Neproniknutelný DELL Vostro V130 ? ? ?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Neproniknutelný DELL Vostro V130 ? ? ?

Příspěvek od bubanek »

Plánuji nákup tohodle notebooku, konkrétně ve verzi N10.V130.0002S.

Má v základu 2GB RAM, já chci 4GB. U normálního notebooku bych to prostě vyměnil, ale podle recenze na SHW se nedá dovnitř dostat. To jako fakt? Jak si má teda člověk vyměnit paměti/disk? Taky mě docela štve zabudovaná baterka (feels like iPhone), ale co už. Kolik tipujete výdrž office/net?

Erm, kdyby někdo věděl o lepší variantě za tyhle peníze, tak dejte vědět. Původně jsem chtěl netbook, ale jsem na ty mini obrazovky asi slepej.

Díky za odpovědi, peace Obrázek
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Neproniknutelný DELL Vostro V130 ? ? ?

Příspěvek od Sheep-Master »

otázka jestli by jsi s tou ram musel do servisu nebo by za tebou přijeli v rámci NBD. pak když se ti po záruce vysype baterka tak co stim uděláš? poneseš do dell servisu za nekřesťanský prachy? krom toho to má hodně slabou výdrž.
pokud oželíš NBD tak bych šel do thinkpad edge nebo probook 4230s ikdyž zpracování oproti dellu je krapet slabší. no hold musíš seřadit priority. pak tu je eště thinkpad x201 ale ten je mimo cenou nebo přes bazáč seženeš starší x200 za nějakejch 15 litrů. no a pak mě ještě napadá macbook ale to je kapitola sama pro sebe
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Sheep-Master píše:pak když se ti po záruce vysype baterka tak co stim uděláš?
Prodám na aukru jako mírně jeté :-D

Já potřebuju aby na baterku vydržel co nejdýl, ale nechci netbook (moc malé). Ale zase s sebou nechci tahat těžký 15"+ notebooky. A nemusel by se hned rozpadnout, jako mé ex-msi.

A sorry za špatnou sekci, původně to nebylo zamýšlený, jako rada s nákupem :oops:
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Ahoj, po Vostru V130 taky pokukuju, lepší saši a NBD záruku v této ceně prostě nenajdeš. Co se toho rozdělání týče, šlyšel jsem, že s tím má někdo problémy, ale třeba v tomto videu s Vostrem V13 se stejným saši to není problém.
Výdrž je achillova pata tohoto notebooku, co jsem viděl v recenzích, tak surfování se zaplou wifi vydrží max 2,5 hodiny. To mi přijde hrozně málo, škoda.
Jinak k baterce, NBD záruka je 3 roky a tou dobou už bude tak zastaralej, že prostě půjde z domu, to bych neřešil. Horší je, že postupně se bude baterka opotřebovávat a už teď nic moc výdrž půjde dolů.
Možná by nebylo od věci počkat si na nový Thinkpad x120e, sice je to jen 11,6, ale vypadá moc zajímavě...
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

No takže jsem koupil ten Dell 8)
Dostat se do něj šlo úplně v pohodě, už jsem vyměnil za 4GB RAMku (to bylo trochu složitější).
Ještě vyzkouším jak moc vydrží baterka.

Jinač displej super, klávesnici super, i když by mohla být podsvícená. Celkově spokojenost 8-)
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

bubanek píše:No takže jsem koupil ten Dell 8)
Dostat se do něj šlo úplně v pohodě, už jsem vyměnil za 4GB RAMku (to bylo trochu složitější).
Ještě vyzkouším jak moc vydrží baterka.

Jinač displej super, klávesnici super, i když by mohla být podsvícená. Celkově spokojenost 8-)
Jak je to rychly a jak dlouho to vydrzi na baterku?
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Rychlý je to tak akorát a bez wifi s jasem na půl mi to hlásí 3.5 hodiny s nabitou baterkou.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“