tak dneska jsem zjistil že mam asi neco s grafarnou. hraju GTA IV. a za deště v noci jsem si všimnul že po celym obraze skačou červeny nebo zeleny hvězdičky a divny body....
zkusil dat grafiku na referenční takty. Nepomohlo. Pak jsem přepnul na origo bios. a zas nic. pořád stejny... vypadá to stejně jako dkyž je přetočený moc jádro... co s tim ? mam jí vratit?
Reptile píše:tak dneska jsem zjistil že mam asi neco s grafarnou. hraju GTA IV. a za deště v noci jsem si všimnul že po celym obraze skačou červeny nebo zeleny hvězdičky a divny body....
zkusil dat grafiku na referenční takty. Nepomohlo. Pak jsem přepnul na origo bios. a zas nic. pořád stejny... vypadá to stejně jako dkyž je přetočený moc jádro... co s tim ? mam jí vratit?
tak a sem tu zase... takze se mi povedo splasit nVidii 8xxxGT nebo jak to je... jede na 16x PCI-E...
a ted k otazce... staci ji tam jen dat a zapnout pc a pak GPU-z nebo musim odinstalovat ovladace AMD, pak dat kartu nV, pak ovladace a pak teprve GPU-z? myslim si ze i bez ovladacu (se stavajicimi ovladaci od AMD pro mou 6950) by to mel system zjistit jestli jede na 8x nebo na 16x linek ne??? dneska to chci vyzkouset tak mi pls pisnete nekdo jestli je moje uvaha OK nebo to musim udelat vcetne ovladacu...
aktualní PC: CPU: AMD Phenom II 1090T BE + CM Hyper 212+ MB: MSI 890FXA-GD70 RAM: ADATA 4GB (kit 2x 2GB) 1600+ MHz GPU: Sapphire Radeon HD 6950@6970 ZDROJ: Seasonic S12II-620W HDD: sys. OCZ 60GB Vertex 2, 2x samsung 160GB SATA2, WD CB WD6402AAEX 3.5" 640GB, ext. toshiba 600GB LCD: LG E2350T-PN 23" case: CM HAF 912 Plus
Vykašli se na GPU- Z. To je utilita co jen čte SW info z driverů, vůbec nesahá na HW jako takovej. Koukni se přes CPU-Z. Neni to primárně na grafiky, ale na kolika linkách běží ti to dovede povědět a s jistotou. Funguje to i bez nainstalovanejch jakejchkoliv driverů.
Catalyst 11.4 jsou pro majitele zbrusu nových Radeonů HD 6900 opravdovým přínosem a jistě udělají radost všem hráčům. Nárůsty nejsou tak dramatické, jak AMD proklamovalo ve svém preview projektu "Mjölnir". Stále ovšem můžeme říci, že nárůsty FPS v běžných situacích s 4xMSAA dosahují 5-10 %, a to skutečně není málo.
Tyto ovladače mají také lví zásluhu na vynikajícím výkonu vlajkové lodi Radeon HD 6990, kterou jsme si představili tento týden. Ladění nové VLIW4 architektury bude jistě pokračovat také v budoucnu, a tak se velmi dobře může stát, že Nvidii a jejímu Fermi se bude dýchat hůře než doposud.
tak a uz vim v cem je problem... je to grafikou... takze ji jdu reklamovat... jen jeste musim flashnout ten origos bios
k tem ovladacum... na oficialnich strankach AMD sem nasel jen verzi 11.3 z 29/3/2011... ty ovladace 11.4 jsou zatim v testovani a pro uzivatele nedostupny nebo jak to je?
a jeste jedna vec... od vcerejska (bez jakyhokoliv zasahu do systemu) mi zacala pri zapnuti PC vyskakovat hlaska z MSI after ze mu bud neco chybi nebo je corupted a nebo jeste treti hlaska... nevite o co jde?
aktualní PC: CPU: AMD Phenom II 1090T BE + CM Hyper 212+ MB: MSI 890FXA-GD70 RAM: ADATA 4GB (kit 2x 2GB) 1600+ MHz GPU: Sapphire Radeon HD 6950@6970 ZDROJ: Seasonic S12II-620W HDD: sys. OCZ 60GB Vertex 2, 2x samsung 160GB SATA2, WD CB WD6402AAEX 3.5" 640GB, ext. toshiba 600GB LCD: LG E2350T-PN 23" case: CM HAF 912 Plus
Mtss píše:kdyz se podivas na teto strance, tak si muzes vsimnout ze jsem tady o necem takovem psal. A nikdo mi to zatim nevyvratil.
Pokud to bylo na měl, tak jsem nic nenašel.
Myslím, že Asus něco takového měl ne?
tady
Mtss píše:jsem to tady uz popisoval.... zkus prohledat moje prispevky v tomto topicu a najdes tady mnou upravene biosy na 6970 (pouzivam to na 6950). Je to verze sapphire a co jsem si vsimnul tak pokud dam power tune na +20, tak jsem si nevsiml ze by se nekde nekdy podtaktovala... ale je pravda ze nad 950 jsem jit jeste nezkousel. (ikdyz ted po uprave registru uz bych to zkusit mohl)
já mám odemčený bios od sapphire a podtaktovává se mě jen při jediným testu 3Dmark 11, myslím při tom posledním, jinde sem to nezaznamenal, jak u taktu 930 tak u 950, nastavený +20
gpu temp 1 máš jen teplotu jádra, se div když že máš takovou teplotu, já musím mít větrák na 60% pri dosáhnutí 80 stupňů na jádře, aby to chladilo ostatní součástky do 100, spíš mají kolem 95..
nastav si v afterburneru větší otáčky podle teploty a uvidíš ten rozdíl, jádro bude do 80 a ostatní do 100
Krteq píše:Je jedno jakou, hlavně to musí perfektně sedět
Okey.. daaval som tam AC S1 a asi to fakt nedosadlo ako malo.... a to je aj moj dovod preco mi to stale pada pri zvyseni taktu....Musim objednat nejaku pastu a potom to vyskusam na novo... Dikesss
PC Zostava: MB: Asus Maximus Formula III CPU: i5 760@4.0Ghz + Noctua NH-D14 RAM: 2x2GB Patriot Viper II 8-8-8-24 1,65V VGA:Asus HD6950 2GB + Scythe Setsugen 2 SCVSG-2000 + noctua P12 600rpm + VRM Thermalright R4PW: Corsair TX650W Case: CM Storm LCD: LG W2261VP Sound: SB X-FI + Logitech X-530
Tak dneska som nahodil novu pastu poriadne to dotiahol..teploty medzi jadrami sa vyrovnali na 5°C.... Nechapem aj tak preco to stale pada pri hrach... ked v benchmarku MSI Kombustor + FurMark-u je to stabilne pri 60-65°C
bios original + unlock shaders 880/1350 1,1V skusal som aj vecie napetie pri hrach stale to pada... v CCC mam nastavene OD +20%
PC Zostava: MB: Asus Maximus Formula III CPU: i5 760@4.0Ghz + Noctua NH-D14 RAM: 2x2GB Patriot Viper II 8-8-8-24 1,65V VGA:Asus HD6950 2GB + Scythe Setsugen 2 SCVSG-2000 + noctua P12 600rpm + VRM Thermalright R4PW: Corsair TX650W Case: CM Storm LCD: LG W2261VP Sound: SB X-FI + Logitech X-530