obnovovací frekvenci 60Hz tj. 60FPS a prostě víc nezvládne , tak i kdybys měl počítač výkonnější sebe víc tak budeš mít max 60-65 FPS. Tak když bys vyzkoušel nějaký novější monitor např. nějakýho kamaráda , a ten monitor by u měl víc jak 60Hz tak bys mohl se už vyšplhat třeba u nějaký hry na 80FPS.
- dales.luk
- Začátečník

mám monitor BENQ s obnovovací frekvencí 75 mhz max. Myslíš , že to dělá i to sekání při zapínání her?
- Playboy
- Nováček

-
No tak to nedělá. Taky se koukni na jakým rozlišení máš hru hlavně jde o tu obnovovací frekvenci!!